Cele mai citite
 


Serviciile secrete americane se îndoiesc de însănătoşirea lui Hugo Chavez, dar îi admiră personalitatea
miercuri, 1 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Washington, 1 feb /Agerpres/- Directorul naţional al serviciilor de informaţii americane (DNI), James Clapper, a declarat marţi la Washington, în cadrul unei audieri la Senat, că 'încă există îndoieli' asupra faptului că preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, s-a vindecat de cancer, relatează agenţia EFE.
Potrivit şefului spionajului american, 'Chavez a anunţat că s-a vindecat de cancer, dar încă există îndoieli legate de starea sa de sănătate'. Clapper a reamintit că în cei 12 ani cât acesta a deţinut puterea la Caracas, instituţiile democratice şi reprezentativitatea în Venezuela au fost slăbite.

Totuşi, în opinia oficialului american, 'nu există un alt lider (în Venezuela) care să-i poată egala carisma, forţa personalităţii sau abilitatea de a manevra politica dacă nu ar mai candida din nou' la alegerile prezidenţiale de anul acesta, un eventual succesor nereuşind să atingă statura sa politică.

'În luna februarie, când va începe campania electorală, electoratul (venezuelean) va căuta soluţii pentru o ţară cu o inflaţie de 25%, confruntată cu o criză de alimente şi de energie şi cu o criminalitate în creştere', se avertizează în raportul anual asupra ameninţărilor la adresa SUA, înaintat marţi Congresului american şi prezentat de James Clapper.AGERPRES/(Sorin Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Venezuela: Preşedintele Maduro prelungeşte încă o dată starea de urgenţă economică Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a prelungit cu două luni starea de urgenţă economică, în vigoare de la jumătatea lunii ianuarie, în condiţiile în care ţara sud-americană trece printr-o criză economică şi politică, a indicat miercuri jurnalul oficial de la Caracas, transmite AFP.
Venezuela: Hugo Chavez se îndreaptă spre o recuperare "reală", dar "progresivă" (preşedintele Parlamentului) Preşedintele venezuelean Hugo Chavez, spitalizat de la 10 decembrie în Cuba pentru o a patra operaţie de cancer, se îndreaptă spre o recuperare "reală", dar "progresivă", a declarat duminică preşedintele Parlamentului de la Caracas, Diosdado Cabello, după ce sâmbătă s-a întâlnit cu şeful statului la...
Venezuela: Manifestanţii vor să ştie 'adevărul' în legătură cu preşedintele Hugo Chavez Sute de opozanţi ai preşedintelui venezuelean, Hugo Chavez, au manifestat duminică la Caracas reclamând 'adevărul' în legătură cu starea de sănătate a şefului statului, care nu a mai apărut în public de aproximativ trei luni, când a plecat în Cuba pentru a fi operat de cancer, relatează AFP.
O fostă Miss Venezuela, a încetat din viaţă din cauza unui cancer de sân, la 28 de ani O fostă Miss Venezuela, Eva Ekvall, a cărei luptă cu cancerul de sân a fost urmărită cu sufletul la gură de opinia publică venezueleană, a pierdut acest război şi a încetat din viaţă la doar 28 de ani, transmite marţi Associated Press.
Boala preşedintelui Hugo Chavez tulbură apele din politica Venezuelei Operaţia preşedintelui venezuelean, Hugo Chavez, diagnosticat cu o formă de cancer, bulversează Venezuela, ţară unde armata a făcut un apel la fidelitate faţă de şeful statului aflat la tratament în Cuba, cu un an înaintea unor alegeri prezidenţiale de importanţă capitală, informează AFP.