Cele mai citite
 


Cluj: Număr redus oameni fără adăpost aduşi pentru îngrijiri în spitale
sâmbătă, 4 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Unităţile sanitare din judeţul Cluj îşi desfăşoară activitatea în condiţii normale, în aceste zile cu temperaturi foarte scăzute, şi nu a fost înregistrat un număr mai mare de cazuri cu persoane fără adăpost ori afectate de ger, care au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Cristiana Ciortea, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că, din data de 30 decembrie şi până în prezent, la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost aduse, pentru îngrijiri medicale, numai trei persoane fără adăpost, în schimb sunt mai numeroase cazurile de clujeni cu fracturi, din cauza căzăturilor pe porţiuni de trotuare alunecoase, cu gheaţă.
"Ca în fiecare iarnă, sunt în creştere, dar în limite obişnuite, cazurile de traumatisme de la secţia de ortopedie. Nu sunt mai multe astfel de cazuri, comparativ cu anii trecuţi. În ceea ce priveşte condiţiile din spital, în toate secţiile şi saloanele temperatura este cea optimă. Grupul electrogen funcţionează la parametri normali, astfel că sunt asigurate toate condiţiile pentru buna desfăşurare a asistenţei medicale de calitate", a precizat Cristiana Ciortea.
Şi la Spitalului Municipal din Cluj-Napoca activitatea curentă se desfăşoară în condiţii normale, a spus directorul unităţii sanitare, prof. univ. dr. Nicolae Constantea, precizând că nu s-a înregistrat o creştere a cazurilor cu probleme sociale aduse pentru o stabilizare a stării de sănătate.
De asemenea, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase nu s-au produs nicio clipă întreruperi de energie electrică sau în furnizarea agentului termic. Incidenţa cazurilor cu infecţii respiratorii este în uşoară creştere, dar specifică sezonului rece, a afirmat directorul instituţiei, Ioan Mureşan.
"Acordăm sprijin şi pentru două cazuri sociale, dar care nu au fost aduse în stare gravă în unitatea noastră", a spus Ioan Mureşan.
La rândul său, directorul medical al Spitalului Municipal din Turda, dr. Marieta Derner, a declarat, pentru AGERPRES, că în unitatea sanitară funcţionează un izolator unde se acordă îngrijiri pentru oamenii străzii, dar numărul lor este redus.
"A existat şi un caz cu hipotermie, care a ieşit din starea critică după perfuzie, iar familia acestuia s-a prezentat, la externare, pentru a-l însoţi acasă. Raportăm zilnic la Direcţia Sanitară Cluj toate cazurile deosebite, dar nu sunt deloc creşteri semnificative, iar asistenţa medicală nu a fost afectată de condiţiile meteorologice speciale", a declarat dr. Marieta Derner.
Nici la Spitalul Municipal din Dej "nu au fost aduse pentru îngrijiri medicale persoane fără adăpost şi nici persoane care să fi suferit degerături", a spus directorul instituţiei, Mihai Pandrea.
Consilierul juridic şi purtător de cuvânt al Spitalului Municipal din Câmpia Turzii, Cosmina Biriş, a afirmat că utilităţile - gaz, apă şi curent electric - sunt asigurate la cotele normale şi nu au fost piedici în derularea obişnuită a actului medical. În ceea ce priveşte cazurile sociale sau cele ale persoanelor cu hipotermie ori cu degerături uşoare, acestea au fost în număr redus.
"Suntem o comunitate mică la Câmpia Turzii şi, din fericire, nu sunt nici multe persoane fără adăpost", a spus Cosmina Biriş. AGERPRES/(A - Carmen Fărcaşiu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Cluj: Patologiile cardiacă şi traumatică predomină la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, 13 ian /Agerpres/ - Patologia cardiacă predomină în cazurile zilnice care sunt aduse la Unitatea de Primiri Urgenţe din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Cluj, a declarat, joi, pentru AGERPRES, medicul coordonator al UPU, dr. Dorin Mureşan.
Sălaj: Măsuri pentru prevenirea deceselor prin hipotermie a persoanelor fără adăpost Echipajele Poliţiei Locale, ale Jandarmeriei şi ale Poliţiei vor patrula în permanenţă în zonele în care se adună persoanele fără adăpost din Zalău, oamenii străzii urmând a fi transportaţi de către Serviciul de Ambulanţă, în funcţie de problemele pe care le au, la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a...
Alba: 18 cazuri de hipotermie în judeţ Aproape 20 de persoane din Alba au ajuns la spital cu hipotermie, din care opt la unitatea din Alba Iulia, unde s-au înregistrat, de sâmbătă până luni, şi aproape o sută de cazuri de traumatisme, majoritatea provocate de căderile pe trotuarele acoperite cu gheaţă.
Cluj: Directorul Spitalului Militar de Urgenţă: Medicul militar trebuie să aibă calităţi morale deosebite (interviu) Directorul general al Spitalului Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj Napoca, comandant doctor Doina Baltaru, spune că un medic militar trebuie să aibă calităţi morale deosebite - demnitate, onoare şi spirit de sacrificiu, fiind obişnuit, prin educaţie, să respecte regulile, ierarhia...
Unitatea de primiri urgenţe din oraşul Victoria nu se poate deschide în lipsa unui aviz al Consiliului Judeţean Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că deschiderea Unităţii de primiri urgenţe (UPU) în clădirea fostei policlinici din oraşul Victoria nu se va face până când Ministerul Sănătăţii nu va înştiinţa Consiliul Judeţean că va primi...
Braşov: Un număr de 31 de farmacii din judeţ, pregătite să acorde asistenţă medicală în perioada caniculei Un număr de 31 de farmacii din judeţul Braşov, dintre care 19 în municipiul reşedinţă, vor acorda asistenţă medicală de specialitate în perioada caniculei, potrivit unei decizii luată marţi în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, desfăşurată la Prefectura Braşov.