Cele mai citite
 


Valul de frig a făcut cel puţin 220 de victime în Europa
sâmbătă, 4 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Valul de frig a făcut cel puţin 220 de victime în Europa de la sfârşitul săptămânii trecute, bilanţ care probabil va creşte în special în estul continentului, unde cele mai afectate ţări sunt Ucraina şi Polonia, cu 138 de decese, relatează site-ul cotidianului regional francez Le Telegramme.
În România au fost înregistrate vineri alte trei decese, ridicând la 25 numărul celor care au murit în condiţiile căderilor masive de zăpadă şi temperaturilor glaciale care au cuprins ţara de o săptămână. Aproape 380 de şcoli din 29 de judeţe au fost închise vineri din cauza frigului, iar traficul rutier a fost blocat pe zece drumuri. Temperaturile au coborât până la -31°C în nordul ţării în noaptea de miercuri spre joi, numeroase regiuni fiind acoperite de zăpadă, scrie Le Telegramme.

În Ucraina, între 27 ianuarie şi 3 feburarie, 'au decedat 101 persoane, 11 dintre acestea la spital, 64 au fost găsite în stradă şi 26 la domiciliu', a anunţat vineri Ministerul ucrainean pentru Situaţii de Urgenţă, precizând că 'potrivit informaţiilor preliminare, cauza acestor decese este hipotermia'. Aproximativ 1.150 de ucraineni au solicitat asistenţă medicală din cauza degerăturilor şi hipotermiei, 945 dintre aceştia fiind spitalizaţi vineri. De asemenea, au fost închise peste 14.000 de şcoli (din 20.000).

În Polonia, frigul a făcut alte opt victime în ultimele 24 de ore, cea mai mare parte dintre acestea fiind persoane fără adăpost, iar temperaturile au scăzut până la -35°C în sud-estul ţării. În total, de la începutul valului de frig acum opt zile, au decedat 37 de persoane din cauza hipotermiei.

Autorităţile ruse au raportat 64 de cazuri de deces din cauza frigului de la începutul anului, în întreaga ţară, potrivit Ministerului Sănătăţii. Vineri, temperaturile au atins -25°C la Moscova şi s-au apropiat de -50°C în Iakuţia (Siberia orientală).

În Bulgaria, bilanţul victimelor a ajuns la 16, vineri fiind descoperite alte şase cazuri. Peste 1.000 de şcoli bulgare rămân închise pentru a treia zi consecutiv, înregistrându-se noi căderi de zăpadă în nord-estul ţării.

Valul de frig care afectează întreaga Italie a fost marcat vineri de un eveniment rar, apariţia zăpezii la Roma, şi de temperaturi foarte scăzute, de aproape -30°C, în Alpi /nord-vest/. Bilanţul actual în această ţară este de trei decese.AGERPRES/(Letiţia Pană)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Suceava: Punctul de asistenţă medicală din PTF Siret este funcţional, a anunţat prefectul Punctul de asistenţă medicală, al cărui înfiinţare s-a decis în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, este funcţional începând de sâmbătă, persoanele care intră în ţară prin PTF Siret, venind din Ucraina, fiind verificate dacă prezintă simptomele gripei porcine.
Bilanţ IGSU: 859 situaţii de urgenţă pe zi, gestionate în medie în primul trimestru al anului Pe parcursul primului trimestru al anului 2014, la nivel naţional, serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă au gestionat 77.282 situaţii de urgenţă, în medie 859 pe zi, în creştere cu 16% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, cele mai multe intervenţii fiind înregistrate în Capitală...
Victor Ponta: Asistenţa medicală de urgenţă românească se ridică la standarde pe care multe ţări le-ar dori Asistenţa medicală de urgenţă în România, în acest moment, se ridică la standarde pe care, probabil, alte ţări europene şi-ar dori să le aibă, a declarat, marţi, primul-ministru Victor Ponta, care a participat la ceremonia de dotare a SMURD cu un nou elicopter.
Frigul a ucis 183 de oameni în Europa Centrală şi Balcani, iar România este cea mai afectată Valul de frig siberian care a lovit Europa Centrală şi Balcanii a provocat până în prezent cel puţin 183 de morţi în regiune, unde numeroase localităţi rămân izolate din cauza zăpezii care, asociată cu gheaţa, îngreunează traficul terestru, maritim şi aerian, transmite duminică EFE.
Centrul Naţional de Formare în Asistenţă Medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire NATO Şeful Departamentului pentru situaţii de urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, secretarul de stat Raed Arafat, a declarat sâmbătă că Centrul Naţional de Formare în asistenţă medicală de Urgenţă de la Târgu Mureş ar putea deveni centru de instruire pentru specialişti din cadrul Centrului NATO de...
Asistenţa medicală de urgenţă, asigurată de mai multe spitale de Crăciun Asistenţa medicală de urgenţă va fi asigurată sâmbătă şi duminică de mai multe spitale din Capitală.