Cele mai citite
 


MS: Numărul infecţiilor respiratorii acute, în creştere
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 77.300 de persoane s-au prezentat la medic cu infecţii respiratorii acute în ultima săptămână a lunii ianuarie, numărul acestora fiind în creştere cu aproximativ 15%, informează joi Ministerul Sănătăţii.
Potrivit raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, dintre cele 77. 354 de îmbolnăviri, 15.452 au fost pneumonii, iar 61.841 - viroze respiratorii.
Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost mai mare comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedentă (61 faţă de 52).
Până în prezent, au fost confirmate 24 de cazuri de îmbolnăvire cu virusul gripal tip A, subtip H3.
În săptămâna 23 - 29 ianuarie au fost confirmate încă 9 cazuri de gripă AH3N2.
Pentru evitarea îmbolnăvirilor, Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă, cu temperaturi foarte scăzute, să asculte sfatul medicilor pentru evitarea îmbolnăvirilor, să nu neglijeze regulile de igienă personală şi să respecte un regim de viaţă sănătos.
Măsurile de igienă personală, precum spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor  pentru strănut sau tuse sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii.
În această perioadă, este bine ca alimentaţia să fie bogată în proteine, legume şi fructe.
De asemenea, persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele îmbolnăvirii sau apariţiei complicaţiilor afecţiunilor existente. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS: Pe teritoriul României nu au fost confirmate cazuri de gripă Conform raportului transmis de Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile către Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 24-30 octombrie 2011, s-au prezentat la medic 94.111 de persoane cu infecţii respiratorii acute, numărul lor fiind comparabil cu cel înregistrat în săptămâna precedentă, informează...
Infecţiile respiratorii acute, în creştere Numărul infecţiilor respiratorii acute este în creştere, fiind cu 8,2% mai mare faţă de săptămâna trecută, informează printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
Numărul infecţiilor respiratorii, în creştere Numărul infecţiilor respiratorii acute este în creştere iar gripa evoluează cu o intensitate medie, zonele mai afectate de gripă fiind cele din sud, est şi zona centrală, informează joi printr-un comunicat de presă Ministerul Sănătăţii.
Recomandări ale MS pentru evitarea îmbolnăvirilor în perioada cu fluctuaţii frecvente de temperatură Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei ca, în această perioadă cu fluctuaţii frecvente de temperatură, să asculte sfatul medicilor, să respecte regulile de igienă şi să se vaccineze antigripal, pentru evitarea îmbolnăvirilor.
MS a suplimentat numărul dozelor de vaccin gripal Ministerul Sănătăţii a suplimentat cu încă 143.000 numărul dozelor de vaccin gripal pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi, în special, prin gripă, în perioadele reci şi cu fluctuaţii de temperatură.