Cele mai citite
 


Timiş: Autorităţile sanitare recomandă şcolilor să se doteze cu măşti medicale
joi, 24 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Autorităţii de Sănătate Publică (ASP) Timiş, prof. dr. Horia Vermeşan, le-a recomandat, miercuri, şcolilor din judeţ să se doteze cu măşti medicale pentru prevenirea răspândirii gripei A/H1N1 în rândul copiilor, în caz de nevoie, transmite corespondentul AGERPRES.
'Abia acum începe sezonul rece, iar riscul poate creşte. Am recomandat şcolilor să se doteze cu asemenea măşti, care vor putea fi utilizate rapid, dacă apare vreun caz de gripă în colectiv', a spus Horia Vermeşan.

Până în prezent, toate şcolile din Timiş au trecut prin controlul epidemiologic de început de an şcolar, dar în nicio şcoală nu a fost descoperit vreun astfel de caz.

ASP a lansat recomandarea ca şcolile să se echipeze cu măşti medicale, deoarece, odată cu instalarea sezonulului rece, creşte posibilitatea de extindere a gripelor sau a viruşilor.

De la apariţia gripei noi, în judeţ au fost înregistrate 141 de cazuri suspectate, în final confirmându-se doar 17 cazuri, în 16 dintre ele fiind vorba de persoane care au contactat virusul în străinătate. Toate cazurile au fost spitalizate pentru o perioadă de şapte zile şi tratate cu Tamiflu.

Dacă în vreuna din şcoli se va descoperi un număr de trei cazuri de gripă nouă, se va impune închiderea unităţii. Aceasta va rămâne închisă şapte zile, perioadă în care elevii vor fi testaţi, din nou. După această perioadă se va face o nouă verificare şi se va redeschide doar dacă se va obţine avizul ASP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Turcia: Prima şcoală închisă din cauza noului virus gripal Ministerul turc al Sănătăţii a anunţat pentru prima dată miercuri închiderea temporară a unei şcoli după descoperirea unui caz de gripă A/H1N1, relatează AFP, citând agenţia turcă Anadolu.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.