Cele mai citite
 


Raed Arafat: Mai multe persoane din localităţi rurale transportate la spital pentru dializă
sâmbătă, 4 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a afirmat, vineri, la sediul MAI, că mai multe persoane din localităţile rurale care necesitau dializă au fost preluate de autorităţile de sănătate publică şi de serviciile de ambulanţă pentru a fi duse la spital.
''Au fost preluate mai multe persoane pentru dializă şi duse în oraşele unde sunt centre, pentru a evita ca ele să rămână blocate în localităţile rurale. Această activitate va continua pe toată perioada în care avem codul galben'', a spus el.
Raed Arafat a adăugat că urmează în perioada următoare să se intervină la solicitări în comune din judeţele Giurgiu şi Călăraşi, unde două persoane au cerut ajutor, pentru probleme care nu le pun viaţa în pericol.
''Nu sunt alte probleme anunţate la Centrul Operativ de la Ministerul Sănătăţii'', a afirmat subsecretarul de stat.
Totodată, el a arătat că în noaptea de joi spre vineri au fost adunate peste 300 de persoane şi a fost anunţat un singur deces din cauza hipotermiei în judeţul Tulcea.
El a menţionat că un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie a intervenit în cazul unei gravide la care nu s-a putut ajunge cu ambulanţa, din cauza condiţiilor meteo.
''Cât despre persoane la care nu am avut acces cu ambulanţele din cauza condiţiilor meteo, în această dimineaţă (n.r. vineri) a fost executată o misiune de Inspectoratul General de Aviaţie, împreună cu o moaşă de la Spitalul Judeţean Constanţa, în care a fost transportată o gravidă la care nu putea să ajungă o ambulanţă'', a precizat Raed Arafat. AGERPRES/(AS)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Serviciile de ambulanţă, dotate în 2013 cu aproape 200 de autospeciale Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că serviciile judeţene de ambulanţă sunt dotate pe parcursul anului 2013 cu aproape 200 de autospeciale, după ce anul trecut acestora le-au fost distribuite 53 de maşini.
Raed Arafat: Până la această oră nu s-au înregistrat decese din cauza condiţiilor meteorologice Nu există informaţii despre vreun deces înregistrat din cauza condiţiilor meteorologice, a declarat subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat într-o conferinţă de presă după şedinţa Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă organizat joi dimineaţă la sediul Ministerului Administraţiei...
Peste 1.000 de autovehicule sunt blocate în trafic, multe drumuri naţionale şi judeţene închise în continuare Peste 1.000 de autovehicule sunt încă blocate pe autostrăzi, drumuri judeţene şi drumuri naţionale din cauza zăpezii şi a condiţiilor meteo nefavorabile din ultimele 36 de ore, autostrăzile A1, A2 şi A4 sunt în continuare blocate şi mai multe drumuri judeţene şi comunale, a declarat, vineri, pentru AGERPRES...
În 2015, serviciile de ambulanţă judeţene şi SABIF au intervenit la 2.972.305 de solicitări Serviciile de ambulanţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, în 2015, un număr de 3.741.439 de apeluri şi au intervenit la 2.972.305 de solicitări pentru cazuri de urgenţă, consultaţii la domiciliu şi transferuri, potrivit bilanţului Departamentului...
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.
Raed Arafat: 32 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge în jurul orei 12,00 Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat a informat marţi, într-o conferinţă de presă, că în jurul orei 12,00 erau 32 de cazuri medicale la care nu se putea ajunge sau unde se va sosi cu mare întârziere.