Cele mai citite
 


Timiş: Şeful ATI a Spitalului Judeţean vrea să facă din Universitatea de Medicină 'un brand'
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Secţiei de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara, prof. univ. dr. Dorel Săndesc, doreşte să facă din Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara un brand şi să o readucă la prestigiul de care s-a bucurat cu mulţi ani în urmă, dacă va fi ales în funcţia de rector la alegerile care vor avea loc pe data de 27 februarie.
Fotoliul de rector al UMF va deveni vacant, după ce actualului ocupant, prof. Ştefan Drăgulescu, i se încheie mandatul, acesta nemaiavând voie să candideze, deoarece deţine şefia UMF din 1992. Dorel Săndesc şi-a anunţat, miercuri, candidatura pentru această funcţie.
Săndesc a punctat miercuri, într-o conferinţă de pesă, faptul că doreşte ca tinerilor din UMF - studenţi şi cadre didactice - să li se acorde o mai mare atenţie, deoarece, numai stimulându-i şi recunoscându-li-se meritele se pot înregistra progrese, atât în lumea medicală, cât şi pe scena didactică din sănătate.
Şeful Reanimării timişene declară că vrea să aducă o schimbare în UMF, fără a fi vorba despre o vânătoare de vrăjitoare.
'Discuţiile cu colegii mei m-au făcut să înţeleg că trebuie să fac acest pas datorită dorinţei de schimbare şi de reconfirmare a statutului UMF, atât în mediul academic naţional şi european, cât şi în comunitatea locală. Îmi doresc mult ca UMF să ajungă acolo unde merită, adică în categoria de excelenţă a universităţilor de cercetare avansată şi educaţie din România', a declarat candidatul pentru funcţia de rector al UMF.
Prof. Săndesc a subliniat faptul că va fi pentru prima dată când în Universitatea de Medicină din Timişoara alegerile pentru funcţia de rector vor avea caracter secret, nemaiexistând presiunea asupra votanţilor.
'Mărturisesc că acest lucru mi-a dat încedere să candidez; altfel, nu o făceam, pentru că ştiam că nu aş fi avut vreo şansă', a afirmat
profesorul.
Doctorul Dorel Săndesc a spus că doreşte să elimine avansările bazate pe criteriul nepotismului, primând doar cel al meritocraţiei, dar se opune şi 'comasării' universităţilor în cadrul unui consorţiu, deoarece 'sunt unii care vor să profite'.
'Eu îmi doresc, nu unificarea universităţilor, ci unificarea internă a învăţământului medical timişorean. Am ajuns să nu se mai cunoască profesorii de la Stomatologie cu cei de la Generală sau de la Farmacie; oamenii s-au înstrăinat foarte mult, iar eu vreau să reîntemeiez marea familie a UMF Timişoara. Nu vă promit că rezolv totul, dar vă promit că toate deciziile se vor lua în mod transparent şi nu se vor mai lua în spatele uşilor închise', a arătat candidatul la Rectoratul UMF Timişoara.
Printre pacienţii care i-au trecut prin mâini şefului de la reanimare s-au aflat solistul trupei Iris, Cristi Minculescu, cântăreaţa Anca Parghel sau fostul solist al formaţiei 'Cargo', Ovidiu Iancu 'Kempes'. AGERPRES/(A, AS-Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Va fi înfiinţat Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Compartimentul de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) pediatrică din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara, care până acum exista doar 'pe hârtie', va fi înfiinţat din banii economisiţi de la alte investiţii, a declarat miercuri presei prof. dr. Marius Craina, manager general al Spitalului Judeţean Timişoara...
Timiş: Plămân artificial folosit în tratarea insuficienţei respiratorii, în premieră în România La Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Timişoara s-a înregistrat o nouă premieră pentru România, prin utilizarea unui 'plămân artificial' la un pacient cu insuficienţă respiratorie severă.
Timiş: Spitalul Judeţean are o nouă Clinică de Terapie Intensivă, dotată la standarde europene Noua Clinică de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean Timişoara a fost inaugurată oficial, joi, după ce a fost modernizată şi echipată la standarde europene. Investiţia depăşeşte 2 milioane de euro, 1 milion de euro fiind asiguraţi de Consiliul Judeţean şi un alt milion de euro din...
Timiş: UMF a inaugurat Laboratorul de simulatoare al Facultăţii de Medicină Dentară, o premieră naţională Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) 'Victor Babeş' din Timişoara a inaugurat, miercuri, Laboratorul de simulatoare a Facultăţii de Medicină Dentară, o premieră în învăţământul românesc.
Timiş: La Spitalul de Boli Infecţioase a fost inaugurată secţia de Anestezie-Terapie Intensivă La Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara a fost inaugurată, miercuri, secţia de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), la standarde europene, astfel că internaţii în stare gravă vor avea şanse mai mari de supravieţuire, iar medicii de specialitate îşi vor putea completa veniturile lucrând...
Timiş: 'Plămânul artificial' a fost folosit cu succes la un pacient suspectat de gripă porcină Dispozitivul numit 'plămân artificial', folosit pentru prima dată în România la Clinica de Anestezie Terapie Intensivă (ATI) din Spitalul Judeţean Timişoara, i-a salvat viaţa unui tânăr internat la finele săptămânii trecute în stare gravă, fiind suspectat că ar avea gripă porcină.