Cele mai citite
 


Tulcea: O tânără însărcinată din Chilia Veche, transportată cu elicopterul la Tulcea
sâmbătă, 4 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
O tânără însărcinată din satul Chilia Veche, aflat în Delta Dunării, a fost transportată vineri dimineaţa de un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Tulcea.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, Angela Tulceanu, a declarat pentru AGERPRES că tânăra, în vârstă de 18 ani, a solicitat sprijinul medicilor simţind că va naşte.
'La bordul elicopterului s-au aflat un echipaj SMURD şi o moaşă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, tânăra fiind internată în unitatea spitalicească unde urmează să nască în condiţii de siguranţă', a afirmat purtătorul de cuvânt al ISU Delta, Angela Tulceanu.
Potrivit sursei citate, aceasta este a doua intervenţie de acest gen a echipajului SMURD petrecută începând de joi, 26 ianuarie, atunci când serviciul SMURD la Tulcea a devenit operaţional.
Totodată, aceasta este cea de-a treia intervenţie efectuată în ultima săptămână cu un elicopter pentru sprijinirea persoanelor aflate în localităţi izolate din cauza zăpezii, în zona de terasă a judeţului, sau din cauza sloiurilor de pe Dunăre, în zona Deltei.
Încă de săptămâna trecută, având în vedere prognoza hidro-meteorologică, prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu, a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor alocarea unui elicopter care să fie la dispoziţia autorităţilor medicale în cazul înregistrării unor urgenţe medicale în Deltă, braţele Dunării fiind acoperite în momentul de faţă în proporţie de până 100% de sloiuri.
Unitatea Specială de Aviaţie din Tulcea, aflată în subordinea MAI, a fost înfiinţată în luna mai a anului 2008, cu scopul de a interveni în cazuri de urgenţă în Delta Dunării. Aceasta are acum la dispoziţie un elicopter. AGERPRES/(AS-Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: O nouă intervenţie cu elicopterul în Delta Dunării Un bărbat în vârstă de 61 de ani din satul Periprava din Delta Dunării a fost transportat sâmbătă cu un elicopter al Unităţii Speciale de Aviaţie (USA) în spitalul din oraşul Tulcea.
Tulcea: O nouă intervenţie cu elicopterul în Delta Dunării Doi copii, cu vârste de 4 şi 11 ani, din localitatea Gorgova, Delta Dunării, au fost transportaţi marţi cu elicopterul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din oraşul Tulcea, aceasta fiind a 10-a intervenţie efectuată în ultima lună de echipajul SMURD.
Tulcea: Un elicopter este pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Delta Dunării Un elicopter al Inspectoratului General pentru Aviaţie va fi, începând de marţi, pe Aeroportul internaţional Delta Dunării din judeţul Tulcea pregătit să intervină în cazuri de urgenţă în localităţile din Rezervaţie. De asemenea, toate navele din Portul Tulcea au primit ordin de a intra la iernatic,...
Tulcea: Autorităţile speră să primească noi echipamente de intervenţie pentru situaţiile de urgenţă din Deltă Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Sud-Est pentru Situaţii de Urgenţă va depune cel târziu în luna aprilie o solicitare pentru alocarea din Programul Operaţional Regional a fondurilor necesare îmbunătăţirii intervenţiilor în caz de urgenţă în comunităţile din Delta Dunării.
Tulcea: Ambulanţele, însoţite în misiuni de echipaje pregătite pentru situaţii de urgenţă Toate ambulanţele care pleacă în misiuni în judeţ sunt însoţite de echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Delta, pentru ca intervenţiile medicilor să poată fi făcute în timp util.
Covasna: Elicopter SMURD solicitat pentru o intervenţie pe DN 11 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Covasna a solicitat intervenţia unui elicopter SMURD pentru salvarea vieţii unei femei rănite grav în urma unui accident petrecut joi după-amiază pe DN 11, între localităţile Cernat şi Târgu Secuiesc.