Cele mai citite
 


Braşov: Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea spitalului din Săcele
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a aprobat, în 31 ianuarie a.c, structura de organizare pentru redeschiderea Spitalului din municipiul Săcele, închis de Ministerul Sănătăţii pe 1 aprilie 2011, urmând să primească şi clasificarea, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Kovacs Atilla.
"Spitalul va avea pentru început 55 de paturi -10 pentru compartimentul de medicină internă, 20 pentru pediatrie, 10 pentru boli cronice, urmând ca în decursul anului să se înfiinţeze şi un compartiment de îngrijiri paliative cu 10 paturi şi 5 paturi pentru spitalizare de zi", a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean.
Spitalul va mai avea farmacie, secţie de sterilizare, laborator de radiologie şi imagistică medicală, laborator de analize medicale, cabinet planificare familială şi un ambulatoriu integrat cu cabinete în specialităţile medicină internă, cardiologie, pediatrie, ORL, oftalmologie, obstretică-ginecologie, chirurgie generală.
Pentru buna funcţionare a spitalului este nevoie de 13 medici, 29 de asistente medicale şi 15 angajaţi personal auxiliar, număr aprobat de Ministerul Sănătăţii. Primăria municipiului Săcele a dat anunţ în presa locală în vederea angajării personalului medical şi auxiliar pentru ca în cel mai scurt timp spitalul să poată funcţiona, având în vedere că personalul medical al spitalului din Săcele a fost redistribuit la alte spitale din judeţ odată cu închiderea acestuia.
Ministerul Sănătăţii a închis, la 1 aprilie 2011, trei spitale în judeţul Braşov - spitalele municipale Codlea şi Săcele şi spitalul orăşenesc Victoria.
După nenumărate demersuri făcute de autorităţile locale la Ministerul Sănătăţii pentru redeschiderea celor trei spitale, dar şi în urma protestelor organizate de cetăţenii din cele trei localităţi, în luna octombrie 2011 Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea Spitalului din Codlea cu o structură asemănătoare cu a celui din Săcele, iar după trei luni a aprobat şi redeschiderea spitalului din Săcele. Pentru oraşul Victoria, Direcţia de Sănătate Publică a deschis un Centru de permanenţă cu şapte medici de familie urmând ca în scurt timp să se redeschidă un centru de primiri urgenţe, ca secţie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, aprobare dată de Ministerul Sănătăţii.
Un centru de urgenţă este absolut necesar având în vedere că oraşul Victoria se află la graniţa cu judeţul Sibiu, la 30 km distanţă de municipiul Făgăraş şi la 10 km distanţă de DN1 şi de gara localităţii Ucea. AGERPRES/(A-Jana Pintili)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Braşov: Spitalele din Victoria şi Săcele, închise la 1 aprilie, se vor redeschide Spitalele din municipiul Săcele şi oraşul Victoria, închise de Ministerul Sănătăţii la 1 aprilie, se vor redeschide cu o structură schimbată, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr.Alexandru Bălescu.
Sibiu: Ministerul Sănătăţii a aprobat redeschiderea Spitalului din Cisnădie Cei 40.000 de locuitori din oraşul Cisnădie şi din împrejurimi au şanse mari să aibă din nou, de la 1 septembrie, deschis spitalul din oraş, după ce această unitate spitalicească a primit deja avizul Ministerului Sănătăţii, a anunţat luni, printr-un comunicat, Prefectura Judeţului Sibiu.
Prahova: Încep angajările la spitalul din Urlaţi, la peste un an de la redeschiderea lui oficială Ploieşti, 13 ian /Agerpres/- Recrutările de personal pentru Spitalul Urlaţi, închis în aprilie 2011 şi redeschis oficial în luna octombrie 2012, vor începe în cursul acestei săptămâni, la concurs fiind scoase 59 de posturi.
Dâmboviţa: Centru de Sănătate Multifuncţional, deschis în locul spitalului de la Titu Un Centru de Sănătate Multifuncţional a fost deschis în oraşul dâmboviţean Titu, în locul spitalului desfiinţat în 2011 prin decizia Guvernului Boc, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, preşedintele Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Prahova: Spitalul de la Urlaţi, închis anul trecut, va fi redeschis la 1 octombrie Fostul Centru de sănătate din oraşul prahovean Urlaţi, aflat pe lista unităţilor sanitare care au fost închise la data de 1 aprilie a anului trecut, va fi redeschis începând cu 1 octombrie, aici urmând să funcţioneze trei secţii cu un număr de aproximativ 70 de paturi.