Cele mai citite
 


Număr cazurilor de rubeolă a crescut semnificativ
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul cazurilor de rubeolă a crescut semnificativ în luna ianuarie, a declarat pentru AGERPRES dr. Sorin Petrea, director medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' .
În intervalul 25-31 ianuarie 2012 s-au înregistrat 142 de cazuri, iar pe 1 februarie, 44 cazuri.
Adolescenţii şi tinerii sunt cei mai afectaţi. Fenomenul s-ar putea datora unei atitudini rezervate faţă de vaccinare, opinează dr. Sorin Petrea.
Rubeola se manifestă prin erupţie cutanată pe tot corpul, mărirea ganglionilor la nivelul cefei şi subbraţelor, însoţite sau nu de febră moderată.
"Recomandăm ca la apariţia acestor semne să vă adresaţi medicului de familie, pentru precizarea diagnosticului şi recomandări de tratament adecvat. În cazul gravidelor recomandăm ca acestea să se prezinte direct la spitalul de boli infecţioase. Pentru evitarea îmbolnăvirilor, se recomandă ca persoanele cu rubeolă să rămână la domiciliu, evitând contactele din colectivităţi (creşe, grădiniţe, şcoli, licee, facultăţi, loc de muncă şi locuri aglomerate). Recomandăm în mod special gravidelor să evite contactul cu persoanele cu rubeolă, şi, de asemenea, să evite locurile aglomerate, cu potenţial crescut de contagiune" a subliniat medicul. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Dr. Sorin Petrea (Institutul 'Matei Balş'): Numărul cazurilor de rubeolă, în creştere Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' înregistrează din ianuarie un număr crescând de cazuri de rubeolă, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Sorin Petrea, director medical al instituţiei.
Galaţi: Numărul cazurilor de rubeolă a crescut alarmant În primul trimestru al acestui an au fost înregistrate în judeţul Galaţi 569 cazuri de rubeolă, faţă de numai două în aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Buzău:Număr record de cazuri de rubeolă în 31 de şcoli În judeţul Buzău, numărul cazurilor de rubeolă este cu peste o treime mai mare faţă de săptămâna trecută, ajungând la 224 de elevi bolnavi din 31 de unităţi şcolare.
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă şi rubeolă a crescut Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă şi rubeolă a crescut la nivel naţional, în cazul rujeolei numărul cazurilor de îmbolnăvire în acest an fiind 3.270, faţă de numai 193 în 2010, la nivel naţional, informează Ministerul Sănătăţii (MS).
Buzău: Numărul cazurilor de rubeolă este în creştere Un număr 52 de cazuri de rubeolă şi două cazuri de rujeolă, aproape dublu faţă de săptămâna precedentă, au fost înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute în judeţ.
Harghita: Peste 40 de cazuri de rubeolă, în ultimele luni; trei gravide diagnosticate cu boala au suferit avort terapeutic Un număr de 47 de cazuri de rubeolă au fost raportate la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Harghita, în ultimele cinci luni, iar trei femei gravide au suferit, din cauza acestei boli, avorturi terapeutice.