Cele mai citite
 


Ialomiţa: Secţia UPU a Spitalului de Urgenţă Slobozia va fi extinsă
joi, 24 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Secţia Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slobozia va fi amenajată şi extinsă, lucrările la acest obiectiv fiind demarate, miercuri, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene.
Valoarea totală a lucrărilor este de 1.417.290 lei, investiţie finanţată integral de Consiliul Judeţean, din bugetul propriu.

Construcţia urmează să fie finalizată în decurs de un an, până la sfârşitul lui 2009, constructorul, TMUCB SA, dorind să finalizeze lucrările de rezistenţă ale viitoarei clădiri, pentru ca, în trimestrul I din 2010, să se poată lucra la interioare.

Noua UPU va fi o clădire cu regim parter, situată în faţa actualului sediu al Spitalului Judeţean, va avea o suprafaţă construită de 335 de mp, în cadrul obiectivului urmând a se dezvolta şi un laborator de radiologie care, actualmente, se află la etajul 2 al unităţii spitaliceşti.

De asemenea, în corpul nou construit, vor exista, pe lângă laboratorul de radiologie şi spaţii pentru terapie, terapia intensivă şi recuperarea urmând să rămână în spaţiile existente.

'Extinderea centrului de primire urgenţe este foarte necesară. La ora actuală, spaţiile pe care le avem sunt extraordinar de înghesuite şi complet nesatisfăcătoare. Odată cu construcţia aceasta, se va crea şi un nou laborator pentru radiologie, ce ne va fi de mare ajutor, având în vedere că este la parter. De asemenea, îngrijirea pacienţilor va fi mult mai bună decât în prezent. Ne bucurăm că, după o perioadă îndelungată şi dificilă, a început construcţia acestei clădiri', a declarat managerul spitalului, dr. Vasile Olaru.

De asemenea, preşedintele CJ, Silvian Ciupercă, a apreciat că acest demers arată preocupările constante ale Consiliului Judeţean de a asigura, prin realizări extrem de necesare, al doilea obiectiv din strategia de dezvoltare a judeţului, cel legat de dezvoltarea serviciilor de sănătate.

'În Ialomiţa există o suferinţă legată de nefinalizarea celor două investiţii începute în anii 1990 ( Spitalele din Feteşti şi Urziceni - n.r.), iar această suferinţă o resimt atât oamenii, dar şi autorităţile, incapabile să finalizeze aceste obiective. Îi asigur pe toţi că obiectivele noastre, care au început cu mulţi ani în urmă, prin modernizarea sistemului de alimentare cu energie electrică în caz de avarii şi continuate cu modernizarea secţiilor din spital, cu reabilitarea termică prin înlocuirea tâmplăriei exterioare, vor continua şi cu lucrări de consolidare', a spus Silvian Ciupercă.

Autorităţile judeţene au în vedere ca, de la anul, să introducă în buget şi fonduri pentru extinderea centrului de transfuzii sanguine.

La ora actuală, în structura de urgenţă lucrează un singur medic, reprezentanţii spitalului având nevoie de cel puţin 10 cadre medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ialomiţa: Medici de la Spitalul de Urgenţă Slobozia, agresaţi de un consumator de etnobotanice Un consumator de substanţe etnobotanice, care se prezentase, joi, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slobozia, a agresat medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Slobozia.
Olt: Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slatina va fi extinsă şi reabilitată Lucrările de extindere, reabilitare şi dotare cu noi echipamente medicale a Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina vor începe săptămâna viitoare, a declarat marţi pentru AGERPRES managerul unităţii sanitare, Andrei Iordache.
Maramureş: Lucrările de extindere a UPU cu fonduri de la Consiliul Judeţean încep în iunie Lucrările de construcţie la viitoarea clădire în care va funcţiona Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Baia Mare vor începe cel mai târziu la jumătatea lunii iunie.
Suceava: Proiect de extindere şi modernizare a UPU, finanţat de CJ şi Primărie Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Suceava ar putea fi extinsă de la 890 la 1.900 de metri pătraţi, a declarat, luni, directorul medical al unităţii, medicul urgentist Tiberius Brădăţan.
Alba: Secţia UPU a spitalului din Alba Iulia, în modernizare şi extindere în următoarele patru luni Secţia Unităţii de Primiri Urgenţă (UPU) a spitalului din Alba Iulia va intra, de săptămâna viitoare, în reabilitare, lucrările fiind estimate a dura patru luni, perioadă în care activitatea se va desfăşura pe un spaţiu mult restrâns.
Maramureş: UPU Baia Mare intră în extindere şi reparaţii Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Baia Mare va fi renovată şi restructurată, lucrările finanţate de CJ Marmamureş fiind estimate la 1,8 milioane lei şi urmând să demareze în curând.