Cele mai citite
 


Îmbunătăţirea condiţiilor de lucru contribuie la reducerea bolilor de inimă
joi, 24 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Afectiunile inimii
 

Îmbunătăţirea condiţiilor de lucru contribuie la reducerea riscului de cardiopatii şi infarcturi. Din acest motiv, Ziua Mondială a Inimii va fi dedicată în acest an promovării unor condiţii de muncă mai sănătoase, transmite, miercuri, Efe.

'Lucrează cu inima' este motto-ul ales pentru a sărbători Ziua Mondială a Inimii 2009, care este marcată duminică, 27 septembrie.

Federaţia Mondială a Inimii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Forumul Economic Mondial şi-au unit eforturile pentru a face un apel către guverne, întreprinderi şi angajaţi, pentru a colabora la realizarea unor locuri de muncă mai sănătoase.

Bolile cardiovasculare şi accidentele cerebrale (AVC) provoacă peste 17,2 milioane de morţi în fiecare an, fapt care le transformă în principala cauză a mortalităţii în lume.

'În momentul în care guvernele şi întreprinderile alocă foarte multă energie şi foarte mulţi bani pentru a spori stabilitatea sistemelor financiare mondiale, ar trebui să acorde atenţie şi stării de sănătate a forţei de muncă', a subliniat Pekka Puska, preşedintele Federaţiei Mondiale a Inimii.

Cele trei organisme doresc să convingă lumea că 'unele mici schimbări' la locul de muncă, cum ar fi interzicerea fumatului, un meniu mai bogat în fructe şi legume la restaurantul firmei şi stimularea angajaţilor să includă activitatea fizică în rutina zilnică ar putea reprezenta o mare diferenţă, în beneficiul sănătăţii.

Aceste măsuri vor preveni nu numai cardiopatiile şi infarctul, dar şi alte boli cronice cum ar fi diabetul, cancerul şi infecţiile respiratorii care, împreună, cauzează 60 la sută din mortalitatea mondială.

'Pierderile de productivitate provocate de îmbolnăviri cronice sunt cu 400 la sută mai mari faţă de costul de prevenţie sau de tratament', a semnalat preşedintele Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab.

'Este în continuare foarte larg răspândită ideea falsă că AVC-urile şi cardiopatiile sunt probleme ale ţărilor dezvoltate. În realitate, peste 80 la sută din mortalitatea cauzată de bolile cardiovasuclare se înregistrează în ţări sub- sau mediu-dezvoltate', a afirmat Fiona Adshead, directorul Departamentului de Boli Cronice şi Promovare al OMS.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cele mai multe decese cauzate de infarct din România se înregistrează în judeţele Sibiu şi Alba În judeţele Sibiu şi Alba se înregistrează cele mai multe decese din România cauzate de infarct miocardic acut şi sindroame coronariene acute, fiind vorba de o medie de 12-15 %, mult peste media naţională de 7 %, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, dr. Nicolae Florescu, şeful Secţiei Cardiologie...
Mureş: Mortalitatea din infarct miocardic acut în România, aproape dublă faţă de restul Europei Preşedintele Societăţii Române de Cardiologie (SRC), prof. univ. dr. Dan Deleanu, prezent la cea de-a noua Conferinţă Internaţională de Cardiologie de la Târgu Mureş, a declarat joi că în România mortalitatea cauzată de infarct miocardic acut este aproape dublă faţă de alte state europene, adică de 13%...
În fiecare zi 40 de oameni mor prin infarct de miocard Boala coronariană ischemică, cunoscută de asemenea şi cu denumirea de cardiopatie ischemică, este cea mai comună manifestare a bolilor cardiovasculare.
Vinereanu (MS): Aproximativ 60% dintre pacienţii cu infarct miocardic acut beneficiază de angioplastie Preşedintele Comisiei de cardiologie a Ministerului Sănătăţii, Dragoş Vinereanu, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că aproximativ 60% dintre pacienţii cu infarct miocardic acut beneficiază de proceduri de angioplastie, faţă de 6% în 2010 când a început Programul de tratament intervenţional...
Importanţa alimentaţiei sănătoase, dezbătută la a IV-a Conferinţă „Sănătate prin Alimentaţie” 2014 La nivel mondial, consumul scăzut de fructe şi legume produce aproximativ 1,7 milioane de decese, arată statisticile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Concret, consumul insuficient de fructe şi legume reprezintă cauza a 14% din decesele prin cancer gastrointestinal, 11% din decesele survenite...
Ministerul Sănătăţii a alocat 20 de milioane de lei pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat că 15 spitale care tratează urgenţe cu infarct miocardic (AP-IMA) au la dispoziţie 20 de milioane de lei pentru achiziţii de medicamente şi materiale sanitare.