Cele mai citite
 


SMURD a devenit operaţional în judeţul Covasna
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a devenit operaţional începând cu data de 1 februarie şi în judeţul Covasna, iar în prima zi a avut trei intervenţii.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna, Tolvaj Marian-Marius, prima intervenţie a avut loc în localitatea Barcani, unde echipajele SMURD Întorsura Buzăului au acordat prim ajutor unei femei însărcinate, în vârstă de 34 de ani şi au transportat-o la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Braşov.
Paramedicii din Târgu Secuiesc au fost solicitaţi să acorde ajutor medical de urgenţă unui bărbat de 37 de ani, din localitatea Lunga, aflat în stare de agitaţie, precum şi altuia de 30 de ani din localitatea Breţcu, rănit la cap.
Judeţul Covasna a primit la sfârşitul anului trecut trei ambulanţe SMURD de la Ministerul Sănătăţii, care au fost repartizate în localităţile Sfântu Gheorghe, Întorsura Buzăului şi Târgu Secuiesc.
SMURD Covasna face parte integrată din Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Dr. Fogolyan Kristof' Sfântu Gheorghe şi este coordonat de dr. Camelia Mîndru.
Cetăţenii pot apela SMURD prin intermediul numărului de urgenţă 112. AGERPRES/(AS-Oana Mălina Negrea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Noi autospeciale şi ambulanţe SMURD, în valoare de peste 3,3 milioane de lei, în dotarea ISU Patru autospeciale pentru lucru cu apă şi spumă, cu posibilităţi de intervenţie în zone greu accesibile şi la fond forestier, şi trei ambulanţe SMURD, de tip B2, în valoare totală fiind de peste 3,3 milioane de lei, vor intra în acest an în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) 'Unirea'...
Covasna: SMURD aniversează un an de la înfiinţare Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna aniversează un an de la înfiinţare, perioadă în care a avut aproape 2200 de intervenţii.
ISU Alba, implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă 'Unirea' Alba este implicat în derularea a două proiecte cu fonduri europene, având ca obiective îmbunătăţirea managementului şi gestionării eficiente a situaţiilor de urgenţă şi creşterea siguranţei cetăţenilor, a declarat, joi, inspectorul şef al ISU, colonel...
Covasna: ISU a primit trei ambulanţe SMURD; serviciul va deveni operational anul viitor Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a preluat luni trei ambulanţe care vor intra în dotarea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD), ce va deveni operaţional la nivel de judeţ începând de anul viitor.
Covasna: Inaugurarea SMURD, în prezenţa ministrului Sănătăţii Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Covasna va fi inaugurat oficial vineri, la Sfântu Gheorghe, în prezenţa ministrului Sănătăţii, Ladislau Rittli, şi a subsecretarului de stat Raed Arafat.
Covasna: CJ va cofinanţa construirea garajelor pentru maşinile SMURD Consiliul Judeţean (CJ) Covasna va aloca 600.000 de lei din bugetul acestui an în vederea construirii garajelor necesare maşinilor intrate anul trecut în dotarea Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD).