Cele mai citite
 


Vâlcea: Preşedintele CJ refuză să semneze contractul cadru cu CAS pe 2012 pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Câlea, refuză să semneze contractul cadru cu Casa Naţională de Asigurări pentru Sănătate, din cauza bugetului mai mic cu aproximativ 11% alocat pentru acest an Spitalului Judeţean de Urgenţă.
"Noi nu am semnat acest act adiţional şi am făcut deja un memoriu către preşedintele Casei Naţionale de Sănătate în care am specificat că mergem la negociere doar dacă va participa şi dânsul. Nu se mai poate, ce vor să facă, să vin cu bani de acasă? S-a redus numărul de paturi o dată cu aproape 200, nu ne dau banii pe serviciile contractate şi executate, dar noi trebuie să semnăm ce ne bagă dânşii pe sub nas. Nu vom mai face treaba aceasta, ne-am lecuit atunci când am luat de bun în 2010 şi am preluat spitalul'', a declarat, joi, pentru AGERPRES Ion Câlea.
Rodica Mărginean, directorul Casei Judeţene de Asigurări pentru Sănătate, a declarat că situaţia de la Vâlcea nu este singulară, iar refuzul semnării actului adiţional nu va influenţa cu nimic activitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.
"Spitalul Judeţean de Urgenţă nu este mulţumit de sumele avansate, respectiv 5.400 milioane lei finanţare până în luna septembrie, urmând ca în octombrie să mai deblocăm 5%, pentru o lună de finanţare. Dumnealor nu sunt mulţumiţi cu această sumă, refuză să semneze actul adiţional, motiv pentru care vom vedea ce procedură vom adopta pentru că există procedura de mediere pentru încheierea contractelor, dar pentru actele adiţionale nu este prevăzută în lege procedura de mediere. Vom fi cam pe lângă lege. Noi vom raporta la Bucureşti doar contractele semnate, probabil va urma procedura unui contract în sensul că îşi vor exprima în scris refuzul de a prelungi contractul pe 2011 şi în 2012", a declarat Mărginean.
Spitalul Judeţean de Urgenţă se află din 2010 în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea.
Bugetul alocat de CNAS pentru judeţul Vâlcea se duce, în procent de 70%, la Spitalul Judeţean de Urgenţă, de categoria a III-a, restul ajungând la Horezu, Brezoi şi Drăgăşani. AGERPRES/(AS - Liviu Popescu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost amendat cu 1,5 milioane lei de CNAS Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea a fost amendat cu 1,5 milioane de lei pentru deficienţe la întocmirea foilor de observaţie şi a reţelelor, a declarat joi directorul adjunct Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea, Constantin Pleşoianu.
Vâlcea: CAS a primit banii pentru plata datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Vâlcea a primit de la bugetul de stat suma de 5.584.000 de lei pentru achitarea datoriilor Spitalului Judeţean de Urgenţă la 30 iunie 2010, anunţă un comunicat remis marţi către AGERPRES.
Teleorman: Creşte numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu CAS Numărul de paturi din unităţile sanitare care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru furnizarea de servicii medicale creşte în judeţul Teleorman de la 1.549 la 1.620, conform unei decizii a Ministerului Sănătăţii, se arată într-un comunicat remis miercuri AGERPRES de Direcţia de Sănătate...
Vâlcea: Două proiecte cu finanţare europeană, prelungite până la sfârşitul anului Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a prelungit perioada de implementare a două proiete europene iniţiate de Consiliul Judeţean Vâlcea, se arată într-un comunicat remis marţi AGERPRES de către preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu.
Vâlcea: Primarul din Horezu este nemulţumit de fondurile alocate de CAS spitalului din localitate Primarul oraşului Horezu, Ilie Fârtat, s-a declarat nemulţumit de modul cum au fost alocate sumele pe spitale de către CAS Vâlcea, spunând că au primit bani cu precădere spitalele subordonate Consiliului Judeţean.
Vâlcea: Nemulţumiţi de salariile pe luna iulie, salariaţii maternităţii vâlcene au întrerupt activitatea Aproximativ 40 de salariaţi ai fostului Spital de Obstetrică-Ginecologie din Râmnicu Vâlcea, preluat la 1 august de Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), au întrerupt miercuri lucrul, nemulţumiţi de faptul că şi-au luat doar 80% din salariile aferente lunii iulie.