Cele mai citite
 


Tulcea: Măsuri pentru prevenirea unor probleme grave în cazul pacienţilor care necesită dializă
sâmbătă, 4 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar 17 din cele aproape 100 de persoane care fac dializă din judeţul Tulcea au fost deja internate în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), pentru a preveni apariţia unor probleme în condiţiile în care drumurile ar deveni impracticabile din nou, din cauza zăpezii.
'Pentru a evita blocarea pacienţilor şi a echipajelor Serviciului Judeţean de Ambulanţă pe drumuri din cauza posibilelor ninsori, am purtat discuţii cu managerul SJU, Ion Popescu, pentru a amenaja şi alte spaţii în caz de necesitate. Deocamdată, în spital se află 17 din cele 95 de persoane din judeţ care au nevoie de dializă', a declarat vineri, pentru AGERPRES, directoarea Direcţiei de Sănătate Publică, Laura Militaru.
Potrivit sursei, în SJU mai sunt disponibile încă 10 paturi pentru persoanele care au nevoie de tratament cu o anumită frecvenţă ce nu poate fi administrat acasă.
Încă de la începutul acestei săptămâni, membrii Comandamentului Judeţean de Urgenţă au solicitat ca persoanele care au nevoie de tratament periodic să nu mai fie lăsate să meargă acasă, din cauză că riscă să rămână blocate pe străzi, iar pe fondul afecţiunilor de care suferă să apară astfel alte probleme mai grave de sănătate. Săptămâna trecută, doi tulceni au murit aşteptând ambulanţele blocate din cauza zăpezii.
Cheltuielile pentru internarea persoanelor bolnave ar putea fi susţinute atât de DSP, cât şi de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, cunoscut fiind faptul că puţini din bolnavii din Delta Dunării au locuri de muncă şi îşi pot plăti asigurarea de sănătate.
În momentul de faţă, pe toate drumurile naţionale din judeţul Tulcea se circulă în condiţii de iarnă.
În ceea ce priveşte situaţia din Delta Dunării, potrivit prefectului judeţului, Vasile Gudu, legătura dintre Tulcea şi localităţile situate pe braţul Chilia al Dunării este asigurată de o firmă privată al cărei bac trece Dunărea zilnic, de luni până sâmbătă, doar o singură dată, la ora 12.00.
Compania tulceană Navrom Delta SA, singurul operator de transport călători şi mărfuri în Delta Dunării subvenţionat de stat, a decis vineri suspendarea cursei Tulcea-Sulina din cauza sloiurilor care acoperă fluviul pe raza judeţului, după ce marţi, 31 ianuarie, a decis să suspende cursele pe braţele Chilia şi Sfântu Gheorghe ale Dunării.
Urgenţele medicale semnalate în Delta Dunării sunt preluate de un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie.
Conform AFDJ Galaţi, Dunărea este acoperită pe raza judeţului Tulcea de sloiuri în proporţie de până la 100%, braţele Chilia şi Tulcea fiind blocate de gheaţă, iar pe braţul Sfântu Gheorghe fiind pod de gheaţă. De asemenea, Dunărea, în dreptul localităţii Crişan, localitate din Deltă situată pe braţul Sulina, este blocată de gheaţă.
În momentul de faţă, conform Căpităniei Portului Tulcea, circulaţia navelor maritime la bara Sulina este închisă, la milele 6 şi 44 ale Dunării două nave fiind în ancoră. AGERPRES-FOTO FLUX/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Ambulanţa transportă zilnic până la zece copii la spitalul din Constanţa Ambulanţele tulcene transportă chiar şi zece copii pe zi la Constanţa, după ce activitatea secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost suspendată temporar în urmă cu o lună, autorităţile medicale sperând ca anul acesta spitalul să ajungă de categoria a II-a.
Galaţi: Femeie gravidă salvată cu elicopterul SMURD O femeie gravidă, de 29 ani, din comuna gălăţeană Schela, a fost transportată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu elicopterul SMURD, după ce tentativele de a o duce la o ambulanţă cu o şenilată ISU au eşuat, a anunţat coordonatorul UPU-SMURD Galaţi, Angel Trifan.
Tulcea: Sume suplimentare pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Bugetul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Tulcea a fost suplimentat cu 1,8 milioane de lei de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), după ce în primul semestru numărul consultaţiilor şi tratamentelor acordate pacienţilor a depăşit plafonul stabilit iniţial.
Tulcea: Primul punct de prim-ajutor SMURD din Delta Dunării Secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Raed Arafat, a inaugurat, marţi după-amiază, la Crişan, primul punct de prim-ajutor SMURD pentru comunităţile izolate din Delta Dunării.
Tulcea: Ambulanţele, însoţite în misiuni de echipaje pregătite pentru situaţii de urgenţă Toate ambulanţele care pleacă în misiuni în judeţ sunt însoţite de echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, pentru ca intervenţiile medicilor să poată fi făcute în timp util.
Tulcea: Victor Ponta a participat la recepţia unui elicopter medicalizat pentru urgenţele din Delta Dunării Primul-ministru Victor Ponta şi secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, au participat, vineri, la Tulcea, la recepţia unui elicopter medicalizat de tip IAR-316, care a fost echipat cu dotări specializate pentru misiuni de urgenţă medicală.