Cele mai citite
 


Vrancea: Comitete de gripă în şcolile vrâncene
joi, 24 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Raceala si gripa, Stiri, Gripa porcina
 

Toate unităţile de învăţământ din Vrancea vor realiza monitorizarea epidemiologică a elevilor pentru depistarea bolilor transmisibile şi a preveni îmbolnăvirea cu noul virus gripal.

Măsurile care trebuie luate de medicii şcolari au fost aprobate miercuri în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, unde s-a adoptat 'Planul de măsuri privind prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor prin gripa A/H1N1 în unităţile de învăţământ din sistemul public şi privat de pe teritoriul judeţului Vrancea'.

Acesta prevede instruirea medicilor şcolari şi a medicilor de familie din mediul rural conform ordinului Ministerului Sănătăţii, instruirea directorilor unităţilor de învăţământ privind acest ordin, distribuirea materialelor informative privind gripa A/H1N1 şi măsurile de prevenire a acesteia pentru elevi şi profesori.

'S-a hotărât ca în unităţile de învăţământ să continue monitorizarea epidemiologică pentru depistarea bolilor transmisibile şi să se stabilească comitete de gripă în fiecare unitate de învăţământ', se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Administraţia Spitalelor pregăteşte strategia de prevenire a gripei în şcoli Bucureşti, 9 sep /Agerpres/ - Administraţia Spitalelor şi Servicii Medicale (ASSM) se va întâlni, vineri, cu medicii şcolari coordonatori pentru a pregăti strategia privind prevenirea gripei A/H1N1 în şcolile din Bucureşti.
Noua Zeelandă: 50 de elevi japonezi, suspectaţi de contaminare cu H1N1, în carantină într-un hotel Circa 50 de elevi japonezi au fost plasaţi în carantină sâmbătă într-un hotel din oraşul Christchurch, pe insula sudică din Noua Zeelandă, fiind suspectaţi de infectare cu virusul gripei H1N1, relatează Xinhua.
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
OMS: 100 de ţări sărace vor primi donaţii de vaccinuri împotriva gripei H1N1 Aproape o sută de state în curs de dezvoltare vor primi doze de vaccin împotriva gripei H1N1, cu începere probabil din luna noiembrie, a anunţat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii, transmite AFP.
Primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania (spital) Un spital din Essen a anunţat joi primul deces cauzat de virusul H1N1 în Germania: este vorba de o femeie de 36 de ani care a decedat la sfârşitul lunii septembrie - informează AFP.
Vaccinul gripei sezoniere este relativ eficient împotriva gripei AH1N1 Vaccinul împotriva gripei sezoniere pentru 2008-2009 oferă o anumită protecţie împotriva gripei A/H1N1/, în special împotriva celor mai severe forme ale acesteia, potrivit unui studiu efectuat în Mexic şi publicat miercuri în British Medical Journal, informează AFP.