Cele mai citite
 


AFDJ Galaţi solicită suplimentarea combustibilului pentru navele care fluidizează sloiurile de pe Dunăre
duminică, 5 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a solicitat ministerului de resort suplimentarea cotei de combustibil alocate pentru a efectua în continuare acţiunile de fluidizare a sloiurilor de pe Dunăre.
"Suntem într-o situaţie de forţă majoră şi având în vedere că s-a consumat deja cantitatea de aproape 400 de tone de combustibil din cele 700 de tone alocate pentru întregul an am solicitat suplimentarea cotei cu 200 de tone", a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul AFDJ Galaţi, Florin Uzumtoma.
El a spus că, în prezent, pe sectorul românesc al Dunării acţionează opt nave cu clasă de gheaţă, conform Regulamentului de navigaţie de Dunăre acţiunile instituţiei fiind suplimentate de două firme private din Galaţi şi Tulcea.
"Pe braţul Chilia al Dunării care este blocat de gheaţă trebuie să intervină, potrivit tratatelor internaţionale, Ucraina, iar pe braţul Sfântu Gheorghe, pe care s-a format pod de gheaţă, nu avem cum interveni din cauză că adâncimea canalului este foarte mică", a menţionat directorul AFDJ Galaţi.
Din cele opt nave care pot naviga pe Dunăre în condiţiile în care fluviul este acoperit de gheaţă, una - Mamaia 2 - a asigurat sâmbătă transportul călătorilor şi mărfurilor din Tulcea la Sulina. Nava a avut la bord aproape 50 de călători şi circa 1,8 tone de alimente care vor fi descărcate la Gorgova, Maliuc, Crişan şi Sulina. Din Sulina, 100 de kilograme de alimente vor fi transportate cu tractorul spre localitatea Sfântu Gheorghe.
Nava Mamaia 2 se va întoarce la Tulcea cel mai târziu luni, 6 februarie, în funcţie de condiţiile hidro-meteorologice şi de solicitările pasagerilor, aceasta constituind singurul mijloc de transport al călătorilor şi mărfurilor, după ce vineri compania Navrom Delta SA a suspendat toate cursele în Deltă, din cauza sloiurilor de pe Dunăre.
În momentul de faţă, conform AFDJ Galaţi, bara Sulina este impracticabilă, circa 15 nave maritime tranzitând în prezent Dunărea. Pe raza Portului Tulcea, pentru fluidizarea sloiurilor, a intervenit sâmbătă nava Perseus, cea mai mare navă din România.
În ceea ce priveşte situaţia unor localităţi izolate din Delta Dunării, în satele situate pe braţul Chilia se poate ajunge cu sprijinul unei firme private al cărei bac trece Dunărea zilnic, de luni până sâmbătă, doar o singură dată, la ora 12,00. Urgenţele medicale din Deltă sunt preluate de echipajul Unităţii SMURD Tulcea cu ajutorul elicopterului pus la dispoziţia Unităţii Speciale de Aviaţie Tulcea de către Ministerul Administraţiei şi Internelor. Numai în ultimele zile SMURD a intervenit în patru situaţii de urgenţă. AGERPRES - FOTO FLUX/(AS - Luisiana Bîgea)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Tulcea: Sistemul SMURD din România ar putea fi introdus în Ismail, Ucraina Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România s-ar putea extinde în regiunea Odessa, Ucraina, printr-un proiect finanţat de Uniunea Europeană şi susţinut prin Euroregiunea Dunărea de Jos, Prefectura judeţului Tulcea găzduind vineri o întâlnire a autorităţilor ucrainene cu...
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Galaţi: Femeie gravidă salvată cu elicopterul SMURD O femeie gravidă, de 29 ani, din comuna gălăţeană Schela, a fost transportată, luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu elicopterul SMURD, după ce tentativele de a o duce la o ambulanţă cu o şenilată ISU au eşuat, a anunţat coordonatorul UPU-SMURD Galaţi, Angel Trifan.
Galaţi: Miniştrii Mircea Duşa şi Dan Nica au coordonat şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Miniştrii Mircea Duşa şi Dan Nica au coordonat, duminică, şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Judeţul Galaţi, după care au plecat în judeţ, pentru a inspecta zonele grav afectate de inundaţii.
Tulcea: Victor Ponta a participat la recepţia unui elicopter medicalizat pentru urgenţele din Delta Dunării Primul-ministru Victor Ponta şi secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, au participat, vineri, la Tulcea, la recepţia unui elicopter medicalizat de tip IAR-316, care a fost echipat cu dotări specializate pentru misiuni de urgenţă medicală.
Galaţi: Echipajele SMURD au intervenit de aproape zece ori pe zi în trimestrul al doilea al anului Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare (SMURD) din Galaţi au desfăşurat, în trimestrul al doilea din acest an, 875 de acţiuni specifice, în medie 9,6 pe zi, se arată într-un bilanţ transmis luni de Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.