Cele mai citite
 


Vanzarile globale in crestere cu 2% pentru Roche, in 2011 Ambele divizii ale Grupului Roche au crescut in linie cu piata
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Concernul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale ale grupului, in anul 2011, cu 2% in moneda locala la 42.5 miliarde franci elvetieni. Aprecierea francului elvetian fata de celelalte valute, in special fata de dolarul american si moneda euro, a avut un impact negativ semnificativ asupra rezultatelor exprimate in franci elvetieni.

Severin Schwan, CEO al Roche, a declarat cu privire la rezultatele companiei in anul 2011: „Ne-am atins tintele prognozate de vanzari pentru anul 2011 si am inregistrat progrese semnificative in dezvoltarea de noi entitati moleculare care, impreuna cu cele 17 studii clinice aflate in faze finale, reprezinta o baza solida pentru succesul viitor al companiei in dezvoltarea de produse inovative. Mai mult, achizitia planificata a companiei Illumina ne va intari prezenta pe o piata foarte segmentata si in continua crestere si ne va permite sa descoperim noi  biomarkeri.”
 
Divizia de Farmaceutice 2011
Vanzarile Diviziei de Farmaceutice a Roche, in anul 2011, au crescut cu 1%, in moneda locala (excluzand Tamiflu), la 32,79 miliarde de franci elvetieni, reflectand cresterea solida a vanzarilor medicamentelor destinate ariilor terapeutice cheie, inclusiv ale produsele recent lansate. La acestea s-au adaugat vanzari importante inregistrate de moleculele destinate tratamentului cancerului, artritei reumatoide si anemiei.
 
Performante deosebite in cercetare si dezvoltare
In ultimul trimestru al anului 2011, Roche a inregistrat rezultate importante in domeniul inregistrarii de medicamente de ultima generatie si teste destinate tratarii personalizate a melanomului, carcinomului bazocelular, cancerului de san si a celui pulmonar: lansarea in august, in SUA a testului BRAF pentru melanomul metastatic, obtinerea aprobarii de comercializare a unui nou medicament pentru aceasta boala in Statele Unite, Elvetia si Brazilia, medicament ce a primit si opinia pozitiva din partea Comitetului pentru Produse Medicale de Uz Uman in Europa. 
 
Un alt medicament oncologic al Roche a primit aprobare europeana pentru utilizare in tratamentul de prima linie (dupa interventie chirurgicala) al pacientelor recent diagnosticate cu cancer ovarian avansat.
 
Recent, Roche a primit aprobarea Food and Drug Administration din Statele Unite pentru un nou medicament destinat tratamentului adultilor diagnosticati cu cel mai frecvent tip de cancer de piele numit carcinom bazocelular, in forma metastazata, care a recidivat dupa o interventie chirurgicala sau nu poate fi tratat printr-o interventie chirurgicala sau radioterapie.
 
Vanzarile Diviziei de Diagnostice in 2011
Vanzarile Diviziei de Diagnostice au inregistrat in anul 2011 o valoare de 9,73 miliarde de franci elvetieni, crescand cu 6% in moneda locala si consolidandu-si astfel pozitia de lider pe piata de diagnostice in vitro cu o cota de piata de 20%. Toate cele cinci domenii de activitate ale diviziei au contribuit la cresterea vanzarilor peste media pietei, evidentiindu-se  Professional Diagnostics cu o crestere de 9% si Tissue Diagnostics cu o crestere de 15%. Alte domenii care au adus cresteri substantiale sunt Diabetes Care si Molecular Diagnostic datorita noii generatii de kit-uri de monitorizare a glicemiei, Accu-Check si a testelor de incarcatura virala destinate bolile infectioase.
 
Oferta pentru Illumina Inc.
Pe 25 ianuarie 2012, Roche a anuntat propunerea pentru achizitionarea tuturor actiunilor restante de la Illumina, Inc. pentru 44.50 de dolari per actiune in numerar. In urma acestei achizitii, Roche Diagnostics Division si Illumina vor deveni un important furnizor de sisteme integrate pentru secventierea ADN. Roche isi va consolida pozitia in genetica si secventierea genomului pentru a raspunde cererii in crestere pentru solutii genetice.
 
Estimari pentru 2012
Pentru anul 2012, se estimeaza ca vanzarile Grupului si ale Diviziei de Farmaceutice (cu exceptia Tamiflu) vor creste cu un procent de o singura cifra, in moneda locala. Este de asteptat ca vanzarile Diviziei de Farmaceutice sa creasca intr-un ritm mai accelerat datorita consolidarii portofoliului de produse dar si lansarii de noi medicamente. Pentru Divizia de Diagnostice se estimeaza din nou o crestere semnificativa peste media pietei.
 

Despre Roche
Avand sediul central in Basel, Elvetia, Roche este lider in domeniul cercetarii medicale, prin cele doua divizii ale sale: divizia de farmaceutice si divizia de diagnostice. Roche este cea mai mare companie de biotehnologie, la nivel mondial, si produce medicamente diferentiate clinic in domeniul oncologiei, virologiei, bolilor inflamatorii, bolilor metabolice si afectiunilor sistemului nervos central. Roche este de asemenea lider mondial in diagnosticul in-vitro, diagnosticarea cancerului si pionier in managementul diabetului. Strategia Roche cu privire la medicina personalizata isi propune sa ofere medicamente si tehnici de diagnostic care sa aduca imbunatatiri reale ale starii de sanatate si calitatii vietii pacientilor si sa imbunatateasca ratele de supravietuire. In anul 2010, Roche a avut peste 80.000 de angajati in intreaga lume si a investit peste 9 miliarde de franci elvetieni in cercetarea si dezvoltarea de noi produse. La sfarsitul anului 2010, Grupul Roche a raportat vanzari in valoare totala de 47,5 miliarde de franci elvetieni. Compania Genentech din Statele Unite, este detinuta in intregime de Roche si membra a Grupului Roche. Roche detine de asemenea pachetul majoritar de actiuni la compania japoneza Chugai Pharmaceutical. Pentru mai multe informatii, va invitam sa accesati: www.roche.ro.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
FDA a aprobat un nou medicament produs de Roche, impreuna cu testul de diagnostic, pentru tratamentul melanomului cauzat genetic Medicamentul este primul si momentan singurul tratament personalizat pentru melanomul metastatic, cu mutatie genetica.
Medicina personalizata: o realitate pentru Roche la ASCO 2011 In cadrul celei de-a 47-a editii a Congresului Anual al Societatii Americane de Oncologie Clinica (ASCO), desfasurat recent la Chicago, Roche si Genentech au prezentat rezultatele a aproximativ 300 de studii clinice pentru noi medicamente destinate tratamentului cancerului, deja aprobate sau aflate...
Roche a inaintat o oferta pentru achizitionarea actiunilor Illumina, Inc. disponibile, pentru a-si consolida in continuare pozitia de lider in domeniul diagnosticelor Roche si-a anuntat azi propunerea de achizitionare a tuturor actiunilor restante de la Illumina, Inc. pentru 44,50 de dolari per actiune in numerar, ceea ce reprezinta aproximativ 5,7 miliarde de dolari. Aceasta oferta depaseste cu 64% pretul de vanzare al actiunilor Illumina din 21 decembrie 2011...
Performante solide ale vanzarilor Grupului Roche, la nivel global, in primele 9 luni ale anului 2011 Progrese in abordarea medicinei personalizate Concernul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere stabila a vanzarilor globale ale Grupului, in primele noua luni ale anului 2011, cu 2% la o rata de schimb constanta[i], pana la 31.5 miliarde franci elvetieni.
Vanzarile Grupului Roche in primul trimestru al anului 2011 - in linie cu estimarile pentru intregul an Concernul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere stabila, in moneda locala, a vanzarilor globale ale Grupului, pe primele trei luni ale anului 2011 la 11.1 miliarde franci elvetieni. Pentru intregul an, se estimeaza ca vanzarile totale ale Grupului Roche precum si si cele ale Diviziei de Farmaceutice...
Vanzari solide pentru Grupul Roche in primul trimestru al anului 2012 Grupul farmaceutic elvetian Roche anunta o crestere a vanzarilor globale in primul trimestru al anului 2012, cu 2% in moneda locala, la 11 miliarde franci elvetieni. Aprecierea francului elvetian fata de celelalte valute a avut un impact negativ semnificativ (3 procente) asupra rezultatelor exprimate...