Cele mai citite
 


Protestele antiprezidenţiale şi antiguvernamentale au continuat în pofida gerului
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Câteva zeci de protestatari au venit şi miercuri în Piaţa Unirii din municipiul Focşani, strigând mesaje anti-guvernamentale, deşi afară erau minus 8 grade Celsius.
Cei prezenţi la miting au cerut alegeri anticipate şi au strigat "Jos Boc", "Jos Băsescu".
Printre protestatari s-au aflat lideri de sindicat, oameni politici din opoziţie dar şi oameni neafiliaţi politic, nemulţumiţi.
Protestatarii au promis că vor reveni şi joi în Piaţa Unirii.
Şi la Ploieşti (60 km nord de Bucureşti) au continuat protestele anti-putere, aproximativ 40 de membri ai asociaţiilor de revoluţionari din judeţul Prahova fiind în a nouăsprezecea zi de manifestaţii, în stradă.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova, Leonard Dragomirescu, protestatarii au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale şi au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu şi organizarea de alegeri anticipate.
Pentru prima dată de la izbucnirea protestelor la Sibiu (nord-vest de Bucureşti), numărul protestatarilor s-a redus la 70, iar marşul a fost redus cu o oră, din cauza gerului de minus 16 grade Celsius.
Manifestanţii se încălzesc pe parcursul marşului doar cu ceai fierbinte, oferit de sibieni care doresc să rămână anonimi. Organizatorii, revoluţionarii din Asociaţia Sibiu Decembrie 89, au prelungit protestul autorizat de Primărie, până pe 7 februarie.
Şi la Suceava (nord-est de Bucureşti) au continuat protestele, câteva zeci de persoane protestând şi miercuri în faţa Palatului Administrativ, la o temperatură de - 20 de grade Celsius, în a 19-a zi, consecutiv, cerând demisia guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.
Manifestanţii au avut pancarte cu sloganuri ca ''Flutur ia-l pe Băsescu-Putinescu-Minciunescu şi vă roiescu!' sau 'Trăiască partidul unic - PDL!' şi au scandat lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale dar şi 'Vine, vine primăvara şi-o să iasă toată ţara!'.
Totodată, protestatarii au cerut retragerea României din acordul ACTA şi au scandat lozinci precum 'Nu vrem parcuri în păduri' şi 'Vrem spitale, nu bazine!'.AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Băsescu, despre situaţia spitalului judeţean Ploieşti: Nicolăescu minţea cu neruşinarea Preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat pe ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, că a minţit "cu neruşinare" cu privire la scandalul generat de situaţia de la Spitalul judeţean din Ploieşti, adăugând că acesta "s-a trezit după ce a văzut că e groasă".
Vrancea: Scrisoare deschisă pentru menţinerea spitalului din Mărăşeşti Focşani, 11 feb /Agerpres/ - Primarul oraşului Mărăşeşti, Constantin Vlase, a trimis, vineri, o scrisoare deschisă preşedintelui Traian Băsescu, primului-ministru Emil Boc, ministrului Sănătăţii, Cseke Attila, în care solicită menţinerea spitalului din localitate şi revenirea asupra deciziei de transformare...
Consultaţii internaţionale de diagnosticare a cancerului în cele mai importante clinici din reţeaua naţională Gral Medical GRAL Medical, în parteneriat cu AKH Viena, pune la dispoziţia pacienţilor din Piteşti, Rm. Vâlcea, Focşani, Sibiu şi Ploieşti consultaţii de second opinion în ONCOLOGIE. În premieră, un renumit medic oncolog din Viena a decis să ofere servicii de second opinion şi consultaţii preventive...
Campanie de prevenţie a cancerului mamar, desfăşurată în Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Piteşti şi Craiova O campanie de prevenţie a cancerului mamar se desfăşoară în Bucureşti, Ploieşti, Focşani, Piteşti şi Craiova, putând fi efectuate, până pe 31 decembrie, ecografii mamare la preţuri reduse.
Prahova: Protest pentru susţinerea SMURD-ului, transformat în manifestare împotriva puterii Ploieşti, 14 ian /Agerpres/- Aproximativ o sută de persoane, majoritatea vârstnice, participă, sâmbătă, la o acţiune de protest care are loc în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, unde îşi au sediul Prefectura, Consiliul Judeţean Prahova şi Primăria Ploieşti, acestea cerând salvarea SMURD-ului...
Traian Băsescu apreciază decizia lui Boc de a respinge modificările de buget cerute de marile companii de stat Preşedintele Traian Băsescu a declarat că apreciază decizia de miercuri a premierului Emil Boc, care a respins toate modificările de buget cerute de marile companii de stat, cerând explicaţii precise asupra motivelor pentru care nu s-au realizat bugetele.