Cele mai citite
 


Un ponton plutitor pentru ambarcaţiuni va răsări pe Dâmboviţa, în centrul Bucureştiului
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Bulevardul Unirii din centrul Bucureştiului va primi, cadou, un alt accesoriu: un ponton plutitor de care sa fie ancorate ambarcatiuni, dupa ce la sfârsitul anului trecut a fost inaugurat în apropiere de râul Dâmbovita atractiva structura îmbracata în sticla verde, actualul sediu al Bibliotecii Nationale, o investitie de 100 de milioane de euro, scrie Ziarul Financiar.
Administraţia Nationala Apele Române scoate la licitatie atribuirea contractului de închiriere a unui teren de 900 de metri patrati, ocupat de luciul de apa al albiei râului Dâmbovita, spre coltul dinspre Bulevardul Unirii si Biblioteca Nationala, pentru amplasarea unui ponton plutitor, de care sa fie ancorate în scop expozitional ambarcatiuni de mici dimensiuni pentru o perioada de trei ani, potrivit unui anunt al companiei.
Ovidiu Rebegel, proprietarul companiei American Nautics, importator de motoare inbord/outbord Mercury în România si unic importator pentru ambarcatiuni ca Sealine, Trophy sau Boston Whaler, cu afaceri de 5,6 milioane lei (1,3 mil. euro) si un profit de circa 56.000 lei (13.000 euro) în 2010, sustine ca ar fi fost mai potrivita amplasarea unui ponton pentru ambarcatiuni pe Lacul Morii, unde spatiul permite si testarea ambarcatiunilor.
Cererea pentru ambarcatiuni este înca mica în România.
"Anul trecut am vândut 75 de ambarcatiuni. Cele mai cautate sunt ambarcatiunile al caror pret variaza între 10.000 de euro (cinci metri lungime) si 30.000 de euro (sapte metri lungime), desi pretul unei ambarcatiuni începe de la 3.000 de euro", a declarat Rebegel.
Omul de afaceri Mihail Marcu, proprietarul MedLife si al companiei de ambarcatiuni Nautic Life, a declarat ca nu stie nimic de aceasta licitatie si ca ideea nu i se pare minunata, dat fiind faptul ca piata ambarcatiunilor din România se ridica la doar câteva milioane de euro anual. "Este o piata mica, sunt patru jucatori mai mari", a spus el.
Printre companiile care vând ambarcatiuni sau motoare pentru ambarcatiuni se numara Nautic Life, American Nautics, Euronautica si Honda si Yamaha Marine.
În ultimul an, zona Pietei Unirii a fost cosmetizata în urma unor investitii de 150 de milioane de euro.
Atractivitatea zonei a fost sporita de noul sediu al Bibliotecii Nationale, pentru care lucrarile au demarat în 2009 si a fost deschis în decembrie anul trecut. Asta dupa ce Biblioteca Nationala a fost o ruina timp de aproape 20 de ani.
Mai mult, o alta cladire din zona, magazinul universal Cocor a trecut printr-un "facelift" de 25 de milioane de euro, dupa o existenţă de aproape 40 de ani. Si magazinul Unirea s-a reinventat, cu noii chiriasi, Zara si H&M, care i-au amenajat fatada exterioară.
Pentru a împrospata si mai mult imaginea zonei, un grup lituanian a investit circa 11,5 milioane de euro în realizarea hotelului Europa Royale cu 90 de camere, proiect la parterul caruia a fost deschis pâna în prezent un magazin Drogerie Markt. Cu o lungime de circa 3,5 kilometri între Piata Constituţiei si Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Unirii din Bucureşti este una dintre cele mai scumpe zone din oraş.
Cele aproximativ 6.000 de apartamente situate pe Bulevardul Unirii din Bucuresti, între Palatul Parlamentului si Piata Alba Iulia, au o valoare de piata de circa 1 miliard de euro, potrivit estimarilor ZF, acesta putând fi considerat cel mai mare proiect imobiliar realizat vreodata în România, mai ales daca este luata în calcul si investitia în Casa Poporului (Palatul Parlamentului).AGERPRES
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul OncoFort, cea mai mare investiţie medicală din anul 2013, a fost inaugurat cu o operaţie în premieră pentru România Odată cu inaugurarea primului spital din reţeaua proprie, efortul investiţional de aproape 2 ani al companiei Gral Medical a fost încununat cu succes. Este un pas important atât pentru shareholderi cât şi pentru dezvoltarea sectorului medical privat, sector ce a stagnat la nivel de investiţii...
Investiţie de peste 16 milioane de euro în noul centru logistic Farmexim Grupul Farmexim a inaugurat noul său centru logistic în Baloteşti, în urma unei investiţii de peste 16 milioane euro, informează un comunicat al companiei, remis luni AGERPRES.
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII 30 MAI - 5 IUNIE - ECONOMIC Marşul de protest al sindicaliştilor din Educaţie, determinat de proiectul Ordonanţei privind salarizarea bugetarilor, dar şi protestele de la Palatul Cotroceni ale sindicatelor afiliate la BNS, avaria în reţeaua de electricitate, care a afectat judeţele Argeş şi Vâlcea şi raportul Consiliului concurenţei...
MedLife a deschis al patrulea spital din Bucureşti, investiţie de 1,4 milioane de euro MedLife a inaugurat, joi, Spitalul MedLife Titan, investiţie de 1,4 milioane de euro, cea de-a patra unitate din reţeaua sa de sănătate din Bucureşti, au anunţat, joi, reprezentanţi ai MedLife.
Alba: Investigaţiile RMN, posibile şi în judeţ, la SJU Pacienţii din Alba pot din această săptămână să efectueze investigaţii RMN în judeţ, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, nemaifiind nevoiţi să se deplaseze la Sibiu sau la Cluj Napoca pentru o asemenea operaţiune.
Sanofi-Aventis, investiţie de 700.000 euro într-un nou centru de distribuţie de farmaceutice Grupurile Sanofi-Aventis şi FM Logistic au inaugurat vineri, în comuna Chiajna (jud. Ilfov), noul centru de distribuţie a medicamentelor comercializate de către grupul Sanofi-Aventis România, prin intermediul căruia se derulează întreaga activitate comercială a grupului Sanofi-Aventis în ţara noastră...