Cele mai citite
 


Preşedintele FABC, Cezar Irimia: După finalizarea legii sănătăţii ar fi necesar un studiu de impact
sâmbătă, 4 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Cezar Irimia, consideră că, după Constituţie, legea sănătăţii este cel mai important act normativ şi de aceea trebuie să fie o lege bună.
"Dacă legea va avea acordul societăţii civile, poate va fi o lege bună. După finalizarea ei ar trebui să se facă şi un studiu de impact", a declarat vineri Irimia.
Acesta a menţionat că asociaţiile de pacienţi au mai multe propuneri pentru elaborarea legii sănătăţii, ce vor fi înaintate grupurilor de lucru care vor elabora legea.
Reprezentanţii pacienţilor consideră că organizarea spitalelor în fundaţii nu ar fi cea mai bună alternativă. De asemenea, ei doresc ca banii pentru sănătate să fie strânşi separat de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, iar dacă va mai exista, să fie sub controlul Parlamentului.
Între propunerile pe care le mai au în vedere reprezentanţii pacienţilor pentru noul proiect legislativ se află şi constituirea unui organism parlamentar de monitorizare a Sănătăţii.
În ceea ce priveşte chestionarul pe care l-au primit pentru a face propuneri la noul proiect de lege, aceştia spun că este "limitativ".
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer a organizat vineri o conferinţă de presă informală despre cele mai răspândite forme de cancer, cu prilejul Zilei de Luptă Împotriva Cancerului, marcată la 4 februarie. AGERPRES/(AS - Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
CNAS: Vor fi introduse noi sub-programe în sprijinul bolnavilor de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii au în vedere dezvoltarea Programului de oncologie şi introducerea unor sub-programe noi, care să vină în sprijinul bolnavilor de cancer, atât copii cât şi adulţi, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă organizată de Asociaţia Pavel...
Asociaţia Dăruieşte Viaţă a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate Asociaţia Dăruieşte Viaţă anunţă că a dat în judecată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), susţinând că pacienţii bolnavi de cancer "sunt nevoiţi să aştepte şi trei luni ca să primească un medicament prescris de către medicul curant sau aprobarea pentru un PET/CT".
Braşov: Cezar Irimia - Pacienţii cuprinşi în Programul de cancer nu vor fi afectaţi Pacienţii aflaţi în tratament prin Programul Naţional de Cancer au primit asigurări de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate că nu vor fi afectaţi odată cu schimbarea mecanismului de compensare preconizat a intra în vigoare de la 1 iulie, susţine preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de...
CNAS a făcut demersurile necesare punerii în executare a sentinţei privind cei 7 pacienţi bolnavi de cancer Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a întreprins demersurile necesare pentru punerea în executare a sentinţei pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti cu privire la acordarea celor şapte pacienţi bolnavi de cancer a unor tratamente în regim de compensare 100% care nu sunt cuprinse în lista de medicamente...
Vasile Cepoi: CNAS va trebui să îşi schimbe politica - să plătească pe rezultat, nu pe volum Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va trebui să îşi schimbe politica şi să plătească serviciile medicale în funcţie de rezultatul acestora, nu în funcţie de volum, astfel încât medicul de familie să se simtă motivat să descopere anumite afecţiuni în stadiu incipient, a declarat, sâmbătă, la Târgu...
Coaliţia "Votez pentru Sănătate": Aproape jumătate dintre români nu au încredere în Ministerul Sănătăţii Aproape jumătate dintre români (43%) nu au încredere în Ministerul Sănătăţii, 33% în Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi 31% în spitale, relevă un studiu prezentat marţi la lansarea Campaniei "Votez pentru Sănătate", care a evidenţiat percepţiile şi aşteptările românilor cu privire la sistemul...