Cele mai citite
 


Tulcea: Acţiuni de supraveghere a aglomerărilor de păsări din Deltă
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Agenţii ecologi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) monitorizează aglomerările de păsări din Rezervaţie, astfel încât să poată interveni dacă se va constata lipsa surselor de hrană ale acestora.
Guvernatorul Rezervaţiei, Grigore Baboianu, a declarat pentru AGERPRES că supravegherea aglomerărilor de păsări este o măsură specifică perioadei de iarnă, acesta menţionând că lebedele sunt cele mai sensibile în această perioadă.
''Zona lebedelor de hrănire este în apropiere de malurile luciilor de apă care în prezent sunt acoperite de gheaţă şi vom încerca să suplinim necesarul de hrană pentru păsări'', a menţionat guvernatorul Rezervaţiei, Grigore Baboianu.
Potrivit sursei, până în momentul de faţă, nu s-au înregistrat cazuri de mortalităţi la păsări şi animale în Deltă.
De asemenea, directoarea Direcţiei Sanitar-Veterinare, Marinela Tertiş, a declarat că asociaţia Vier Photen şi-a luat angajamentul pentru protejarea cailor fără stăpân din zona Letea inclusiv pe perioada rece.
''Asociaţia Vier Photen mai are nişte obligaţii şi din punct de vedere sanitar-veterinar. La ultimul control, care a fost făcut la sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, am depistat un cal cu anemie infecţioasă şi era obligaţia asociaţie să-l elimine din efectiv în 10 zile. Ei nu au procedat la acest lucru şi le vom reaminti că au această obligaţie şi vom lua măsurile legale. Amenda poate fi de circa 2.500 de lei'', a declarat directoarea Marilena Tertiş.
Administraţia RBDD sărbătoreşte joi Ziua Mondială a Zonelor Umede, Palatul Copiilor din Tulcea găzduind, începând cu ora 10,00, o serie de manifestări de celebrare a evenimentului de mediu organizate în parteneriat cu Centrul de Informare şi Educaţie în Managementul Deşeurilor, Colegiul Economi Delta Dunării şi Colegiul Agricol ''Nicolae Cornăţeanu''. Acţiuni similare se organizează în alte şcoli din judeţ.
În fiecare an, pe data de 2 februarie, se celebrează Ziua Mondială a Zonelor Umede desemnată pentru a marca semnarea Convenţiei asupra Zonelor Umede, în anul 1971, în oraşul iranian Ramsar de pe coasta Mării Caspice. Acest eveniment reprezintă un prilej pentru agenţiile guvernamentale, organizaţiile non-guvernamentale şi grupurile sociale din toate nivelele comunităţii de a întreprinde acţiuni de conştientizare a publicului larg asupra valorilor şi beneficiilor zonelor umede şi a Convenţiei Ramsar. AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Proiect Vier Pfoten pentru caii din Delta Dunării Asociaţia neguvernamentală Vier Pfoten doreşte scoaterea cailor din Pădurea Letea, arie naturală strict protejată din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD), şi amenajarea unei zone doar pentru caii crescuţi în stare de semi-sălbăticie.
Tulcea: Ultimii cai din ferma de la Urleasca au fost transportaţi în Delta Dunării Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Turism (INCDT) a finalizat proiectul pentru promovarea turistică a cailor crescuţi în stare de semi-sălbăticie în zona Letea, potrivit fundaţiei Vier Pfoten, care sâmbătă a adus la Tulcea ultimii 19 cai rămaşi în ferma din satul Urleasca, judeţul Brăila...
ANSVSA: Fiecare cal din Pădurea Letea trebuie să aibă proprietar Fiecare cabalină semi-sălbatică din Pădurea Letea trebuie să aibă un proprietar (persoană fizică, juridică, ONG, Consiliu Local etc), iar animalul trebuie să fie identificat şi controlat din punct de vedere al stării de sănătate, se arată într-un comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare...
Tulcea: Audieri în cazul scandalului cailor din Delta Dunării Cercetătorul Ştefan Răileanu a fost luni audiat de membrii Comisiei de deontologie a medicilor veterinari din judeţul Tulcea, după ce, în urmă cu aproape două luni, a fost acuzat că a denigrat profesia de medic veterinar.
Tulcea: A început proiectul pentru protejarea Pădurii Letea Pădurea Letea va fi protejată împotriva incendiilor şi a animalelor crescute în stare de libertate în Delta Dunării printr-un proiect derulat de asociaţia 'Danubiu' şi finanţat de UE prin POS Mediu cu peste 7,2 milioane de lei.
MDRT şi Vier Pfoten au semnat 'Protocolul de la Letea' Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, şi coordonatorul de proiecte din cadrul asociaţiei Vier Pfoten, Kuki Bărbuceanu, au semnat duminică, la Cardon, Delta Dunării, un acord de colaborare pentru protejarea cailor din Letea, pe fondul nemulţumirii localnicilor.