Cele mai citite
 


Vâlcea: DGASPC a primit în administrare un cămin de bătrâni construit de autorităţile locale din comuna Nicolae Bălcescu
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un cămin de bătrâni, construit în comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, a fost transferat, miercuri, prin hotărâre a Consiliului Judeţean Vâlcea, în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea.
"Imobilul S+P+M construit de primăria Nicolae Bălcescu, în suprafaţă de 3.691 metri pătraţi, cu destinaţia cămin pentru vârstnici, a fost preluat de DGASPC printr-un vot unanim al consilierilor locali. Direcţia este cea potrivită şi în măsură să-l administreze. Noi am avut în vedere şi procesul verbal al Consiliului Local din Nicolae Bălcescu, prin care consilierii de acolo au votat acest transfer. O administraţie locală nu are resurse să poată să managerieze un asemenea edificiu, iar cei de la DGASPC dispun de logistică, personal şi tot ce este necesar în acest sens", a precizat pentru AGERPRES preşedintele CJ Vâlcea, Ion Câlea.
Prin actul adiţional încheiat între CJ Vâlcea şi DGASPC, instituţia socială este obligată să păstreze destinaţia iniţială a imobilului, să nu închirieze bunuri unor terţe persoane, să suporte toate cheltuielile de compartimentare a spaţiilor primite, să efectueze la timp lucrările de întreţinere şi reparaţii, să suporte cheltuielile cu utilităţile - energie electrică, apă, canal, energie termică.
Căminul de vârstnici poate găzdui până la 20 de persoane şi devine al doilea de centru de acest fel al DGASPC Vâlcea, după cel din comuna Bistriţa.
În judeţul Vâlcea mai sunt două centre pentru bătrâni - unul la Bălceşti, în locul fostului spital orăşenesc şi unul la Râmnicu Vâlcea, dar nefinalizat, acestea nefiind în subordinea DGASPC.AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vâlcea: Un cămin de bătrâni din comuna N. Bălcescu, preluat de DGASPC Un cămin de bătrâni construit în comuna Nicolae Bălcescu a fost preluat luni de către Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Vâlcea, a declarat pentru AGERPRES directorul instituţiei, Nicolae Badea.
Vâlcea: Căminul de bătrâni, mai costisitor pentru bugetul local decât un spital, potrivit şefului DGASPC Transformarea unor spitale în cămine de bătrâni este o soluţie nefericită care 'adânceşte' problemele pentru administraţiile locale, a declarat luni pentru AGERPRES, şeful Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Vâlcea, Nicolae Badea.
Vâlcea: Autorităţile locale din Bălceşti nu vor transformarea spitalului în cămin de bătrâni Râmnicu Vâlcea, 29 mar /Agerpres/ - Autorităţile locale din oraşul Bălceşti sunt decise să nu acceseze fondurile pentru căminele de bătrâni şi îşi menţin decizia de a contesta reprofilarea spitalului din localitate într-un centru pentru vârstnici.
Vâlcea: Cămin de bătrâni inaugurat în comuna Nicolae Bălcescu Un cămin de bătrâni a fost inaugurat vineri în comuna vâlceană Nicolae Bălcescu, în prezenţa secretarului de stat din Ministerul Muncii, Nicolae Ivăşchescu.
Vâlcea: CJ va înfiinţa la Bălceşti un centru de sănătate subordonat Spitalului Judeţean Un centru de sănătate multifuncţional care se va afla sub managementul Spitalului Judeţean de Urgenţă Râmnicu Vâlcea se va înfiinţa la Bălceşti în locul fostului spital, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, preşedintele CJ, Ion Câlea.
Vâlcea: Fundaţii din SUA şi Anglia şi-au manifestat intenţia de oferi donaţii spitalului din Bălceşti Fundaţii din SUA şi din Anglia şi-au manifestat intenţia de a oferi donaţii finaciare pentru a suporta medicamente şi salariile personalului medical care lucrează voluntar la Spitalul din Bălceşti, a declarat marţi, pentru AGERPRES, primarul oraşului, Ion Curelaru.