Cele mai citite
 


A fost deschis Complexul integrat de servicii sociale pentru adulţi "Sf. Ioan"
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi cu prilejul deschiderii Complexului integrat de servicii sociale pentru adulţi "Sf. Ioan" că acesta este "o premieră în România", fiind gândit după standarde "civilizate".
Sorin Oprescu a arătat că în perioada în care este valabil codul de ger şi de viscol în Bucureşti, cei fără adăpost se pot caza în acest complex, unde "vor fi spălaţi, îngrijiţi, îmbrăcaţi cu haine groase de iarnă şi unde li se va da de mâncare".
"Astăzi a început să funcţioneze Complexul integrat de servicii sociale pentru adulţi 'Sf. Ioan'. Unora li se poate părea pompos, dar este un centru apărut din grija pentru persoanele fără adăpost. După datele noastre, sunt cam 1.400 de persoane fără adăpost. Am încercat să îi adunăm pe toţi cei aflaţi în nevoie de pe străzi", a spus Oprescu.
Directorul general al complexului, Cosmina Simean, a precizat că spre deosebire de celelalte centre din Bucureşti care oferă servicii sociale, Complexul "Sf. Ioan" oferă în plus servicii complete pentru familiile cu copii care nu au un adăpost.
"Ne lipsea un serviciu complet pentru familie la nivelul Bucureştiului. Practic, dacă eşti copil, bătrân, persoană cu handicap poţi primi servicii sociale, dar dacă era găsită în stradă o familie cu copii, mama împreună cu copilul mergeau într-un centru iar tatăl, într-un adăpost de noapte sau copilul era dus într-un centru. Niciuna din cele două variante care despărţeau familia nu ajuta la reintegrarea socială a acesteia", a subliniat Cosmina Simean.
Ea a spus că după finalizarea perioadei de avertizare meteo activitatea centrului va intra pe structura pe care a fost gândit iniţial.
"În această perioadă geroasă uşile complexului sunt deschise tuturor celor care au nevoie de un acoperiş deasupra capului sau de o masă caldă. După ce vremea se va încălzi, în jurul datei de 30 martie, centrul va intra pe structura gândită iniţial. Astfel, etajul 1 va rămâne adăpost de urgenţă, etajul 2 va fi dedicat persoanelor adulte fără adăpost, dar care au un loc de muncă, etajul 3 va fi destinat persoanelor vârstnice iar la etajul 4 vor fi găzduite familiile cu copii. Tot aici există un spaţiu de urgenţă care poate găzdui aproximativ 200 de persoane", a detaliat directoarea complexului.
Potrivit acesteia, capacitatea totală a complexului ajunge la 580 sau 600 de persoane.
Cosmina Simean a menţionat că numai în cursul zilei de miercuri în complex au fost cazate 287 de persoane.
"Cele mai multe persoane au fost aduse de către echipele mobile ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială sau de către colegii noştri de la Poliţia Locală şi de la Serviciul de Ambulanţă Ilfov. Multe persoane fără adăpost au venit la centru singure, fiindcă veştile bune circulă repede", a spus aceasta.
Complexul integrat de servicii sociale pentru adulţi "Sf. Ioan" a fost transformat prin modernizarea unui fost cămin al RATB.
Totalul investiţiei a ajuns la 6 milioane de lei.
Complexul funcţionează după un program non-stop şi au fost puse la dispoziţia persoanelor fără adăpost două numere de telefon. AGERPRES/(AS - Cătălina Barbu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Primarul general le-a cerut operatorilor să intensifice tratamentele cu antiderapant pentru combaterea poleiului Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire la comandamentul de iarnă convocat vineri seară ca, începând cu ora 4,00, să fie intensificate tratamentele cu antiderapant, având în vedere că meteorologii au avertizat că spre dimineaţă există posibilitatea ca în Bucureşti...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Sorin Oprescu: Se va crea un sistem complementar de asistenţă medicală de urgenţă în Bucureşti Bucureşti, 11 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, au convenit, joi, în privinţa înfiinţării unui serviciu de ambulanţă complementar celui public, care ar avea drept scop o mai bună acoperire a întregului teritoriu al Bucureştiului şi, implicit...
Centrul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, care va găzdui ISU şi Ambulanţa, va deveni funcţional în acest an Centrul pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, care va găzdui ISU şi Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti, urmând să asigure un centru de comandă unic dotat cu un sistem informatic performant, va deveni funcţional până la finele anului, a anunţat, vineri, primarul general, Gabriela Firea...
Primarul Capitalei le solicită operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, le-a cerut operatorilor de deszăpezire să intensifice acţiunile de curăţare pe marile bulevarde, având în vedere cantităţile mari de zăpadă căzute peste noapte, dar şi faptul că prognoza meteo anunţă ninsori în continuare.
Comunicat de presă - PMB COMUNICAT DE PRESÃ