Cele mai citite
 


Suceava: Spitalele nu mai au bani pentru servicii medicale
joi, 24 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Spitalele din judeţul Suceava nu mai au bani pentru a asigura serviciile medicale până la sfârşitul acestui an.
Directorul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava, Cristina Iordăchel, a declarat, miercuri, că bugetul alocat spitalelor pentru ultimul trimestru al anului 2009 nu acoperă necesarul de cheltuieli şi că se aşteaptă o rectificare bugetară cel târziu până la mijlocul lunii octombrie.

Iordăchel a spus că CJAS Suceava a făcut toate demersurile către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi a transmis necesarul de bani până la sfârşitul anului pentru asigurarea asistenţei medicale în judeţ.

Suma totală solicitată este de 80 de milioane de lei, din care 40 de milioane de lei sunt necesare pentru acoperirea serviciilor medicale spitaliceşti, peste 25 milioane lei pentru medicamente compensate şi gratuite, 5,8 milioane lei pentru medicina de familie, peste 200.000 lei pentru asistenţa medicală stomatologică, peste 5 milioane lei pentru serviciile medicale paraclinice (analize medicale, CT, RMN), 530.000 lei pentru centrele de recuperare, 3,2 milioane lei pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi 20.000 lei pentru îngrijiri la domiciliu.

Bugetul suplimentar solicitat pentru spitale, de 40 milioane lei, este absolut necesar pentru asigurarea nivelului de finanţare în trimestrul al IV-lea, la fel cu cel din trimestrul III.

La nivelul CJAS Suceava se vor renegocia contractele cu spitalele pentru a contracta cea mai mare parte a sumelor din lunile noiembrie şi decembrie în luna octombrie, pentru a asigura astfel finanţarea spitalelor pentru prima jumătate a lunii octombrie.

Până la această dată s-a achitat spitalelor din judeţ contravaloarea serviciilor medicale conform contractelor încheiate şi s-a plătit inclusiv lichidarea lunii august, urmând ca în această săptămână să se achite şi o parte din avansul lunii septembrie, conform graficului de finanţare stipulat în contract.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Trei furnizori de servicii medicale din judeţ testează cardul naţional pentru pacienţii cu dializă Cardurile naţionale pentru beneficiarii serviciilor medicale de dializă cuprinşi în Programul naţional de supleere a funcţiei renale vor fi testate, în judeţul Suceava, la nivelul celor trei furnizori de servicii medicale de dializă aflaţi în contract cu CNAS, respectiv SC Nefromed BM SRL Rădăuţi, SC...
Suceava: Spitalele mai au bani doar pentru urgenţele medicale Reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava şi conducerile spitalelor din judeţ au stabilit în urma discuţiilor purtate referitor la bugetul alocat pentru ultimul trimestru al anului ca sumele contractate pentru lunile noiembrie şi decembrie să fie mutate în luna octombrie,...
Brăila: Datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Brăila are datorii de peste 47 milioane lei la furnizorii de servicii medicale şi medicamente, potrivit informaţiilor furnizate luni de directorul instituţiei, Camelia Nedelcu.
Suceava: Bugetul pentru servicii medicale contractate, cu 18,88% mai mare faţă de anul trecut Bugetul total pentru servicii medicale, dispozitive medicale şi medicamente din acest an este cu 18,88% mai mare faţă de cel alocat la contractare pentru anul 2015, a declarat presei, marţi, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Cristi Bleorţu, după finalizarea procesului de contractare...
CJAS Suceava a încheiat acte adiţionale cu furnizorii de servicii medicale pentru trei luni Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Suceava a încheiat, pentru asigurarea continuităţii acordării asistenţei medicale în judeţ în perioada ianuarie - martie 2014, acte adiţionale la contractele de furnizare servicii medicale, medicamente şi dispozitive medicale din anul 2013, a declarat presei...
Mureş: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă nu mai are datorii faţă de furnizori Managerul spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Ovidiu Butuc, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că unitatea spitalicească nu mai are datorii şi că toate plăţile către furnizori sunt la zi.