Cele mai citite
 


Timiş: Institutul Cardiologic dezminte acuzaţiile de refolosire a cateterelor
joi, 24 septembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare Timişoara, dr. Ranko Szuhanek, a dezminţit, miercuri, acuzaţiile aduse în presa centrală potrivit cărora spitalul că refoloseşte materiale medicale de unică folosinţă, în speţă cateterele.
Ranko Szuhanek a declarat pentru AGERPRES că în materialul filmat cu camera ascunsă apare o asistentă care spală în chiuvetă materialele de unică folosinţă, dar a precizat că 'înainte de a fi colectate în containerele speciale şi distruse ecologic la firma specializată, toate materialele de unică folosinţă trebuie spălate pentru a nu le manipula pline de sânge'.

'În ultimul an, spre exemplu, din peste 8.230 de pacienţi, doar trei au făcut nişte infecţii intraspitaliceşti nosocomiale, virale, ceea ce reprezintă o cifră insignifiantă şi, în orice caz, nu a fost vorba despre infestări cu hepatită sau virusul HIV. Mai mult, Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara este unul de elită, unde au fost tratate VIP-uri şi nu admitem calificativul care s-a încercat a ni se pune. Nu am avut nicio reclamaţie că s-ar fi contaminat vreun pacient', a spus Szuhanek.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: O asociaţie umanitară din Franţa a donat unor spitale paturi şi medicamente în valoare de 65.000 de euro Spitalul Judeţean de Urgenţă şi Spitalul CFR din Timişoara au primit, miercuri, donaţii constând în medicamente, materiale sanitare şi alte echipamente medicale de la Asociaţia umanitară "Medecine, Aide et Presence" din Franţa.
Timiş: Europarlamentarul Cristian Buşoi (PNL) - Avem contribuabili puţini, beneficiari mulţi în sistemul de sănătate Anul 2013 va fi unul foarte important pentru sistemul de sănătate din România şi vor trebui luate decizii pe măsură, în condiţiile în care acesta este susţinut de un număr mic de contribuabili, dar de serviciile medicale beneficiază aproape întreaga populaţie a ţării, a declarat europarlamentarul Cristian...
Timiş: O sută de părinţi au refuzat vaccinarea antirujeolă în iulie; în septembrie - 13 cazuri confirmate de copii cu această infecţie Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş are în evidenţe un număr de 13 cazuri confirmate de rujeolă în luna septembrie, în condiţiile în care în iulie o sută de părinţi au refuzat vaccinarea antirujeolă a bebeluşilor.
Timiş:Curtea de Apel a respins contestaţia doctoriţei de la Cabinetul de Expertiză Medicală Lugoj, inculpată pentru laure de mită Curtea de Apel Timişoara (CAT) a respins, miercuri, ca inadmisibilă, contestaţia doctoriţei Adriana Camelia Râmneanţu, de la Cabinetul de Expertiză Medicală a Capacităţii de Muncă Lugoj, acuzată de luare de mită în formă continuată.
Timiş: Amânare a judecării în procesul medicului din Lugoj acuzat de luare de mită pentru a elibera decizii de pensionare Tribunalul Timiş a amânat, luni, pentru 4 noiembrie, judecarea într-un dosar în care este inculpată doctoriţa Rîmneanţu Adriana Camelia de la Centrul de Expertiză Medicală din Lugoj, acuzată de luare de mită în formă continuată.
Timiş: O echipă de chirurgi a efectuat, în premieră regională, o operaţie de închidere percutană a unui defect septal atrial Timişoara a marcat încă o premieră medicală, o echipă de chirurgi a Clinicii Cardiotim efectuând cu succes prima intervenţie de închidere percutană a unui defect septal atrial, la o pacientă de 39 de ani.