Cele mai citite
 


Virusul Schmallenberg: nu există încă o urgenţă sanitară în Europa /Comisia Europeană/
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comisia Europeană a declarat marţi că nu există o urgenţă sanitară în Europa din cauza virusului Schmallenberg şi a deplâns măsurile luate de Rusia după detecţia acestei noi epizootii care afectează oile, caprele şi bovinele din cinci ţări europene, relatează AFP.
'Supraveghem situaţia, dar nu există o urgenţă sanitară în Europa, unde acest virus încă foarte puţin cunoscut a fost detectat în noiembrie 2011 în peste o sută de ferme din Olanda şi Germania, dar şi în Franţa, Belgia şi Marea Britanie, a declarat pentru AFP Frederic Vincent, purtător de cuvânt al Comisiei pe probleme de sănătate.

Rusia a decis în ianuarie să blocheze importurile de animale vii şi de material reproductiv care provin din Olanda, o măsură considerată 'disproporţionată' de Comisia Europeană, a precizat purtătorul de cuvânt.

'Agenţia Europeană pentru Siguranţa Alimentară /AESA/ a confirmat că virusul Schmallenberg, care poartă numele oraşului german unde a fost detectat pentru prima oară în noiembrie 2011, nu este 'transmisibil la om', a afirmat aceeaşi sursă.

Această maladie virală este transmisă de o insectă zburătoare care are şanse mici de a se reproduce din cauza temperaturilor scăzute care afectează Europa în prezent, potrivit purtătorului de cuvânt.

Virusul Schmallenberg nu poate fi transmis în mod direct de la un animal la altul. Niciun vaccin împotriva acestei maladii nu există la ora actuală. Oile, caprele şi vacile pot transmite însă virusul embrionilor prin intermediul placentei, rezultând animale născute moarte sau prezentând malformaţii şi care mor rapid.

În Belgia au fost afectate deja 65 de ferme de oi, potrivit autorităţilor sanitare belgiene. În Olanda au fost afectate 76 de ferme, iar în Germania, numărul acestora se ridică la 50.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Rusia restricţionează importurile de animale vii din unele ţări europene Serviciul Federal pentru Control Veterinar şi Fitosanitar al Federaţiei Ruse (Rosselhoznadzor) a instituit începând de miercuri restricţii provizorii la importul de animale vii şi de material reproductiv din Germania, Belgia, Franţa şi Olanda, în contextul apariţiei în UE a unei noi epizootii, relatează...
VIRUSUL ZIKA Mai multe ţări europene au semnalat prezenţa virusului Virusul Zika, transmis de ţânţari şi care afectează din 2015 continentul american, a fost semnalat în câteva ţări europene, la persoane revenite din America Latină, au anunţat autorităţile sanitare din ţările respective. În prezent, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), în 21 dintre cele...
Evoluţii în scandalul cărnii de cal Scandalul legat de produse pregătite din carne de cal, deşi pe etichetă era menţionată carne de vită a cuprins numeroase ţări europene şi are ca punct de plecare Irlanda, notează vineri AFP într-o ştire vizând evoluţia în acest dosar.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Bacterie periculoasă în Germania: UE face apel la vigilenţă Comisia Europeană a solicitat joi persoanelor care au vizitat recent Germania să manifeste vigilenţă în cazul apariţiei simptomelor bolii care se răspândeşte cu repeziciune în această ţară, provocată de o bacterie suspectată că s-ar afla la originea morţii a patru persoane, relatează AFP.
Contaminarea cu dioxină: Coreea de Sud, Rusia şi Slovacia au luat măsuri de precauţie; precedente în Europa Paris, 8 ian /Agerpres/ - Cazul contaminării cu dioxină din Germania este ultimul ca dată dintr-o serie de mari scandaluri alimentare legate de această substanţă cancerigenă, în ultimii ani, în Europa, notează sâmbătă AFP, care semnalează câteva dintre ele.