Cele mai citite
 


Szasz Jeno (PCM): Anticipatele nu-s soluţia, anticipatele ajută Opoziţia
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Szasz Jeno, a declarat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că alegerile anticipate nu sunt o soluţie, întrucât, în opinia sa, ar ajuta Opoziţia, însă susţine ideea unui guvern de tehnocraţi care să pregătească alegerile din toamnă.
"Anticipatele nu-s soluţia, anticipatele ajută Opoziţia. Dar dacă guvernanţii de azi ar fi trimişi acasă şi am avea un guvern de tehnocraţi care să pregătească alegerile pentru toamnă, atunci ar fi timp destul pentru o mişcare politică nouă pe eşichierul politic românesc, care astăzi nu există. Cu Raed Arafat, Klaus Johannis, Boloni Ladislau - o echipă care să preia conducerea României, o echipă de oameni mari, care ar fi deasupra clasei politice de astăzi. Şi atunci ne întâlnim în toamnă să conlucrăm pentru binele acestei ţări, noi reformăm clasa politică maghiară, dumneavoastră să reuşiţi acest lucru în sânul majorităţii", a afirmat Szasz.
El a susţinut că şi Marko Bela, şi Borbely Laszlo doreau organizarea de alegeri anticipate parlamentare odată cu alegerile locale, însă pentru "a desfiinţa democraţia din sânul comunităţii maghiare".
"Domnii Marko Bela şi Borbely voiau anticipatele (parlamentare - n.r.) odată cu alegerile locale, ca să desfiinţeze democraţia în sânul comunităţii maghiare. Dacă alegerile sunt la aceeaşi dată şi este pragul parlamentar de 5% şi de 8% pentru coaliţie, atunci este o constrângere pentru noi să mergem împreună, că altfel nu vom reuşi să intrăm în Parlament - vorbesc de comunitatea maghiară. Cel puţin prin faptul că vor anticipate, alegeri comasate, cei doi lideri UDMR, pentru mine e un mesaj că nu stau bine în sânul comunităţii, că altfel nu şi-ar dori comasarea. Pentru UDMR ar fi o soluţie, o mişcare reuşită", a accentuat liderul PCM.
Szasz Jeno a precizat că pentru cei care luptă pentru democraţie în sânul comunităţii maghiare "democraţia ar fi eliminată, datorită constrângerii pragului electoral", în condiţiile în care comunitatea respectivă are nevoie de o alternativă de dreapta, în locul "postcomuniştilor".
"Problema comunităţii maghiare: postcomunişti. Ne trebuie o alternativă de dreapta - PCM cu CNS, CNMT. La români situaţia e şi mai grea (...) Cum spunea domnul Ciorbea, problema comunităţii româneşti e că astăzi nu are alternativă. Dacă domnul Tokes (Laszlo Tokes - n.r.) e anticomunist, n-are alternativă decât să lucreze cu noi. Dacă merge în coaliţie cu UDMR, rămâne acelaşi Tokes ca în ianuarie 1990, merge cu postcomuniştii mai departe. Am pierdut 20 de ani, acum avem o posibilitate de a democratiza societatea maghiară. Suntem puţini, suntem slabi, suntem minoritatea minorităţii, dar dacă ne adunăm forţele reuşim această schimbare democratică în sânul comunităţii maghiare", a susţinut Szasz Jeno.AGERPRES/(A - Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Liderul UDMR Târgu Mureş se va retrage din politică pentru a pregăti specialişti în domeniul hematologiei Preşedintele UDMR Târgu Mureş, prof. univ. dr. Benedek Istvan, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că intenţionează să se retragă din politică pentru a se concentra pe pregătirea unei noi generaţii de specialişti în domeniul hematologiei şi transplantului medular.
Mureş: PDL Târgu Mureş critică intenţia de redare a personalităţii juridice a IBCvT Vicepreşedintele PDL Târgu Mureş, Mihail Poruţiu, a criticat, miercuri, într-o conferinţă de presă, intenţia de reînfiinţare a Institutului de Boli Cardiovasculare şi Transplant din municipiu, cu personalitate juridică distinctă şi a cerut USL să renunţe la 'isteriile emoţionale' legate de acest institut...
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
C.Antonescu despre UMF Târgu Mureş: Imediat ce vom veni la putere vom repara aceste lucruri Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că dacă va fi emisă o Hotărâre de Guvern care să încalce autonomia universitară la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, Uniunea Social Liberală...
Municipiul Târgu Mureş nu va renunţa la ideea de a avea un spital teritorial, susţine Dorin Florea Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea nu renunţă la ideea de a avea un spital teritorial, chiar dacă Ministerul Sănătăţii a indicat trei unităţi sanitare regionale care ar putea fi construite din fonduri europene în alte trei...
Peter Eckstein Kovacs (UDMR): La UMF Târgu Mureş nu se respectă legea, deci statul trebuie să intervină Fostul consilier prezidenţial Peter Eckstein Kovacs Peter (UDMR) a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că deşi este valabil principiul autonomiei universitare, în cazul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş trebuie să intervină şi statul, deoarece acolo nu se respectă legea.