Cele mai citite
 


Rusia restricţionează importurile de animale vii din unele ţări europene
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse (Rosselhoznadzor) a instituit începând de miercuri restricţii provizorii la importul de animale vii şi de material reproductiv din Germania, Belgia, Franţa şi Olanda, în contextul apariţiei în UE a unei noi epizootii, relatează RIA Novosti.
La începutul lunii decembrie, se menţionează într-un comunicat postat pe site-ul Rosselhoznadzor, în cinci ţări din Uniunea Europeană s-au semnalat cazuri de naştere a unor viţei şi miei cu malformaţii incompatibile cu viaţa. În materialul patologic prelevat de la animalele moarte, a fost indentificat virusul Schmallenberg, după numele unui oraş german. Se presupune că virusul se răspândeşte prin intermediul insectelor care sug sânge, iar experţii ruşi nu exclud ca acesta să se transmită şi la oameni. Până în prezent, cazuri de contaminare a animalelor cu acest virus s-au înregistrat în Belgia, Olanda, Germania, Franţa şi Marea Britanie.

Potrivit Rosselhoznadzor, la nivelul UE nu s-au luat niciun fel de măsuri privind limitarea circulaţiei animalelor şi serviciile veterinare au păstrat tăcerea asupra acestui virus.

'Noul focar scoate încă o dată în evidenţă eşecul sistemului destinat să asigure securitatea biologică atât pe ansamblul UE, cât şi în cadrul unor state individuale din componenţa sa', se menţionează în comunicatul Serviciului Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse. În acest context, oficialii ruşi evocă infecţia cu o tulpină necunoscută a bacteriei E. Coli, ce a făcut ravagii vara trecută în UE şi care s-a soldat cu aproape 50 de morţi şi peste 4.000 de persoane contaminate.AGERPRES/(Lilia Traci)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Virusul Schmallenberg: nu există încă o urgenţă sanitară în Europa /Comisia Europeană/ Comisia Europeană a declarat marţi că nu există o urgenţă sanitară în Europa din cauza virusului Schmallenberg şi a deplâns măsurile luate de Rusia după detecţia acestei noi epizootii care afectează oile, caprele şi bovinele din cinci ţări europene, relatează AFP.
VIRUSUL ZIKA Mai multe ţări europene au semnalat prezenţa virusului Virusul Zika, transmis de ţânţari şi care afectează din 2015 continentul american, a fost semnalat în câteva ţări europene, la persoane revenite din America Latină, au anunţat autorităţile sanitare din ţările respective. În prezent, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în 21 dintre cele...
Virusul Schmallenberg reprezintă o ameninţare pentru Europa, atrag atenţia oameni de ştiinţă Noua boală izbucnită anul trecut în rândul animalelor din mai multe ţări din vestul Europei, dăunătoare în special pentru puii animalelor, s-ar putea extinde în zone din vecinătatea ţărilor deja afectate, afirmă oameni de ştiinţă citaţi de Reuters.
Franţa: Un antiepileptic, la originea a cel puţin 450 de malformaţii la naştere Un medicament considerat esenţial în tratarea epilepsiei, Valproat, a provocat cel puţin 450 de malformaţii congenitale în Franţa la copiii expuşi în perioada uterină, arată o estimare prezentată marţi de autorităţile medicale şi citată de AFP.
Sănătate pentru ţările sărace:Proiect al organizaţiilor neguvernamentale din opt ţări europene, printre care şi România Organizaţii ale societăţii civile din opt ţări membre ale UE - România, Italia, Polonia, Marea Britanie, Belgia, Spania, Germania şi Olanda - au demarat un proiect finanţat de Uniunea Europeană ce are drept scop să contribuie la asigurarea unei prezenţe durabile şi unui personal medical adecvat la nivel...
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie; precedente în Europa Paris, 8 ian /Agerpres/ - Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.