Cele mai citite
 


Raed Arafat: Nu mai sunt probleme în ceea ce priveşte deplasarea ambulanţelor la intervenţii
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), dr. Raed Arafat, a declarat, miercuri, că în prezent nu mai sunt probleme în ceea ce priveşte deplasarea ambulanţelor la intervenţii.
''În cursul zilei de marţi a mai fost o intervenţie pentru o femeie gravidă şi un copil în judeţul Tulcea. Acum nu mai avem raportări de întârzieri sau de ajuns la cazuri", a menţionat Raed Arafat.
El a făcut referire şi la lipsa de personal din sistem, spunând că există o deficienţă de 42% la medici.
"Se face tot ce este posibil pentru a suplini acest lucru. Serviciile de Ambulanţă lucrează ore suplimentare cu unele care chiar nu sunt plătite în unităţile de primiri urgenţe, se colaborează şi cu medicii de gardă de pe secţii mai ales dacă unităţile sunt supraaglomerate. Se face faţă, dar condiţiile sunt foarte grele pe serviciile de urgenţă", a spus subsecretarul de stat.
Acesta a amintit şi de un proiect de hotărâre de guvern care va permite angajarea de personal în unele sectoare, pe posturile vacantate.
Dr. Raed Arafat recomandă populaţiei să nu iasă în ger, mai ales copii şi bătrâni, iar cei care trebuie să meargă într-un anumit loc să se îmbrace foarte bine şi în niciun caz să nu consume alcool.
Acesta a menţionat că din cele 14 decese înregistrate de la începutul perioadei de ger şi până în prezent o parte a fost favorizată de consumul de alcool.
Raed Arafat a spus că cei care cunosc persoane care stau în locuinţe improvizate fără încălzire să anunţe serviciile sociale.
Şase persoane au murit în ţară, în ultimele 24 de ore, din cauza gerului, potrivit MS.
Potrivit sursei citate, decesele s-au înregistrat în judeţele Arad, Vrancea, Satu Mare, Dâmboviţa şi Iaşi (2 decese).
Ministerul Sănătăţii mai anunţă că numărul persoanelor fără adăpost şi al celor cu hipotermie care au fost transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale, în ultimele 24 de ore, este de 346. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Vaslui: Ambulanţă SMURD nefolosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională O ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă, care se află în dotarea SMURD Vaslui din luna octombrie a anului trecut, dar nu a putut fi folosită din lipsă de cadre medicale, va deveni operaţională de săptămâna viitoare, a anunţat, luni, la Vaslui, Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii a...
INTERVIU/Raed Arafat: În raportul privind 'Colectiv' am identificat decizii pozitive luate de persoane; noi le facem proceduri Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că, în cazul raportului referitor la modul în care instituţiile au reacţionat în cazul tragediei de la Colectiv, s-a căutat identificarea unor "decizii pozitive", care să devină, ulterior...
Raed Arafat: Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns la maturitate Sistemul de urgenţă din Bucureşti a ajuns deja la maturitate, a afirmat Raed Arafat, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii (MS), marţi, cu ocazia participării sale la festivitatea de aniversare a 4 ani de la operaţionalizarea SMURD Bucureşti.
Dr. Arafat: Elicopterul din dotarea SMURD e al doilea din cele şase pentru asistenţa de urgenţă Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, marţi, că noul elicopter din dotarea SMURD este al doilea din cele şase achiziţionat prin acordul-cadru semnat de Ministerul Sănătăţii pe patru ani pentru asistenţa de urgenţă.