Cele mai citite
 


Proteze PIP: Franţa anunţă controale mai riguroase ale dispozitivelor medicale
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a anunţat miercuri instituirea unor controale mai riguroase ale dispozitivelor medicale, solicitate de autoritatea sanitară franceză în urma scandalului implanturilor mamare cu probleme produse de societatea PIP, relatează AFP.
Într-un raport predat miercuri ministrului sănătăţii Xavier Bertrand, Direcţia Generală de Sănătate şi Agenţia pentru Produse pentru Sănătate (Afssaps) au declarat că întărirea controalelor la dispozitivele medicale este 'necesară' înainte şi după introducerea lor pe piaţă 'la două niveluri', în Franţa şi în Europa.

Ministrul a anunţat că în Franţa va creşte numărul inspectorilor, care vor efectua controale 'mai multe şi inopinate, atât la locurile de producţie cât şi în unităţile sanitare'.

La nivel european, 'Franţa îşi va face cunoscută poziţia şi recomandările privind consolidarea siguranţei dispozitivelor medicale' ca parte a revizuirii, în curs, a directivei privind dispozitivele medicale, au precizat autorităţile sanitare în primul lor raport privind scandalul implanturilor mamare.

Sute de mii de proteze PIP umplute cu un gel siliconic iritant, impropriu utilizării medicale, au fost fabricate în Franţa şi comercializate în multe ţări ani de zile înainte de descoperirea fraudei.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Franţa: Fondatorul companiei producătoare de proteze mamare PIP, condamnat la patru ani de închisoare Justiţia franceză l-a condamnat marţi la patru ani de închisoare pe Jean-Claude Mas, fondatorul societăţii PIP care a vândut ani la rândul implanturi mamare contrafăcute, în cadrul primului proces care are loc după declanşarea acestui scandal, transmite AFP.
Proteze mamare PIP: Guvernul francez recomandă 'cu titlul preventiv' îndepărtarea acestor implanturi Ministrul francez al sănătăţii, Xavier Bertrand, a recomandat vineri 'cu titlu preventiv şi fără caracter de urgenţă' scoaterea protezelor mamare de tip PIP , chiar şi în absenţa semnelor de deteriorare a acestora, informează AFP.
Franţa: Fondatorul PIP a creat cu copiii săi o nouă societate pentru fabricarea de implanturi Fondatorul protezelor mamare defectuoase marca PIP apare în organigrama unei noi societăţi de fabricare de implanturi, creată în iunie, în sudul Franţei, pe numele copiilor săi, informează vineri presa locală, potrivit AFP.
Aproximativ 4.500 de proteze mamare PIP au fost implantate în Mexic, fără probleme majore Aproximativ 4.500 de proteze mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP) au fost implantate în Mexic în 16 ani, fără a fi constatate consecinţe grave până în prezent, a asigurat miercuri Asociaţia mexicană de chirurgie plastică, relatează AFP.
Franţa: Începe megaprocesul protezelor mamare PIP la Marsilia Procesul fabricanţilor francezi ai implanturilor mamare PIP (Poly Implant Prothese), un scandal sanitar de amploare mondială, izbucnit în 2010, care a rezultat în mii de plângeri, se deschide miercuri la Curtea Penală din Marsilia, în sudul Franţei, relatează AFP.
Franţa: Circa 8.000 de femei au fost supuse unor intervenţii pentru îndepărtarea protezelor mamare PIP Circa 8.000 de femei au beneficiat în Franţa de îndepărtarea protezelor mamare produse de societatea franceză Poly Implant Prothese (PIP), umplute cu un gel pe bază de silicon impropriu utilizării medicale şi aflate în centrul unui scandal sanitar la nivel mondial, potrivit unui bilanţ realizat la sfârşitul...