Cele mai citite
 


Medcenter - un nou concept al serviciilor medicale din România
vineri, 3 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Medcenter, unul dintre cei mai importanţi furnizori de pe piaţa medicală naţională şi regională, marchează o premieră naţională printr-un nou concept al serviciilor medicale din România. Centrul de Excelenţă în Medicină de Laborator şi Patologie împreună cu Laboratorul Central Medcenter reunesc sub aceeaşi emblemă servicii de excelenţă în trei direcţii principale: Educaţie – Cercetare - Diagnostic.

 

Istoria MEDCENTER a început printr-o iniţiativă curajoasă, într-un moment în care piaţa medicală din România era în formare. În 1998 Medcenter inaugura primul centru medical într-unul din marile oraşe şi centre universitare ale ţării - Iaşi, venind în întâmpinarea nevoilor pacienţilor şi oferindu-le acestora o alternativă la serviciile medicale de stat.

O iniţiativă curajoasă o reprezintă şi momentul actual în care Medcenter implementează o nouă paradigmă a serviciilor medicale de înaltă performanţă, prin colaborarea dintre Laboratorul Central şi Centrul de Excelenţă în Medicină de Laborator şi Patologie, ce va avea ca focus formarea profesională, educaţia academică, post-academică, cercetarea ştiinţifică din domeniul medical, alături de medicina de laborator. Viziunea Medcenter este ca aceste două noi ramuri să reprezinte un mediu de instruire şi formare a specialiştilor de înaltă ţinută, de depăşire a limitelor prin cercetarea în domeniul medicinii de laborator, permiţând astfel o dezvoltare şi perfecţionare continuă a serviciilor medicale, atât în sprijinul clinicianului, cât şi al pacientului.
 
Oferta inedită de pe piaţa serviciilor medicale o reprezintă laboratorul perfomant unic în Romania, cu cea mai mare capacitate operaţională din Europa de Sud-Est. Acesta dispune de echipamente de ultimă generaţie, cu o gamă complexă şi completă de teste (atât cele uzuale, cât şi teste speciale).
 
Capacitatea laboratorului este de aproximativ 15 milioane de teste anual, din următoarele arii de specialitate: Hematologie, Biochimie, Imunologie-Alergologie, Microbiologie şi Anatomia Patologică (Citopatologie, Histopatologie – Histochimie, Patologie Moleculara, Proteomica (Imunohistochimie), Genomica (PCR, CIHS), Servicii de Telediagnostic, Second Opinion. Domeniile de interes major, ce reprezintă o prioritate pentru specialiştii noştri antamo-patologi sunt: Ginecologia, Chirurgia Generală, Gastroenterologia, Urologia, Pneumologia şi Dermatopatologia.
 
De reţinut sunt testele speciale realizate în laboratorul Medcenter, teste ce oferă soluţii exacte şi rapide în afecţiuni medicale critice, dând totodată posibilitatea furnizării unui diagnostic corect şi identificării celui mai eficient tratament. Menţionăm aici: testele din domeniul Imuno-Histochimiei, esenţiale în caracterizarea tumorilor şi iniţierea terapiei; testele de Biologie Moleculară, cum sunt B-RAF şi K-RAS, care oferă o modalitatea uşoară de identificare a celor mai relevante mutaţii genetice, ajutând astfel la optimizarea terapiilor în cancerul de colon şi melanom.
   
  
  
Pomisiunea Medcenter este ca şi în continuare să venim cu noutăţi pe piaţa
medicală din România, dar să şi readucem în prim-plan cercetarea românească din domeniu.
 
 
 
Email: marketing@medcenter.ro 
 
Cu peste 14 ani de experienţă în domeniu, cu o structură de peste 40 de clinici şi laboratoare în întreaga ţară, Medcenter reprezintă unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii medicale de pe piaţa naţională şi regională, având cel mai accelerat ritm de dezvoltare. La sfârşitul anului 2011 compania noastră a înregistrat peste 4 milioane de analize efectuate iar la momentul actual numărăm în jur de 75.000 de pacienţi lunar care beneficiază de planurile de sănătate MEDCENTER.

 

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Premieră naţională la Iaşi - centru pentru reabilitare generală şi orală pentru pacienţii sociali Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T.Popa', intenţionează să înfiinţeze, la Iaşi, în premieră naţională, primul 'Centru de formare specialişti şi resurse în reabilitarea orală', în care beneficiarii,...
Iaşi: Premieră naţională - Navigare 3D cu ajutorul robotului şi a simulatorului asistat 3D în învăţământul medical dentar Studenţii şi absolvenţii facultăţilor de Medicină Dentară vor avea prilejul să dobândească experienţă profesională prin intermediul unui sistem de simulare asistată 3D şi al unui robot ce va putea permite nu doar învăţarea primilor paşi în medicina dentară, ci şi executarea unor intervenţii complicate...
GALA OAMENII TIMPULUI INTERVIU/Norina Consuela Forna: Performanţa înseamnă profesionalism dus până la rang de sacrificiu Prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, decanul Facultăţii de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie ''Gr.T.Popa'' din Iaşi, a primit în cadrul Galei Oamenii Timpului, eveniment care s-a desfăşurat sâmbătă seara pe scena Naţionalului ieşean, premiul la categoria "Sănătate",...
Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul primului transplant de ficat din România, la moment aniversar (interviu) Fără doar şi poate, criteriul cantitativ este departe de a fi relevant în definirea unei personalităţi de excepţie, în general, a unui eminent chirurg în particular. Şi asta nici măcar la un moment aniversar, cum este împlinirea vârstei de 60 de ani.
Iaşi: Curs în premieră de abordare a urgenţelor stomatologice pe manechine asistate pe calculator Cadrele didactice de la facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Grigore T. Popa" din Iaşi efectuează, în premieră naţională, un curs de abordare a urgenţelor medico-dentare pe manechine asistate pe calculator, trainingul putând fi accesat atât de studenţii ieşeni...