Cele mai citite
 


Polonia îngheaţă ratificarea acordului ACTA
sâmbătă, 4 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Primul ministru Donald Tusk a anunţat vineri că Polonia îngheaţă ratificarea acordului multilateral împotriva contrafacerilor ACTA, împotriva căruia au protestat mii de polonezi, care văd în document o ameninţare la adresa libertăţii de exprimare pe Internet, transmite AFP.
"Consider că argumentele pentru oprirea ratificării sunt justificate. (...) Semnarea acordului ACTA nu a făcut obiectul unor consultări suficiente cu toate părţile din acest proces", a declarat Tusk în faţa presei, anunţând noi "consultări ample".

"Procesul de ratificare va fi îngheţat atât timp cât nu vom fi înlăturat toate îndoielile. Aceasta va solicita, probabil, trecerea în revistă a legislaţiei poloneze. Nu putem exclude nici că, în final, acordul nu va fi aprobat", a adăugat şeful guvernului.

ACTA este menit oficial să lupte împotriva contrafacerilor de medicamente, produse, dar şi împotriva descărcărilor ilegale de pe Internet.

Polonia, ca şi alte state europene, a semnat acest acord la 26 ianuarie, în pofida unor vii proteste pe Internet şi în stradă. Mai multe mii de polonezi, în majoritate tineri, au manifestat timp de câteva zile împotriva ACTA, în care văd o ameninţare la adresa libertăţii de exprimare pe Internet şi un pretext pentru a închide numeroase site-uri.

ACTA a fost negociat între Uniunea Europeană, SUA, Japonia, Canada, Elveţia, Australia, Noua Zeelandă, Singapore, Coreea de Sud, Maroc şi Mexic.AGERPRES/(Irina Cristea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
România a semnat, alături de alte 21 de state membre UE, acordul internaţional antipiraterie Reprezentanţi ai 22 de state membre ale Uniunii Europene, printre care şi România, au semnat joi, la Tokyo, un acord internaţional de protejare a drepturilor de autor intitulat ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), declanşând proteste atât online cât şi în stradă din partea utilizatorilor de internet...
Polonia: Costurile fecundării in vitro vor fi compensate din 2013 Polonia va introduce în iulie 2013 un program de compensare a costurilor fecundării in vitro, a anunţat luni primul ministru Donald Tusk.
(Corespondenţă) Raportorul Parlamentului European pentru ACTA recomandă respingerea acordului Bruxelles, 12 apr - Trimisul special al Agerpres, Ionuţ Mareş, transmite: Raportorul Parlamentului European în dosarul privind controversatul Acord internaţional de combatere a contrafacerii a anunţat joi că va recomanda Legislativului UE să voteze împotriva ACTA deoarece documentul nu oferă suficiente...
Polonia se simte justificată pentru respingerea vaccinului împotriva AH1N1 Polonia este singura ţară din lume despre care se ştie că a refuzat să importe vaccinul împotriva virusului AH1N1, invocând motive legate de siguranţa cetăţenilor şi manifestându-şi neîncrederea faţă de companiile producătoare care produc vaccinul - temeri pe care experţii internaţionali în domeniul...
Companiile farmaceutice Boehringer Ingelheim și Lilly revizuiesc structura operațională a alianței strategice, formată pentru dezvoltarea de noi tratamente în domeniul diabetului Începând cu anul 2015, unele țări vor trece la o nouă modalitate de promovare, exclusivă; în restul țărilor, ce reprezintă procentul majoritar al oportunităților oferite de alianță, modalitatea de co-promovare va rămâne neschimbată.
România recunoaşte titlurile de calificare obţinute de medici în Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA Medicii care au titluri oficiale de calificare eliberate în Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA vor putea profesa în România, Guvernul aprobând marţi o ordonanţă de urgenţă privind echivalarea acestora, a anunţat ministrul Sănătăţii Raed Arafat.