Cele mai citite
 


Sibiu: Primarul Iohannis a sporit măsurile de securitate la Zoo, după evadarea tigrului care a fost împuşcat
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Cuştile animalelor de la Grădina Zoologică din Sibiu vor avea uşi noi, cu închidere electrică, iar în cazul animalelor periculoase, acestea vor fi înconjurate de garduri electrificate, iar în tot parcul Zoo se vor monta camere video de supraveghere, aceste măsuri de securitate sporită costând Primăria 51.000 de lei, după ce, în decembrie anul trecut, vânătorii au fost nevoiţi să împuşte un tigru (femelă) care evadase din cuşcă, din cauza îngrijitorului care a uitat să îi închidă uşa.
Pentru a fi sigur că nu va mai pusă în pericol viaţa sibienilor, primarul Klaus Iohannis a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că a decis să mai cumpere o puşcă cu tranchilizante şi să mai aducă un medic veterinar la Zoo.
"Grădina Zoologică a angajat un al doilea doctor veterinar pentru a avea astfel încă o persoană care să îngrijească animalele şi care să fie instruită şi autorizată să folosească arma cu tranchilizant. În 2012 va fi de asemenea achiziţionată încă o armă cu tranchilizant", a spus Iohannis.
Acesta l-a înlocuit pe directorul de la Zoo, pe care l-a acuzat că este şi el vinovat de neglijenţa angajatului, acesta din urmă fiind dat afară după incident. Noul director al Grădinii Zoologice din Sibiu a stabilit şi un plan pentru situaţiile de urgenţă, cum ar fi evadarea unui animal. Planul prevede procedura ce trebuie aplicată şi responsabilităţile fiecărui angajat într-un astfel de caz. Pentru a testa eficacitatea planului, personalul Grădinii va face o simulare şi, în funcţie de aceasta, va perfecţiona procedura.
Anul acesta, municipalitatea va continua îmbunătăţirea condiţiilor pentru animalele adăpostite în Grădina Zoo. Pentru aceasta vor fi realizate studii de fezabilitate pentru modernizarea şi amenajarea adăposturilor maimuţelor şi ierbivorelor. Lucrările de amenajare a noului amplasament pentru maimuţe vor începe chiar din anul acesta. Pentru realizarea studiilor de fezabilitate au fost alocaţi 50.000 de lei, iar pentru amenajarea spaţiului destinat maimuţelor suma prevăzută este de 500.000 de lei.
La capitolul amenajări este inclusă şi construirea unei casierii şi a unei noi porţi de acces în Grădina Zoologică, lucrări pentru care au fost alocaţi în bugetul serviciului 91.000 de lei.
În ceea ce priveşte achiziţiile, Grădina Zoologică va cumpăra şi bărci şi hidrobiciclete, dulapuri frigorifice pentru alimente, va suplimenta numărul de coşuri de gunoi, va achiziţiona un grup electrogen şi generatoare de curent.
Pe parcursul anului 2012 vor fi realizate şi diverse lucrări de reparaţii şi modernizări care includ înlocuirea unor geamuri, vopsirea gardurilor, zugrăvirea padocurilor şi igienizarea încăperilor pentru depozitarea alimentelor, pentru acestea fiind prevăzută suma de 130.000 de lei.
Grădina Zoologică din Sibiu, cea mai veche din ţară, se întinde pe 45 de hectare şi este situată la marginea Sibiului, în Pădurea Dumbrava.
În cuştile de la Zoo sunt 187 de animale şi păsări din 47 de specii. În 2010, Zoo Sibiu a fost vizitată de peste 177.000 de persoane. AGERPRES/(AS-Isabela Paulescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Sibiu: Noul director al Spitalului Clinic Judeţean anunţă o investiţie de 4 milioane euro Primul proiect al noului director al Spitalului Clinic Judeţean, dr. Adrian Şanta, este modernizarea policlinicii vechi, care presupune o investiţie de 4 milioane de euro pentru următorii doi ani, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, noul manager al celei mai mari unităţi medicale din judeţul...
Decizie în premieră la Sibiu: Niciun minor nu va mai fi operat în spitalul unde a murit recent un copil Niciun minor nu va mai fi tratat şi operat în cel mai mai mare spital public din judeţ, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din municipiul Sibiu, unde, în urmă cu trei zile, a murit un copil de trei ani, după o operaţie de polipi nazali, efectuată de medicul specialist Gabriel Rusu, de la Secţia ORL...
Sibiu: Consiliul Judeţean ar putea salva Spitalul Clinic de Urgenţă de o parte din datorii Consiliul Judeţean (CJ) Sibiu încearcă din septembrie să ajute cel mai mare spital de stat din judeţ, Spitalul Clinic de Urgenţă, să scape de datoriile care s-au dublat în ultimii doi ani, prin plata unei părţi a cheltuielilor spitalului cu întreţinerea, sumă care ar putea să fie de până la 5 milioane...
Alba: Zeci de milioane de lei investiţi de Consiliul Judeţean în modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Alba a investit în ultimii ani 30 de milioane de lei în reabilitarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, alte 10 milioane de lei fiind preconizate a fi alocate în acest an în reparaţii capitale, dotări independente şi noi construcţii, a precizat, marţi, într-o conferinţă...
Comunicat de presă - Consiliul Judeţean Sibiu Conferinţa de presă, joi, 14 iulie 2016
Sibiu: Anchete în rândul medicilor şi asistentelor la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, dr. Adrian Şanta, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că miercuri se va întâlni cu asistentele şefe din această unitate spitalicească pentru a demara o anchetă, în urma unor sesizări primite de la rudele şi prietenii unor pacienţi...