Cele mai citite
 


Arad: Autorităţile locale dispun măsuri pentru protejarea de efectele gerului a arădenilor care necesită ajutor
joi, 2 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Arad, 2 feb /Agerpres/- Reprezentanţi ai Prefecturii, ai Serviciului de Ambulanţă, ai poliţiei locale patrulează în fiecare noapte pentru a găsi persoane fără adăpost, pentru a le prelua şi a le duce în mai multe adăposturi pregătite de autorităţi.
'Am solicitat tuturor primăriilor din judeţ să identifice persoanele aflate în dificultate sau fără adăpost în sensul asigurării accesului la aşezămintele special amenajate destinate acestui scop', a precizat joi prefectul judeţului Laurenţiu Călin Bibarţ.
În acest sens, există un adăpost de noapte care are în dotare 60 de paturi, iar la clubul Centrului de îngrijire pentru vârstnici din municipiu sunt pregătite alte locuri pentru persoanele fără adăpost.
De asemenea, Direcţia de Dezvoltare şi Asistenţă Socială, este pregătită să reorganizeze activitatea unui Centru care va asigura adăpostirea acestor persoane pe timp de zi.
'În ultimele nopţi, peste 50 de paturi de la Adăpostul de Noapte au fost ocupate de persoanele fără adăpost care primesc aici hrană şi ceai. De asemenea, angajaţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă şi SMURD au preluat zeci de cazuri de persoane fără adăpost suferind de hipotermie. Ne aşteptăm ca numărul celor care vor fi diagnosticaţi cu hipotermie să crească, având în vedere că prognoza meteo arată pentru Arad chiar 21 de grade cu minus. De aceea, facem apel la cetăţeni să evite pe cât posibil să iasă din casă pentru o perioadă îndelungată', a arătat prefectul Bibarţ.
El a adăugat că judeţul Arad a instituit cod galben, 'fenomenele vizate fiind ninsori, intensificări ale vântului, viscol, polei, codul galben urmând să se menţină până pe data de 5 februarie, la ora 20.00'.
Astfel, potrivit lui Bibarţ, există recomandarea fermă din partea autorităţilor ca persoanelor vârstnice, cardiacii, diabeticii, persoanele cu probleme respiratorii, cetăţenii care sunt sensibili la ger să nu se expună frigului la primele ore ale dimineţii sau seara târziu. Conform avertizărilor meteo, în acest interval temperaturile pot scădea până la -13, -17 grade Celsius.
În situaţia în care deplasările în acest interval sunt necesare, se recomandă purtarea de îmbrăcăminte groasă şi încălţăminte cu talpa groasă, pentru a diminua efectele gerului. AGERPRES/(AS-Ioan Weisl)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: În ultimele 24 de ore 215 persoane au fost transportate la adăposturi Numărul persoanelor fără adăpost şi a celor cu hipotermie care au fost transportate de serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale în ultimele 24 de ore este de 215.
Echipajele Serviciului de Ambulanţă vor patrula pentru a duce persoanele fără adăpost în centrele de asistenţă socială Echipajele Serviciului de Ambulanţă (SABIF) vor patrula în Capitală, începând de vineri seara, pentru a prelua şi duce în adăposturi persoanele care nu au adăpost, informează un comunicat al Prefecturii Bucureşti, remis AGERPRES.
Aproape 300 de persoane au fost transportate de SMURD şi ambulanţă la spitale în ultimele 24 de ore Aproximativ 300 de persoane, oameni fără adăpost şi persoane afectate de hipotermie, au fost transportate în ultimele 24 de ore de serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţi sanitare şi centre sociale, informează un comunicat al Ministerului Sănătăţii transmis duminică AGERPRES.
MS: 230 persoane fără adăpost transportate de SMURD şi Ambulanţă în spitale sau centre speciale Serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD au transportat, în ultimele 24 de ore, 230 de persoane fără adăpost în unităţile medicale sau în locurile special amenajate pentru aceasta perioadă cu temperaturi scăzute, potrivit Centrului Operativ de Urgenţă al Ministerului Sănătăţii (MS).
Brăila: Cinci oameni fără adăpost preluaţi de pe străzi de Ambulanţă de la instalarea gerului Cinci persoane fără adăpost au fost preluate de pe străzi de Ambulanţă de la instalarea gerului în judeţul Brăila şi duse la spital pentru îngrijiri medicale, iar după ce starea lor a fost stabilizată, pacienţii au fost transportaţi la adăposturile de noapte ale Primăriei Brăila.
Constanţa:Peste o sută de persoane cu fracturi din cauza gheţii sau cu hipotermie, preluate de ambulanţe iarna aceasta Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Constanţa a fost solicitat să intervină, începând cu 1 decembrie 2015 şi până în prezent, pentru a prelua peste o sută de persoane care au suferit fracturi după ce au căzut din cauza zăpezii şi gheţii, dar şi pentru a lua de pe străzi zeci de persoane fără adăpost...