Cele mai citite
 


Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi fonduri suplimentare pentru acest lucru.
"În primul rând noi nu am primit o informare de la minister că vom avea fonduri suplimentare pentru acest UPU. Acolo ştiu că există un interes privat cu o firmă PDL din judeţul Sibiu. Clar este un interes privat pentru că la Spitalul de Copii unde este o urgenţă mare şi unde vrem să deschidem o secţie UPU, nu putem pentru că ministerul nu ne dă bani. La fel şi pentru UPU de la Spitalul municipal Făgăraş. Se insistă foarte mult pe Victoria. Vrem să deschidem şi Victoria, dar ordinea de urgenţe este Spitalul de Copii, Spitalul municipal Făgăraş şi apoi Victoria. Bineînţeles dacă vom primi bani pentru Victoria o să-i dăm pentru această destinaţie, dar în urma discuţiilor pe care domnul Gabriel Stanciu, directorul Direcţiei de sănătate şi asistenţă medicală din CJ, le-a avut la Bucureşti cu Raed Arafat, părerea celor de acolo este alta", a detaliat preşedintele Consiliului Judeţean.
În replică, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Alexandru Bălescu, a declarat pentru AGERPRES că avizul pentru înfiinţarea UPU Victoria este dat de Ministerul Sănătăţii, iar finanţarea UPU se face conform legii, prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov.
"Prima condiţie pentru ca UPU Victoria să funcţioneze este ca şi Consiliul Judeţean să aprobe modificarea de structură a Spitalului Clinic Judeţean pe aprobarea dată de Ministerul Sănătăţii. Direcţia de Sănătate Publică nu a primit buget pentru funcţionarea UPU Victoria, dar plata medicilor şi a personalului care va activa acolo se va face în funcţie de solicitări. Cel mai probabil primele plăţi se vor face în luna martie pentru că deocamdată nu s-au făcut angajări de personal. Deocamdată acolo se lucrează la amenajarea spaţiului care a fost stabilit în fosta policlinică, iar acest lucru îl face primăria. Firma privată de care vorbeşte domnul preşedinte Căncescu se referă la fostul spital din Victoria, închis de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie 2011. Direcţia de Sănătate Publică a deschis la Victoria în toamna anului trecut un Centru de permanenţă care funcţionează cu şapte medici de familie, dar am dorit să amenajăm şi o secţie UPU subordonată Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă", a spus directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.
Şeful CJ Braşov a mai afirmat că după vânzarea Spitalului Dermato din Braşov, unde procedurile sunt foarte avansate, cu suma de 2 milioane de euro, toţi banii vor fi investiţi în modernizarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, în primul rând a secţiei de ortopedie şi a blocului operator.
"O treime din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă este modernizat încă de pe vremea premierului Tăriceanu şi arată foarte bine. Vrem ca tot spitalul să arate foarte bine şi toate persoanele care ajung să fie tratate aici să beneficieze de cele mai bune condiţii. Fac apel la toţi politicienii să sprijine sănătatea şi să nu mai meargă în străinătate pentru a se trata de diverse boli. Eu am fost tratat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov şi am fost foarte mulţumit, deşi mi s-a recomandat că ar fi bine să merg în străinătate", a explicat Aristotel Căncescu. Ministerul Sănătăţii a închis la 1 aprilie 2011 în judeţul Braşov spitalele din Săcele, Codlea şi Victoria. În octombrie 2011, în urma mai multor demersuri făcute de autorităţile locale, s-a redeschis spitalul din Codlea, iar pentru spitalul din Săcele se aşteaptă acordul Ministerului Sănătăţii pentru a fi redeschis. AGERPRES/(A-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Deschiderea serviciului de urgenţe stomatologice aşteaptă de un an aprobarea Ministerului Sănătăţii Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov aşteaptă de aproape un an aprobarea Ministerului Sănătăţii pentru deschiderea în cadrul unităţii medicale a unui serviciu de urgenţe stomatologice, pentru care există deja spaţiul şi aparatura necesară achiziţionată anul trecut cu fonduri de la Consiliul Judeţean...
Sibiu: Unitatea de Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean, extinsă şi renovată Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost extinsă şi renovată, aici fiind primiţi anual peste 60.000 de pacienţi din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov, a anunţat marţi, conducerea unităţii spitaliceşti.
Raed Arafat despre cazul Hardy: Medicii de la urgenţe nu şi-au făcut datoria Din raportul de control al Direcţiei de Sănătate Giurgiu (sud) rezultă neîndeplinirea obligaţiilor de acordare a serviciilor de asistenţă medicală şi nerespectarea protocoalelor de transfer interclinic al pacientului, ceea ce denotă deficienţe grave în îngrijirea acestuia de către personalul medical...
Braşov: Facultatea de Medicină solicită Ministerului Sănătăţii suplimentarea locurilor pentru rezidenţiat Facultatea de Medicină din Braşov va înainta, în perioada următoare, Ministerului Sănătăţii un memoriu prin care solicită suplimentarea locurilor pentru pregătirea în rezidenţiat după ce Centrului din municipiu i-au fost alocate, în acest an, 48 de locuri din cele 124 solicitate, lucru care va afecta...
Braşov: Un număr de 31 de farmacii din judeţ, pregătite să acorde asistenţă medicală în perioada caniculei Un număr de 31 de farmacii din judeţul Braşov, dintre care 19 în municipiul reşedinţă, vor acorda asistenţă medicală de specialitate în perioada caniculei, potrivit unei decizii luată marţi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată la Prefectura Braşov.
Caraş-Severin: UPU a SJU primeşte zilnic şapte-opt persoane muşcate de căpuşe Încălzirea vremii a favorizat apariţia căpuşelor, fapt pentru care, circa o sută de cărăşeni au fost muşcaţi şi au avut nevoie de asistenţă medicală în această primăvară, la UPU a SJU din Reşiţa fiind înregistrate în medie şapte-opt cazuri.