Cele mai citite
 


Centrul de Diagnostic şi Tratament Cluj -Napoca s-a reorganizat
joi, 24 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul de Diagnostic şi Tratament Cluj-Napoca s-a reorganizat ca ambulatoriu integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, se arată într-un ordin semnat miercuri de ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, informează un comunicat transmis AGERPRES.
Bunurile şi aparatura Centrului, care a funcţionat până în prezent cu personalitate juridică proprie, vor fi preluate de către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase pe baza unui protocol de predare-primire şi vor fi utilizate de către unitate pentru buna desfăşurare a activităţii medicale.

De asemenea, personalul va fi preluat de către spital, cu excepţia personalului TESA şi auxiliar sanitar excedentar, care va fi redistribuit de către Direcţia de Sănătate Publică Cluj, cu avizul SANITAS.

Conform ordinului ministrului Sănătăţii, nu va fi încălcat dreptul personalului medical de a-şi înfiinţa cabinete medicale.

'Ulterior reorganizării în ambulatoriu integrat, conducerea unităţii sanitare poate aproba organizarea de cabinete, în litera legii', precizează sursa citată.

Contractul dintre Spitalul de Boli Infecţioase şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Cluj va fi modificat astfel încât să ţină cont de reorganizarea Centrului ca parte a unităţii sanitare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Ambulatoriu reabilitat din fonduri europene, inaugurat de ministrul Sănătăţii Oradea, 11 sep /Agerpres/ - Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a inaugurat sâmbătă noua policlinică de la Spitalul Clinic Municipal Oradea, reabilitată şi modernizată printr-o investiţie de peste 4,4 milioane de lei, proiect derulat de Primăria Oradea, prin Programul Operaţional Regional.
Policlinica Institutului "Parhon" a fost redeschisă luni; modernizarea a costat 1,7 milioane de lei Policlinica de la sediul Institutului Naţional de Endocrinologie 'C.I. Parhon' a fost redeschisă luni, în urma finalizării lucrărilor de consolidare, modernizare, recompartimentare, mansardare şi reconfigurare ale spaţiilor acestui corp de clădire.
Ministrul Sănătăţii: Reorganizarea spitalelor continuă, dar se reanalizează Ministerul Sănătăţii va continua procesul de reorganizare a spitalelor, însă reanalizează lista unităţilor sanitare care, începând cu 1 aprilie, îşi vor pierde finanţarea de la Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.
Ion Bazac: Decizia de încetare a contractelor unor manageri de spitale nu este politică Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Ministrul sănătăţii, dr.Ion Bazac, susţine că "decizia de încetare a contractelor unora dintre managerii din spitalele publice nu este nici politică, nu aparţine nici ministrului Sănătăţii, ci comisiilor desemnate prin lege'', se arată într-un comunicat rmis, marţi, AGERPRES...
Ministrul Sănătăţii a prezentat noua politică a medicamentului Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, noua politică a medicamentului, subliniind că principalele obiective sunt creşterea accesului pacientului la tratamente moderne, încurajarea prescripţiei generice pe bază de Denumire Comună Internaţională (DCI) şi stabilirea...
Cseke Attila: Proiectul UDMR de reorganizare administrativă a fost aprobat de o parte a Coaliţiei Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, consideră că proiectul de reorganizare administrativ-teritorială propus de UDMR este cel pe care trebuie mers în continuare, cu atât mai mult cu cât a fost aprobat deja de Senat.