Cele mai citite
 


Alba: Cursuri suspendate la zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţ, din cauza gerului
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zeci de şcoli şi grădiniţe din Munţii Apuseni şi-au suspendat cursurile pentru două zile din cauza gerului, temperatura minimă înregistrată joi dimineaţă în judeţul Alba, aflat sub atenţionare meteorologică de cod portocaliu, fiind la Arieşeni - minus 30 de grade Celsius.
La solicitarea instituţiilor de învăţământ, Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a aprobat suspendarea temporară a cursurilor, joi şi vineri, la patru licee, patru şcoli generale, 19 şcoli cu clasele I-IV şi 20 de grădiniţe. Printre unităţile care au cerut ca elevii să rămână acasă în aceste două zile se numără foarte multe situate în sate din Apuseni unde copiii străbat kilometri întregi pe jos pentru a ajunge la şcoală. Pentru ca viaţa acestora să nu fie pusă în pericol, în condiţiile în care şi stratul de zăpadă depus anterior în zonă este consistent, dar şi temperaturile înregistrate aici au fost de câteva zile mai mici de minus 15- minus 20 de grade Celsius, s-a hotărât ca elevii să rămână la casele lor.
Localităţile din Apuseni în care a fost dispusă suspendarea cursurilor sunt oraşele Baia de Arieş şi Cîmpeni şi satele Albac, Bobăreşti, Brăzeşti, Buninginea, Certege, Cioara, Cioneşti, Ciuruleasa, Costeşti, Dealu Capsei, Dealu Lămoşoi, După Pleşe, Mihoieşti, Muncel, Ponorel, Potionci, Rogoz, Sartăş, Sohodol, Valea Bistrii, Valea Morii, Vidra, Vîrtăneşti, Vîrşi.
De menţionat că la Grupul Şcolar 'Dr. Lazăr Chirilă' din Baia de Arieş, centrala nu a mai funcţionat de miercuri seară, după ce, din cauza temperaturilor scăzute, combustibilul lichid uşor s-a îngroşat, a declarat pentru AGERPRES primarul Gheorghe Bora.
Acesta a precizat că situaţia a fost remediată între timp, dar s-a luat hotărârea suspendării cursurilor, în condiţiile în care şi mulţi dintre elevi fac naveta la Baia de Arieş din satele şi cătunele din zonă.
A mai fost dispusă suspendarea cursurilor şi la şcoala generală din Blandiana, o localitate situată în apropiere de limita cu judeţul Hunedoara.
În judeţul Alba s-au desfăşurat în continuare acţiunile stabilite pentru gestionarea situaţiei în perioada valabilităţii Atenţionării meteorologice de cod portocaliu pentru temperaturi foarte scăzute. În acest context, patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor, împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, au depistat încă şapte persoane care puteau fi puse în pericol de temperaturile foarte scăzute şi care au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe Alba Iulia - 1 caz, Centrul de Primiri Urgenţe Cugir - 3 cazuri, Centrul Social Filantropia Alba Iulia - 3 cazuri.
În total, de la sfârşitul săptămânii trecute, au fost înregistrate 46 de cazuri sociale sau de persoane cu hipotermie cărora li s-a asigurat asistenţă medicală specializată sau un adăpost temporar pe toată perioada geroasă, a precizat, joi, purtătorul de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, maior Florin Zecheru. AGERPRES/ (AS-Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Zăpadă de zeci de centimetri în Apuseni, dar fără drumuri blocate şi localităţi izolate Aproape 60 de cazuri sociale şi de persoane cu hipotermie, cărora li s-a asigurat un adăpost temporar pe toată perioada geroasă şi asistenţă medicală specializată, au fost înregistrate începând de sâmbăta trecută în judeţul Alba, potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Judeţean pentru Situaţii...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Alba: Peste 30 de cazuri sociale şi de hipotermie, înregistrate în ultimele zile Un total de 15 persoane a căror sănătate putea fi pusă în pericol din cauza temperaturilor scăzute a fost depistat în Alba, de patrulele comune ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Serviciului Judeţean de Ambulanţă, potrivit unei informări date publicităţii marţi de Comitetul Judeţean pentru...
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
Sibiu: Unitatea de Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean, extinsă şi renovată Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost extinsă şi renovată, aici fiind primiţi anual peste 60.000 de pacienţi din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov, a anunţat marţi, conducerea unităţii spitaliceşti.
Botoşani: Asistentă medicală care se afla într-o ambulanţă în misiune, rănită într-un accident rutier O asistentă medicală de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Botoşani, care se afla într-o autospecială în misiune, a fost rănită, vineri seară, în urma unui accident rutier produs pe raza localităţii Ungureni.