Cele mai citite
 


Un băieţel din Peru îşi purta fratele geamăn în pântec
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un băieţel de trei ani din Peru a fost operat de o echipă de specialişti pentru că-şi purta în pântec fratele geamăn, informează 7sur7.be.
Abdomenul micuţului Isbac Pacunda creştea văzând cu ochii şi părinţii lui l-au dus la spital. La testele medicale s-a descoperit că îl purta în pântec pe fratele lui geamăn. Fenomenul este extrem de rar, producându-se o dată la 500.000 de naşteri.

Potrivit medicilor de specialitate, geamănul parazit a fost 'absorbit' de celălalt fetus atunci când creierul, inima, plămânii şi intestinele nu erau suficient dezvoltate. Fetusul care măsoară 25 cm şi cântăreşte 700 g se afla în stomacul fratelui geamăn. La ecografie, doctorii au observat un craniu fără păr, ochi şi chiar câteva oase.

Micuţul Isbac a fost operat de o echipă de 12 chirurgi de la spitalul Las Mercede din Chiclayo, care a efectuat marţi o intervenţie lungă şi delicată pentru a extrage geamănul parazit.AGERPRES/ (Lelia Bretan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Oamenii scunzi par a avea o inimă mai slabă Oamenii scunzi ar prezenta un risc de o dată şi jumătate mai mare să se îmbolnăvească de boli cardiace şi să moară prematur decât cei înalţi, arată un studiu publicat miercuri, care a vizat trei milioane de persoane, relatează AFP.
Stomacul Stomacul – este un organ cavitar mobil, in forma de cimpoi sau litera „J”, reprezentand portiunea cea mai dilatata a tubului digestiv, cu rol de depozitare si digestie a alimentelor.
Prima intervenţie chirugicală din India pe inima unui fetus Medici de la un spital din oraşul Hyderabad (sudul Indiei) au anunţat că au efectuat o intervenţie chirurgicală pe inima unui fetus, o premieră în India. Mama copilului are 25 de ani, a informat vineri presa locală citată de agenţia Xinhua.
RETROSPECTIVÃ/ Premiere medicale româneşti în 2012 Anul 2012 a continuat să fie un an al premierelor în medicina românească. Aflat şi în 2012 într-un proces de reorganizare, dar şi de schimbări la nivel înalt ale conducerii ministerului de resort, domeniul sănătăţii româneşti a adus premiere în chirurgia cardiovasculară, în neurochirurgie, în prelevarea...
Botoşani: Intervenţie de peste 24 de ore pentru salvarea unui copil de nouă luni Un băieţel în vârstă de nouă luni, din comuna Mitoc, care a suferit arsuri de gradul II pe faţă şi picioare, a ajuns la spital după o operaţiune de salvare extrem de dificilă, care a durat peste 24 de ore şi în care au fost implicaţi pompieri, drumari, medici de pe ambulanţă şi un elicopter SMURD.
Intervenţie chirurgicală in utero, realizată în premieră O operaţie de hidrotorax fetal bilateral tratat in utero a fost realizată în premieră în România, informează un comunicat de presă al Maternităţii Regina Maria.