Cele mai citite
 


Sondaj IRES: Schimbarea preşedintelui şi a guvernului -cele mai importante teme ale protestatarilor
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cei mai mulţi români sunt de părere că schimbarea preşedintelui şi a guvernului sunt cele mai importante două teme care au fost abordate de protestatarii din stradă, se arată într-un sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).
Întrebarea a fost deschisă, adică fără variante de răspuns prestabilite, şi a fost adresată celor 98% dintre respondenţii care au auzit de manifestaţiile din stradă.
La întrebarea 'Care sunt cele mai importante două teme abordate de protestatari, în opinia dumneavoastră?', schimbarea preşedintelui a fost menţionată de 17% dintre respondenţi ca fiind principala temă şi de 16% ca fiind a doua temă abordată de protestatari. Schimbarea guvernului a fost menţionată de 18% ca prima temă, şi de 15% ca a doua temă.
Următoarele teme menţionate de respondenţi au fost, în ordine: creşterea salariilor/pensiilor (11% ca prima temă, 13% ca a doua temă), îmbunătăţirea nivelului de trai (15% şi 7%), crearea locurilor de muncă (10% şi 10%), alegerile anticipate (3% şi 4%), schimbarea conducerii (4% şi 2%), legea sănătăţii (3% şi 3%), respectarea drepturilor omului (2% şi 1%), hoţia/corupţia (1% şi 1%), demisia lui Raed Arafat (1% şi 1%), reducerea taxei auto (1% şi 1%), ineficienţa conducerii (1%), alt răspuns (2% şi 5%), nu ştiu (9% şi 19%), nu răspund (1% şi 1%).
Potrivit sondajului, 98% dintre români au auzit de manifestaţiile din stradă care au avut loc în ultimele săptămâni şi 81% consideră că ele sunt un lucru bun.
Sondajul IRES a fost realizat în perioada 27-28 ianuarie 2012, pe un eşantion reprezentativ de 1.099 de indivizi din toate regiunile ţării. Marja de eroare este de ± 3%. AGERPRES/(AS-Marius Septimiu Avram)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sondaj IRES: Legislaţia acordă prea multe drepturi minorităţilor, cred 35% dintre români Legile din România cu privire la minorităţi le acordă acestora prea multe drepturi, cred 35% dintre respondenţii unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), în timp ce 33% cred că se acordă acestora prea puţine drepturi, iar 22% câte drepturi trebuie.
Sondaj IRES: Românii se tem de război şi de criza economică şi văd în corupţie cea mai mare problemă România este percepută de locuitorii săi ca fiind o ţară nesigură, care pe termen scurt se confruntă cu riscul unui război, iar pe termen mediu şi lung, cu cel al unei crize economice cronicizate, relevă rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES)...
Sondaj IRES: Trei sferturi dintre români se declară nefumători Trei sferturi dintre români declară că sunt nefumători, potrivit unui sondaj realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES).
Sondaj IRES: Pacienţii sunt mulţumiţi de medicii din România, dar nesatisfăcuţi de sistemul sanitar de stat Românii par să fie mulţumiţi în mare măsură de comportamentul medicilor, însă trei sferturi dintre pacienţi se arată mai degrabă nesatisfăcuţi de serviciile medicale din sistemul de stat, relevă rezultatele unui sondaj de opinie realizate de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES), date...
Sondaj IRES: România nu va depăşi criza economică în 2012; lucrurile merg într-o direcţie greşită Majoritatea persoanelor intervievate într-un sondaj IRES publicat joi consideră că în România lucrurile merg într-o direcţie greşită - 79%, iar 67% nu cred că România va depăşi actuala criză economică în 2012.
Sondaj IRES: 80% dintre români declară că au fost în acest an la biserică Potrivit unui sondaj IRES dat publicităţii joi, 80% dintre cei intervievaţi au declarat că au fost în acest an la biserică.