Cele mai citite
 


Echipa MS s-a întâlnit cu reprezentanţii Asociaţiilor Pacienţilor din România
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Seria dezbaterilor pentru elaborarea noului proiect al legii sănătăţii a continuat joi la Ministerul Sănătăţii cu întâlnirea dintre reprezentanţii instituţiei şi cei ai pacienţilor.
"Suntem interesaţi de propunerile şi opiniile beneficiarilor sistemului de sănătate în aceeaşi măsură ca şi de cele ale profesioniştilor din sistem", a declarat cu acest prilej secretarul de stat în MS dr. Vasile Cepoi.
El a spus că aşteaptă propunerile concrete ale reprezentanţilor Asociaţiilor de Pacienţi în vederea elaborării noii legislaţii.
Reprezentanţii Asociaţiilor de Pacienţi şi-au arătat disponibilitatea de a participa la grupurile de lucru care se vor organiza pentru elaborarea noii legislaţii din domeniul sanitar.
Aceştia au subliniat că una dintre problemele de interes pentru beneficiarii sistemului o reprezintă elaborarea pachetului de bază de servicii medicale, care trebuie realizat, în opinia pacienţilor, cu contribuţia şi acordul lor.
O altă zonă de interes a fost cea privitoare la statutul unităţilor medicale, precum şi forma de organizare a sistemului asigurărilor sociale de sănătate, pacienţii dorind să nu se renunţe la sistemul de asigurări de sănătate publică.
Dezbaterile pe tema elaborării proiectului de act normativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar vor continua săptămâna viitoare, conform calendarului de consultări. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Vasile Cepoi: Reorganizarea sistemului de asigurări de sănătate este soluţia pentru creşterea eficienţei lui (interviu) Ministrul Sănătăţii, conf. dr. Vasile Cepoi, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că desfiinţarea sistemului de asigurări nu este o soluţie, ci reorganizarea acestuia, care ar putea creşte eficienţa lui.
Vasile Cepoi: Noul proiect de lege a sănătăţii prevede autonomia managerială şi financiară a spitalelor Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a afirmat, marţi, că noul proiect de lege în domeniu prevede, printre altele, autonomia managerială şi financiară a spitalelor şi că medicii nu vor mai fi bugetari.
Ministrul Sănătăţii doreşte ca fondul naţional unic pentru asigurări de sănătate să fie administrat separat Ministerul Sănătăţii intenţionează aducerea Casei Naţionale de Asigurări pentru Sănătate (CNAS) în subordinea instituţiei şi scoaterea fondului unic de asigurări de sănătate de la Ministerul Finanţelor Publice şi trecerea acestuia în administrarea CNAS, de la 1 ianuarie 2011, a anunţat, marţi, într-o...
Dezbateri la MS pe marginea proiectului legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar Dezbaterile pentru elaborarea noului proiect legislativ privind organizarea şi funcţionarea sistemului sanitar, dar şi pentru revizuirea pachetului de servicii de bază acordat asiguraţilor, au început, joi, la Ministerul Sănătăţii.
Proiect: Ministerul Sănătăţii ar putea avea patru secretari de stat, în loc de trei ministerul Sănătăţii (MS) ar putea avea patru secretari de stat, un subsecretar de stat, un secretar general şi de un secretar general adjunct, prevede un proiect pus în dezbatere publică pe site-ul instituţiei.
Ţucmeanu (MS): Probabil, după Paşte va scădea preţul medicamentelor compensate Preţul medicamentelor decontate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate ar putea scădea după Paşte, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Alin Ţucmeanu.