Cele mai citite
 


Alba: Zăpadă de zeci de centimetri în Apuseni, dar fără drumuri blocate şi localităţi izolate
duminică, 5 februarie 2012   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 60 de cazuri sociale şi de persoane cu hipotermie, cărora li s-a asigurat un adăpost temporar pe toată perioada geroasă şi asistenţă medicală specializată, au fost înregistrate începând de sâmbăta trecută în judeţul Alba, potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, maior Florin Zecheru.
Patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor, împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, au depistat vineri noaptea încă trei persoane cu nevoi, care puteau fi puse în pericol de temperaturile scăzute şi care au fost transportate la Centrul de Primiri Urgenţe Cugir (2) şi Unitatea de Primiri Urgenţe Alba Iulia (1), astfel încât numărul total al acestora a ajuns, începând cu 28 februarie, la 59.
După ce joi dimineaţa, la Arieşeni s-a înregistrat cea mai scăzută temperatură din ultimii ani din Alba, minus 30 de grade Celsius, vremea s-a mai ameliorat, cel mai rece fiind sâmbătă la Roşia Montană, minus 10,3 grade Celsius.
În judeţul Alba nu erau sâmbătă drumuri blocate sau localităţi izolate din cauza fenomenelor meteorologice, chiar dacă stratul de zăpadă măsoară, de exemplu, 77 de centimetri la Arieşeni, 48 de centimetri la Scărişoara şi 36 de centimetri la Albac şi Vadu Moţilor. Potrivit maiorului Florin Zecheru, un număr de 59 de utilaje de deszăpezire au acţionat pe majoritatea drumurilor naţionale şi judeţene cu material antiderapant (82 tone de nisip şi sare), circulându-se în condiţii de iarnă. AGERPRES/(AS - Marinela Brumar)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Nouă spitale şi Ambulanţa Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă de 1 şi 2 mai Nouă spitale bucureştene şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de 1 şi 2 mai, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, precizează un comunicat publicat pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică a Capitalei.
Alba: Cursuri suspendate la zeci de şcoli şi grădiniţe din judeţ, din cauza gerului Zeci de şcoli şi grădiniţe din Munţii Apuseni şi-au suspendat cursurile pentru două zile din cauza gerului, temperatura minimă înregistrată joi dimineaţă în judeţul Alba, aflat sub atenţionare meteorologică de cod portocaliu, fiind la Arieşeni - minus 30 de grade Celsius.
Ministerul Sănătăţii: 85 de milioane de lei pentru serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, la rectificarea bugetară Ministerul Sănătăţii (MS) în colaborare cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne vor beneficia de o rectificare a bugetului pentru Sistemul naţional de asistenţă medicală de urgenţă şi de prim ajutor calificat.
IGSU: Peste 400 de persoane asistate medical de paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore Aproape 900 de persoane au fost salvate din diverse situaţii de urgenţă, iar 416 au fost asistate medical de către paramedicii SMURD, în ultimele 24 de ore.
Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit în şase urgenţe medicale Ambulanţele SMURD şi SAJ Brăila, însoţite de utilaje de deszăpezire, au intervenit de la primele ore ale dimineţii pentru acordarea de asistenţă medicală în şase urgenţe medicale, potrivit informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al ISU Brăila, lt.col. Ştefan Stoian.
Sibiu: Unitatea de Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean, extinsă şi renovată Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost extinsă şi renovată, aici fiind primiţi anual peste 60.000 de pacienţi din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov, a anunţat marţi, conducerea unităţii spitaliceşti.