Cele mai citite
 


Prof.dr. Molnar Geza: A crescut numărul cazurilor de rubeolă
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Prof. dr. Molnar Geza, consilier al ministrului Sănătăţii, a declarat joi că s-a constatat o creştere a cazurilor de rubeolă, în 2011 şi prima lună a acestui an numărul acestora ajungând la 3.585.
Dintre acestea, 504 sunt confirmate prin laborator, restul epidemiologic şi clinic.
Cele mai multe cazuri sunt înregistrate în Bihor, Sălaj, Cluj, Alba şi Satu Mare.
Cazuri mai puţine sunt în Muntenia şi Moldova, cele mai afectate fiind grupele mari şi adolescenţii care nu au fost vaccinaţi.
Consilierul ministrului Sănătăţii a menţionat că sunt rar întâlnite complicaţiile foarte grave.
Prof. dr. Molnar Geza a subliniat că această creştere a numărului de cazuri se datorează nevaccinării. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă şi rubeolă a crescut Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu rujeolă şi rubeolă a crescut la nivel naţional, în cazul rujeolei numărul cazurilor de îmbolnăvire în acest an fiind 3.270, faţă de numai 193 în 2010, la nivel naţional, informează Ministerul Sănătăţii (MS).
Buzău: Numărul cazurilor de rubeolă este în creştere Un număr 52 de cazuri de rubeolă şi două cazuri de rujeolă, aproape dublu faţă de săptămâna precedentă, au fost înregistrate la sfârşitul săptămânii trecute în judeţ.
Galaţi: Numărul cazurilor de rubeolă a crescut alarmant În primul trimestru al acestui an au fost înregistrate în judeţul Galaţi 569 cazuri de rubeolă, faţă de numai două în aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Galaţi, Valentin Boldea.
Brăila: Număr scăzut de cazuri de rujeolă înregistrate de la începutul anului Numărul cazurilor de rujeolă înregistrate de la începutul anului în judeţul Brăila este foarte mic - două cazuri - în condiţiile în care, la nivel naţional, numărul a crescut de 16 ori faţă de anul trecut, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Andreia Gavrilescu...
Dr. Sorin Petrea (Institutul 'Matei Balş'): Numărul cazurilor de rubeolă, în creştere Institutul Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' înregistrează din ianuarie un număr crescând de cazuri de rubeolă, a declarat luni, pentru AGERPRES, dr. Sorin Petrea, director medical al instituţiei.
Număr cazurilor de rubeolă a crescut semnificativ Numărul cazurilor de rubeolă a crescut semnificativ în luna ianuarie, a declarat pentru AGERPRES dr. Sorin Petrea, director medical al Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Prof. Dr. Matei Balş' .