Cele mai citite
 


Gripa aviară: Australia sacrifică peste 24.000 de raţe
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile australiene au informat miercuri în legătură cu sacrificarea a peste 24.000 de raţe de la două crescătorii unde au fost detectate cazuri de gripă aviară, informează EFE.
Păsările provin de la două ferme din localităţile New Gisborne şi Mickleham, la nord-vest de Melbourne, unde vineri au fost detectate mai multe cazuri de gripă aviară (H5N1), potrivit canalului australian ABC.

Ministerul Agriculturii din Japonia a interzis vineri toate importurile de păsări din Australia pentru a evita propagarea virusului. La rândul lor, Singapore, Vietnam, Indonezia şi Hong Kong au restrâns importurile de păsări de curte din statul Victoria, unde se află fermele infectate.

În mod frecvent, în astfel de cazuri, ţările reacţionează într-un 'mod care nu concordă cu realitatea', a declarat Andreas Dubs, director al unei fundaţii pentru creşterea păsărilor din Australia, pentru canalul ABC.

De la începutul acestui an, şase persoane şi-au pierdut viaţa din cauza virusului H5N1 în Asia, dintre care două în China, două în Indonezia, una în Vietnam şi una în Cambodgia, adaugă sursa citată.AGERPRES/(Pepa Siţa)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Germania: Gripă aviară H5N1 descoperită la o fermă de păsări din estul ţării Autorităţile germane au anunţat, vineri, descoperirea unui caz de gripă aviară H5N1 la o fermă de păsări din landul Brandenburg, în estul ţării, transmite Reuters.
Gripa aviară: Japonia interzice importurile de foie gras din Franţa Japonia a decis să interzică importurile de păsări şi alte produse avicole franţuzeşti - printre care foie gras, foarte căutat cu prilejul sărbătorilor de sfârşit de an în această ţară, primul importator al acestui produs de lux - după anunţarea unor cazuri de gripă aviară în Franţa, relatează AFP.
China: Trei cazuri de gripă aviară H7N9 detectate la oameni în Beijing şi Tianjin Autorităţile medicale chineze au confirmat miercuri trei cazuri de gripă aviară H7N9 la oameni, unul la Beijing şi alte două în localitatea vecină Tianjin, relatează EFE.
Indonezia: Gripa aviară face încă o victimă O tânără de 24 de ani a decedat de gripă aviară în Indonezia ridicând la cinci numărul deceselor provocate de această boală de la începutul anului în ţara asiatică, a anunţat miercuri Ministerul Sănătăţii indonezian, citat de AFP.
Indonezia: Gripa aviară ucide doi copii în Bali Doi copii indonezieni au murit în urma infectării cu virusul H5N1 pe insula Bali, primele decese înregistrate din cauza gripei aviare în şapte luni în Indonezia, informează luni Associated Press.
Virusul H5N1 circulă din nou prin Europa, după ce România anunţă apariţia unui focar România a identificat un focar de gripă aviară la o crescătorie de păsări în Delta Dunării, în apropiere de Ucraina, şi a dispus organizarea unui perimetru de control de 20 de kilometri în jurul acesteia, potrivit executivului comunitar, anunţă Reuters America Latina şi EFE. Virusul H5N1, detectat în...