Cele mai citite
 


OMS: Circa 30% din formele de cancer ar putea fi evitate prin schimbarea modului de viaţă
sâmbătă, 4 februarie 2012   ::   1 Comentarii :: :: Stiri
 
Circa 30% din formele de cancer ar putea fi evitate prin schimbarea modului de viaţă, a afirmat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în ajunul Zilei internaţionale de luptă împotriva cancerului, informează AFP.
OMS a precizat că pot fi evitaţi principalii factori de risc, precum fumatul, obezitatea, consumul insuficient de fructe şi legume, lipsa de mişcare, alcoolul sau poluarea aerului în oraşe.

Fumatul 'este principalul factor de risc în apariţia cancerului şi reprezintă 22% din numărul deceselor cauzate de cancer'.

Astfel, OMS recomandă evitarea acestor factori de risc şi de asemenea vaccinarea împotriva Virusului Papiloma uman (HPV), responsabil de apariţia cancerului de col uterin, care face ravagii în ţările în curs de dezvoltare.

Potrivit ultimelor cifre la nivel mondial, cele din 2008, cancerul a provocat 7,6 milioane de decese în întreaga lume în acest an, aproximativ 13% din mortalitatea la nivel mondial.

Cancerul de plămâni, stomac, ficat, colon şi de sân sunt cele care au provocat cele mai multe decese.

În ţările sărace, 20% din decese s-au produs din cauza cancerelor provocate de infecţii virale, precum virusul hepatitei B sau papillomavirusul uman.

Potrivit previziunilor OMS, numărul deceselor din cauza cancerului va continua să crească şi va depăşi pragul de 13,1 milioane în 2030.AGERPRES/(Mihaela Moise)
Notare
Comentarii
de iacob maria
schimbarea modului de viata -personalizat(grupa de sange,hta,functionarea glandelor endocrine,a tuturor organelor,alcalinizarea obligatorie-interzicera tuturor E-urilor ,..detectorul de cancer al D-ei dr.RALUCA VAN STADEN sa fie la fiecare spital-zonal,lucrarea d-nei dr.SOFICA BISTRICEANU-o arta a comunicarii-pentru toti salariatii din sistemul sanitar-obligatoriu.o rugaminte Daca puteti sa-mi dati adresa dumnealor sau a mea este urmatoarea:botosani-str.dimitrie ralet nr 23
va doresc multa sanatate.va multumesc.iacob maria

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Numărul cazurilor de cancer va creşte cu aproximativ 70% în următoarele două decenii (OMS) Cancerul reprezintă una dintre principalele cauze ale morbidităţii şi mortalităţii la nivel mondial, cu aproximativ 14 milioane de cazuri noi şi 8,2 milioane de decese cauzate de maladie în 2012, subliniază Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) într-un articol publicat miercuri pe site-ul său, cu ocazia...
Ziua mondială de luptă împotriva cancerului Ziua Mondială de luptă împotriva cancerului se marchează la 4 februarie, militându-se, cu acest prilej, pentru accesul egal al tuturor pacienţilor la cele mai noi terapii împotriva bolii, iniţiativa având drept scop sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problematica oncologică...
Raport OMS: Cancerul, un flagel care se extinde necruţător în întreaga lume Cancerul va continua să se extindă în lume, în special în ţările în dezvoltare, cu aproape 22 de milioane de noi cazuri pe an aşteptate la orizontul lui 2030, faţă de 14 milioane în 2012, potrivit unui raport mondial publicat luni, relatează AFP.
Coaliţia de Prevenire a Cancerului de Col Uterin în România susţine vaccinarea împotriva HPV România se situează pe primul loc din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte mortalitatea cauzată de cancerul de col uterin.
OMS face noi recomandări pentru combaterea cancerului de col uterin Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) e emis miercuri noi recomandări în ceea ce priveşte combaterea cancerului de col uterin, în scopul unei mai bune preveniri a bolii în ţările sărace, relatează AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Bolile cronice netransmisibile - “Ucigaşii” secolului XXI Al doilea Congres Naţional Bolile Cronice Netransmisibile Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, bolile cronice netransmisibile (bolile cardiovasculare şi cerebrovasculare, diabetul, obezitatea, cancerul şi bolile pulmonare cronice), înregistrează la nivel mondial cea mai mare rată de mortalitate, provocând peste 63% din decesele anuale. Din cele 36 de...