Cele mai citite
 


Deputaţi cehi propun autorizarea folosirii canabisului în scopuri terapeutice
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un grup de deputaţi cehi susţin un proiect de lege care urmăreşte să autorizeze folosirea canabisului în scopuri terapeutice, relatează joi EFE.
'Nu este vorba de a liberaliza folosirea marijuanei, ci de a permite utilizarea ei în scop terapeutic', a subliniat într-o conferinţă de presă deputatul conservator şi fostul primar al Pragăi Pavel Bem.

Republica Cehă va îngroşa cel mai probabil rândurile statelor din Uniunea Europeană /UE/ în care este autorizată folosirea canabisului în medicină, apreciază EFE.

Proiectul de lege prevede crearea unei agenţii care să controleze cultivarea şi importul canabisului şi care va trebui totodată să intervină în distribuţie, pentru a asigura menţinerea unui preţ scăzut, a precizat Jindrich Voboril, coordonator naţional antidrog al guvernului ceh.

Se prevede să existe între 3 şi 10 cultivatori oficiali, care se vor afla sub o 'supervizare severă', pentru a evita ajungerea substanţei pe piaţa neagră, a menţionat expertul.

Pentru evitarea abuzurilor, va exista de asemenea o reţetă electronică, la care poliţia va avea acces, a adăugat acesta.

Proiectul de lege exclude, totodată, folosirea canabisului pentru copii şi tineri.

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Miroslava Nemcova, a estimat că proiectul în acest sens va fi aprobat în cursul acestui an şi ar putea intra în vigoare în 2013.

Textul ceh foloseşte ca model legislaţia israeliană, olandeză şi canadiană.

Între medicii şi neurologii din Republica Cehă există un consens că marijuana contribuie, între altele, la atenuarea durerilor cronice neurologice şi poate fi administrată paleativ în cazul unor tumori cancerigene.AGERPRES/(Mihaela Toth)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Proiect privind utilizarea unei aeronave a MAI pentru asistenţă medicală de urgenţă, adoptat de deputaţi Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege care vizează aprobarea unor măsuri privind operarea unei aeronave aflate în proprietatea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), astfel încât aceasta să fie utilizată în misiuni de asistenţă medicală publică de urgenţă.
Camera Deputaţilor: Proiect de lege depus de parlamentarii liberali privind activitatea de prevenţie în sănătate Parlamentarii liberali au depus miercuri la Camera Deputaţilor un proiect de lege prin care activitatea de prevenţie în sănătate să devină obligatorie prin programe cu finanţare bugetară aprobată de Parlament, bazată pe o strategie naţională pe termen lung.
E. Nicolăescu: Noul proiect de lege a sănătăţii nu-şi propune decât înlocuirea actualului management cu politrucii portocalii Deputatul PNL Eugen Nicolăescu a criticat joi, într-o conferinţă de presă, intenţia Ministerului Sănătăţii de a modifica actuala Lege a sănătăţii, susţinând că prin noile reglementări nu se urmăreşte decât înlocuirea actualului management al instituţiilor sanitare cu "politruci portocalii".
CIADO consideră că proiectul de lege pentru interzicerea etnobotanicelor este neaplicabil CIADO consideră că noul proiect de lege adoptat de Guvern privind interzicerea substanţelor etnobotanice nu poate fi aplicabil pentru a rezolva problemele pe care le generează acestea, a declarat vineri reprezentantul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO) la Consiliul Europei...
Senatorul Câmpanu va depune un proiect de lege privind examinarea psihiatrică a demnitarilor Senatorul independent Liviu Câmpanu va depune, luni, la Senat, un proiect de lege privind examinarea obligatorie psihologică şi psihiatrică a tuturor demnitarilor. El a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că actul normativ pe care îl propune urmăreşte efectuarea analizelor atât în momentul...
Camera Federativă a Medicilor respinge noul proiect de Lege a Sănătăţii, deoarece desfiinţează principiul solidarităţii Vicepreşedintele Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România (CFSMR), dr. Dan Pereţianu, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că instituţia pe care o reprezintă respinge noul proiect de Lege a Sănătăţii, propus de dr. Cristian Vlădescu, deoarece actul normativ ar urma să desfiinţeze...