Cele mai citite
 


Laszlo Borbely spune că şi FMI şi-a exprimat unele dubii cu privire la privatizarea caselor de sănătate
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, susţine că aplicarea în an electoral a unor "măsuri sensibile" în sănătate, precum privatizarea caselor de sănătate, ar compromite reforma sistemului sanitar, punctând că şi cei de la FMI au avut "unele dubii" cu privire la acest subiect.
"Punctul nostru de vedere este foarte clar, şi am spus-o şi în coaliţie şi colegilor de la FMI, UE şi BM, noi suntem de acord să discutăm despre reforma în sănătate cu asociaţiile profesionale, cu toţi cei care sunt implicaţi. Nu suntem de acord ca în an electoral să introducem unele chestiuni care ţin de sănătate. Dacă un Guvern, când ajunge la guvernare face şi decide unele măsuri care sunt sensibile, în an electoral, se poate compromite reforma în sănătate, din acest motiv, dacă introduci unele lucruri care nu sunt discutate cu toţi cei care sunt implicaţi. Asta nu înseamnă că nu introducem unele elemente care sunt importante, dacă discutăm, de exemplu, despre pachetul de bază care trebuie cât de cât utilizat", a spus Laszlo Borbely, după întâlnirea liderilor UDMR cu delegaţia comună a FMI, BM şi CE.
El a precizat că acele "chestiune sensibile" din sistemul sanitar sunt şi cele legate de privatizarea caselor de sănătate, unde, spune Borbely, şi "FMI şi-a exprimat unele dubii pentru că au fost ţări care le-au aplicat şi nu au fost foarte de succes".
Liderii Uniunii Democrate Maghiare din România au discutat miercuri, timp de o oră, la Palatul Victoria, cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, Băncii Mondiale şi Comisiei Europene. AGERPRES/(A-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu: Anul acesta, România nu are nevoie în mod cert de niciun euro de la FMI sau de la UE Preşedintele Traian Băsescu susţine că, în acest an, România nu are nevoie, "în mod cert", de niciun euro de la Fondul Monetar Internaţional sau de la Uniunea Europeană.
Eugen Nicolăescu (PNL): Nu suntem de acord cu o reformă în sănătate făcută la comanda FMI Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a afirmat, luni, în cadrul dezbaterilor pe marginea moţiunii simple pe domeniul Sănătăţii, că actuala reformă este făcută "la comanda FMI" şi presupune doar "reduceri de paturi, de fonduri pentru medicamente şi de personal medical".
Hunor Kelemen: Cei care au insistat cu SMURD-ul nu au evaluat bine situaţia; oamenii au spus 'Stop joc'(interviu) Preşedintele UDMR, Hunor Kelemen, este de părere că românii au înţeles măsurile de austeritate din 2010 şi 2011 şi au "răbdat", iar "picătura care a umplut paharul" şi care i-a determinat să protesteze a fost reforma din sistemul sanitar. În opinia sa, cei care au insistat mai mult decât trebuia pe acest...
Reforma sistemului medical din România, criticată în PE de Corneliu Vadim Tudor şi Ioan Enciu Reforma sistemului medical din România, propusă de guvernul de la Bucureşti, a fost criticată dur în plenul Parlamentului European, de către eurodeputaţii români Corneliu Vadim Tudor şi Ioan Enciu, în timpul intervenţiilor cu durata de un minut desfăşurate luni noaptea.
Astărăstoae: Atunci când vorbim de reforma în sănătate trebuie să ne gândim la finanţare Evoluţia finanţării şi funcţionării sistemului de sănătate din ultimii ani a arătat că există dificultăţi semnificative ale Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate în monitorizarea şi coordonarea resurselor financiare către furnizorii de servicii de sănătate, evidenţiate cel mai pregnant de dezvoltarea...
Marko Bela: Opoziţia face o greşeală enormă crezând că pentru UDMR contează numai puterea (interviu) Vicepremierul Marko Bela a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că opoziţia face o greşeală "enormă" crezând că pentru UDMR importante sunt numai puterea şi guvernarea, catalogând drept "infantile" afirmaţiile liderilor Uniunii Social Liberale (USL), care spun că, dacă UDMR nu va trăda acum puterea...