Cele mai citite
 


Brăila: A fost inaugurat Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ambulatoriul Spitalului de Pneumoftiziologie din Brăila, proiect în valoare de peste 3 milioane lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, a fost inaugurat, joi, investiţia urmând să deservească pacienţii bolnavi de TBC din Brăila şi judeţele limitrofe.
''Este un Ambulatoriu foarte mult mediatizat, pe care ni l-am dorit de foarte multă vreme. Tipul de abordare este unul de înaltă clasă, am cumpărat numai aparatură de ultimă generaţie şi sperăm să le fie de folos brăilenilor şi numai lor. Deja sunt oameni din judeţele vecine, care au început să ne viziteze din ce în ce mai des. Acesta este ultimul Ambulatoriu din cele trei pe care le-am dat în folosinţă, valoare totală fiind de 15 milioane de euro pe sănătate pe cele trei ambulatorii', a declarat preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.
Preşedintele CJ a precizat că prioritară este rezolvarea problemei sediului în care se află Spitalul de Pneumoftiziologie, care a fost revendicat şi câştigat în instanţă de Institutul Religios al Bisericii Catolice Ordinul Sfânta Maria.
'Ne dorim să reuşim să ne înţelegem cu cei care sunt astăzi proprietarii acestui spital şi să îl punem pe lista priorităţilor pentru a fi modernizat în anul 2013. Fiind spital TBC, are reale probleme în a i se schimba destinaţia. În orice spital TBC sunt microbi care sunt greu de scos inclusiv din tencuiala pereţilor. Ieri am făcut o adresă în care le cerem celor de la Ordinul Sfânta Maria să intervină în ceea ce înseamnă clădirea, dacă nu să intervenim noi, pentru a nu pune în pericol clădirea şi pacienţii care sunt azi internaţi aici. Le-am spus că, dacă nu au bani, vom interveni noi asupra clădirii. Noi le-am propus să le dăm la schimb o clădire, fost internat', a declarat Stancu.
Institutul Religios al Bisericii Catolice Ordinul Sfânta Maria a câştigat în instanţă, în 2007, dreptul de proprietate asupra acestei clădiri, care a funcţionat multă vreme sub denumirea de Pensionat de Fete 'Sfânta Maria', dar CJ a depus o constestaţie la decizia emisă de Comisia de Specialitate a Retrocedării Bunurilor, care a fost admisă de instanţă.
Clădirea disputată de Institutul Religios al Bisericii Catolice Ordinul Sfânta Maria şi Consiliul Judeţean Brăila este una de patrimoniu, construită în 1897 şi este situată în Centrul Istoric al oraşului. AGERPRES/ (A, AS - Ecaterina Ignat)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: A fost inaugurat Ambulatoriul de la secţia de Obstetrică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean Ambulatoriul secţiei de Obstetrică şi Ginecologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, proiect în valoare de peste 2,7 milioane lei, finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013, a fost inaugurat miercuri, investiţia urmând să deservească 11.000 de pacienţi pe an.
Brăila: CJ va cumpăra clădirea Spitalului TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va cumpăra de la proprietari clădirea în care funcţionează Spitalul de Pneumoftiziologie - TBC, dacă preţul cerut nu va depăşi 900 mii euro, potrivit evaluării experţilor, a declarat joi, în conferinţă de presă, preşedintele CJ Brăila, Iulian Chiriac.
Brăila: Clădirea în care funcţionează Spitalul TBC, disputată în instanţă Brăila, 3 mar /Agerpres/ - Clădirea în care funcţionează Spital TBC din Brăila este una de patrimoniu, situată în Centrul Istoric al oraşului şi construită în 1897, care este disputată în instanţă de Institutul Religios al Bisericii Catolice şi Consiliul Judeţean (CJ) Brăila, care vrea să o păstreze...
Brăila: Centru de excelenţă în chirurgia ORL, după inaugurarea celui de glaucom Consiliul Judeţean (CJ) Brăila are în derulare un proiect de înfiinţare, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă, a unui centru de excelenţă pentru chirurgia urechii, nasului şi gâtului dotat la standarde internaţionale, proiect care urmează după inaugurarea unicului centru de tratament complet al ...
Brăila: Consiliul Judeţean trebuie să construiască o nouă clădire pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Consiliul Judeţean Brăila este obligat să construiască o nouă clădire pentru spitalul de Pneumoftiziologie, deoarece imobilul în care funcţionează spitalul tbc a fost revendicat şi câştigat în instanţă de Institutului Religios al Bisericii Catolice 'Ordinul Sfânta Maria'.
Brăila: CJ va angaja o firmă specializată în infecţii intraspitaliceşti, care se va ocupa de acreditarea Spitalului Judeţean Consiliul Judeţean (CJ) Brăila va angaja o firmă specializată în infecţii intraspitaliceşti, care se va ocupa de obţinerea acreditării Spitalului Judeţean de Urgenţă, după cum a anunţat marţi preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu.