Cele mai citite
 


Raed Arafat, la videoconferinţa cu prefecţii: Evitaţi externările de pacienţi în zone cu drumuri blocate
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a cerut joi, la videoconferinţa cu prefecţii de la Palatul Victoria, să se evite cazurile de externări ale pacienţilor în zone în care trebuie ca ambulanţa să parcurgă anumite porţiuni de drum care pot fi blocate.
"Nu externaţi pacienţi la domiciliu în zone în afara localităţilor dvs, mai ales în zone în care trebuie ca ambulanţa să parcurgă anumite porţiuni de drum care pot fi blocate sau care pot să se blocheze. Nu vrem să se repete situaţia în care să avem pacienţi externaţi în ambulanţe să rămână ore în aşteptare pe drumuri blocate. Evitaţi externările care nu trebuie să se facă, evitaţi transferurile inter-clinice care nu trebuie să fie efectuate decât în cazuri de urgenţă", a spus Arafat, care a precizat că a trimis, în acest sens, şi o adresă către toate unităţile de sănătate.
El a precizat că nu au mai fost în ultima perioadă probleme legate de blocaje ale drumurilor, cu excepţia situaţiei de la Tulcea, unde un elicopter al MAI a ajutat la evacuarea unei gravide care a născut la domiciliu.
Subsecretarul de stat în MS a mai precizat că prin acţiunile autorităţilor locale a fost prevenită o posibilă creştere a numărului de decese, din cauza hipotermiei.
"Numai în ultimele 24 de ore au fost adunate 363 de persoane de serviciile de ambulanţă şi de unităţile MAI şi au fost prevenite, cred, foarte multe decese. Chiar dacă a apărut un număr de decese, dacă nu erau aceste acţiuni, cred că numărul deceselor din cauza hipotermiei putea să fie mult mai mare în ultima perioadă. Motiv pentru care vă rog să continuaţi aceste activităţi şi în următoarele zile în care sunt prevăzute temperaturi foarte scăzute. De exemplu, astăzi, să continuăm aceleaşi acţiuni pe care le-am făcut şi acolo unde putem să vă sprijinim sau unde sunt probleme, să ne contactaţi", a adăugat Raed Arafat.
El a afirmat că serviciile de urgenţă îşi vor continua activitatea în mod normal, în această perioadă.
"Cu Inspectoratul general pentru Situaţii de Urgenţă vom analiza astăzi posibilitatea şi necesitatea, dacă va fi necesară dislocarea unor autospeciale de transport multiple-victime, cum le spunem noi, care au caracteristici off-road, în anumite zone din ţară, din judeţele în care ele sunt concentrate. Dacă vom considera acest lucru necesar, o să vă comunicăm unde vor fi dislocate acest maşini", a mai spus Raed Arafat. AGERPRES/(A-Mirela Bărbulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Serviciile de ambulanţă, dotate în 2013 cu aproape 200 de autospeciale Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că serviciile judeţene de ambulanţă sunt dotate pe parcursul anului 2013 cu aproape 200 de autospeciale, după ce anul trecut acestora le-au fost distribuite 53 de maşini.
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Ambulanţă de peste 150.000 de euro operaţionalizată la Suceava Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, urmează să participe marţi, la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, la operaţionalizarea ambulanţei SMURD de terapie intensivă mobilă tip C, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ISU, Alin Găleată.
Arad: Serviciul de Ambulanţă şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă şi-au unit dispeceratele Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, vineri, la inaugurarea Dispeceratului medical integrat de la Arad, că prin unirea celor două dispecerate - de la Serviciul de Ambulanţă şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) - s-a urmărit eficientizarea acestor...
Videoconferinţă a secretarului de stat Raed Arafat cu reprezentanţii structurilor de urgenţă Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a convocat luni o videoconferinţă la care au participat şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Ioan Burlui, reprezentantul Inspectoratului General al Aviaţiei din cadrul MAI, comandor Cătălin Dache, directorul Direcţiei...
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.