Cele mai citite
 


Tulcea: Intervenţie cu elicopterul pentru o tânără gravidă din Delta Dunării
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O tânără, în vârstă de 22 de ani, a născut joi la Maliuc, localitate din Delta Dunării, cu sprijinul medicilor tulceni care au fost transportaţi de un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie (USA), aceasta fiind prima intervenţie de gen în Deltă.
''După ce am primit apelul pe 112, un elicopter al USA aflat la dispoziţie pe zona Dobrogea a aterizat la Tulcea, a preluat echipajul SMURD, iar la Maliuc tânăra a fost asistată de o moaşă. Băieţelul s-a născut fără probleme şi, alături de mama lui, se află acum la Spitalul Judeţean de Urgenţă'', a declarat joi pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Angela Tulceanu.
Aceasta este a doua intervenţie de gen efectuată de la începutul săptămânii în judeţul Tulcea cu sprijinul unui elicopter, după ce o mamă şi bebeluşul acesteia, din satul Corugea, situat în zona de terasă a judeţului, au fost transportaţi în siguranţă la spitalul din municipiu.
În prezent, conform Administraţiei Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi, Dunărea este acoperită de sloiuri în proporţie de până la 100%, pe braţul Sfântu Gheorghe înregistrându-se pod de gheaţă. Din acest motiv, intervenţiile în cazuri de urgenţă nu se pot efectua în timp util decât cu un elicopter.
Din cauza sloiurilor şi pentru siguranţa călătorilor, societatea care asigură transportul călătorilor şi mărfurilor pe cele trei braţe ale Dunării a decis, marţi, suspendarea curselor spre localităţile Periprava şi Sfântu Gheorghe. Miercuri, nava care face legătura dintre Tulcea şi Sulina a fost însoţită de un spărgător de gheaţă, Perseus, al AFDJ Galaţi. AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: O nouă intervenţie cu elicopterul în Delta Dunării Doi copii, cu vârste de 4 şi 11 ani, din localitatea Gorgova, Delta Dunării, au fost transportaţi marţi cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraşul Tulcea, aceasta fiind a 10-a intervenţie efectuată în ultima lună de echipajul SMURD.
Tulcea: O nouă intervenţie cu elicopterul în Delta Dunării Un bărbat în vârstă de 61 de ani din satul Periprava din Delta Dunării a fost transportat sâmbătă cu un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie (USA) în spitalul din oraşul Tulcea.
Tulcea: Un elicopter este pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Delta Dunării Un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie va fi, începând de marţi, pe Aeroportul internaţional Delta Dunării din judeţul Tulcea pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Rezervaţie. De asemenea, toate navele din Portul Tulcea au primit ordin de a intra la iernatic,...
Tulcea: O tânără însărcinată din Chilia Veche, transportată cu elicopterul la Tulcea O tânără însărcinată din satul Chilia Veche, aflat în Delta Dunării, a fost transportată vineri dimineaţa de un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea.
Tulcea: Prima intervenţie în Delta Dunării a elicopterului SMURD Constanţa O femeie în vârstă de 50 de ani din satul tulcean Mila 23, Delta Dunării, a fost vineri transportată cu elicopterul SMURD la spitalul din judeţul Constanţa, aceasta fiind prima intervenţie a aparatului de zbor aparţinând Punctului de Operare Aeromedicală Constanţa (SMURD Constanţa).
Tulcea: Victor Ponta a participat la recepţia unui elicopter medicalizat pentru urgenţele din Delta Dunării Primul-ministru Victor Ponta şi secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, au participat, vineri, la Tulcea, la recepţia unui elicopter medicalizat de tip IAR-316, care a fost echipat cu dotări specializate pentru misiuni de urgenţă medicală.